Jiří Kolísko rozhodujícím nájezdem vystřelil svému týmu první vítězství v sérii. Jiří Kolísko rozhodujícím nájezdem vystřelil svému týmu první vítězství v sérii.
5. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran přetlačil Vítkovice v nájezdech, doma vítězili i ostatní

 



Dnešním dnem se v mužské Tipsport Superlize rozehrály boje o titul a o udržení. Ve všech šesti utkáních se radovali domácí. Nejnapínavější byl podle očekávání duel Tatranu a Vítkovic. O jeho vítězi se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, kde byli úspěšnější Pražané.

Vítězové základní části z Chodova se proti Spartě rozjížděli zvolna a v prvním dějství dokonce promarnili půlminutovou přesilovku 5 na 3. Postupně si ale přeci jen vybudovali náskok a dokráčeli k očekávané první výhře v sérii.

Dvěma góly se na straně vítězů blýskl sváteční střelec Marian Jelínek. Zajímavou třetí třetinu proti svému bývalému klubu odehrál Michal Strachota, který skóroval nejdříve do vlastní a poté i do soupeřovy sítě. Z premiérové výhry v seniorských vyřazovacích bojích se raduje vycházející brankářská hvězda Dan Muck.

Tatran v „souboji mistrů“ po 13 minutách prohrával s Vítkovicemi doma 0:2. Podle předpokladů oba týmy svedly tuhou bitvu a těsně po druhé přestávce se poprvé v utkání dostali do vedení Pražané. Hosté vyrovnali zásluhou Lukáše Řezaniny a o vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy.

V nich se z úspěšného zakončení jako první radoval Jan Šebesta, přesto byl nakonec právě on smutným hrdinou utkání. Veterán Milan Fridrich totiž vyrovnal a v šesté sérii rozhodl o výhře Tatranu Jiří Kolísko. Šebesta už svůj druhý nájezd neproměnil a jeho tým tak odešel jako poražený.

Po roční pauze se do play off vrátily Otrokovice a v prvním utkání ukázaly, že favorizovanou Mladou Boleslav mohou potrápit. Obranu Panterů prolomil až 17 vteřin před první přestávkou Jiří Curney a nakonec se jeho gól ukázal jako vítězný.

David Rytych v bráně Technologů totiž nedovolil střelcům soupeře skórovat ani jednou. Jeho protějšek Radovan Michajlovič, který dostal přednost před nečekaným hrdinou závěru základní části Jaromírem Malinou, kapituloval celkem čtyřikrát a Boleslav se tak ujala vedení v sérii.

Mladá Boleslav zdolala Otrokovice. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Mladá Boleslav zdolala Otrokovice. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Diváci v Brně viděli nejen díky návratu Michala Jedličky na lavičku Bohemians hodně bláznivou úvodní dvacetiminutovku. Padlo v ní celkem 9 gólů a 4 z nich dal velezkušený domácí střelec Luděk Ondráček. Buldoci zejména díky němu vedli 6:3 a položili tak základ k vítězství.

V domácím dresu vyšel bodově na prázdno kanonýr Radek Krajcigr (podobně jako chodovský vítěz kanadského bodování Patrik Dóža), i bez jeho příspěvku ale Brňané zvítězili 7:6.

Hrát se začalo i v sériích play down. Pardubice spasil navrátilec do sestavy Jakub Burian, jenž Vinohradům nasázel hattrick!

Svoji první výhru v Superlize ani na 23. pokus nevybojoval Litvínov. Ostrava vedla v zápase už 7:1 a i když se pak hosté výrazně zvedli, vítězství si svěřenci Martina Smetáka ujít nenechali. Hráči FBC neproměnili hned dvě trestná střílení, přesto však slaví výhru 8:5.

Sobotní výsledky play off:

TATRAN – VÍTKOVICE 5:4n
MLADÁ BOLESLAV – OTROKOVICE 4:0
BRNO – BOHEMIANS 7:6
CHODOV – SPARTA 8:3

Sobotní výsledky play down:

PARDUBICE – VINOHRADY 6:4
OSTRAVA – LITVÍNOV 8:6


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*