Michaela Mlejnková střílí gól v pohárovém finále v Bernu.
6. 3. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Mlejnková nastartovala ve finále poháru comeback, trefila se i Koníčková

 



Michaela Mlejnková byla jednou z klíčových postav Red Ants Rychenberg ve finále švýcarského poháru. Její celek po skvělém comebacku ve 3. třetině ovšem nakonec padl na nájezdy. Víc radosti mohla mít ze své trefy Hana Koníčková, z výhry se po šlágru švédské ligy těší také Eliška Krupnová.

Mlejnková si ve své první sezoně v zahraničí užívá důvěry trenéra i velkých zápasů. Na finále v Bernu proti vítězi základní části ligy Dietlikonu přišlo 1893 fanoušků a zprvu viděli jasný zápas. Favorit vedl po 2 třetinách 5:1. Jenže pak česká útočnice proměnila rychlý kontr, o pár minut později vybojovala míček pro Alexandru Frick, jež se trefila z těžkého úhlu, a bylo to 4:6.

V závěrečných 2 minutách poslal kouč Remo Manser to nejlepší, co měl k dispozici, místo gólmanky nasadil 6. hráčku do pole a Silvana Nötzli se Céline Chalverat dokázaly vyrovnat. Byla u toho i Mlejnková, která vždy u pravé tyčky vartovala na případnou dorážku.

Nájezdy se ale jejímu týmu nepovedly. Dietlikon na ně poslal 3 Švédky, všechny proměnily, naopak hráčky Red Ants pohořely na gólmance Monice Schmid a jednou na tyčce. Speciální příprava na nájezdy s gólmanem Grasshoppers Curych Pascalem Meierem se vítězkám vyplatila… Žlutomodrý tým obhájil loňský triumf v soutěži, celkem pohár dobyl už posedmé.

Ve Finsku a ve Švédsku teprve končí základní část. Kolo před koncem Salibandyliigy je NST Hany Koníčkové na 2. místě se ztrátou 3 bodů na vedoucí Classic, SB-Pro s Denisou Ratajovou a Hanou Sládečkovou je o další bod zpět na 3. příčce.

NST v předposledním díle dlouhodobé soutěže rozdrtilo Happee 13:1, Koníčková přihrála na vítězný gól a pak zvýšila svou 19. ligovou trefou v sezoně na 5:1. SB-Pro přetlačilo Koovee 4:3 v prodloužení. I když Sládečkové pětka, která naskakovala jako 3. v pořadí, vstřelila polovinu branek vítězek, česká útočnice vyšla naprázdno.

Totéž se po dlouhé době stalo Elišce Krupnové v barvách Pixba, ale příliš ji to mrzet nemuselo. Její tým v duelu 1. se 3. přejel Moru 7:3. V brance poražených znovu chyběla Lenka Kubíčková. Šanci na play off ztratil kolo před koncem Linköping Radky Topičové. S Uppsalou sice smazal ztrátu 0:3, ale 41 vteřin před koncem inkasoval znovu a nyní mu patří až 3. příčka od konce.

 


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*