Karel Ťopek (14) je ústřední postavou otrokovického klubu. Foto: Facebook Panthers Otrokovice Karel Ťopek (14) je ústřední postavou otrokovického klubu. Foto: Facebook Panthers Otrokovice
15. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Byla to úspěšná sezona, těší tahouna a prezidenta Otrokovic

 



Sezona jim skončila velmi brzy, přesto jsou v Otrokovicích spokojení. Oproti loňsku se vyhnuli vyčerpávajícím bojům o záchranu a v play off si zahráli proti jednomu z největších favoritů na zisk titulu. Pozitivně tak sezonu může hodnotit také prezident klubu a hráč v jedné osobě Karel Ťopek.

Otrokovice vyhrály dostihy s Ostravou o postup do play off. Z posledních tří kol vybojovaly šest bodů, přičemž si vyšláply na třetí Brno i čtvrtý Tatran. „Sezona je v mých očích úspěšná, a to jak pro celý klub, tak i pro A tým. Dostali jsme se do play off, takže ten základní cíl jsme splnili,“ řekl spokojeně otrokovický srdcař Ťopek.

Samozřejmě ho mírně mrzí, že Otrokovice neuhrály proti Boleslavi aspoň jeden zápas. „Je mi trochu líto, že jsme Boleslav nepotrápili víc, ale to byl asi reálný obraz kvality obou týmů. Nechali jsme tam všechno, což ovšem nestačilo,“ vrátil se ke čtvrtfinálové sérii, kterou favorit včera ukončil svým čtvrtým triumfem.

Otrokovičtí včera aspoň překazili Davidu Rytychovi jeho druhou nulu v sérii. „Jako nějakou satisfakci to neberu. Ve finále nezáleží na tom, jestli prohrajete o gól nebo o dva. Počítá se výhra či prohra, proto ten gól neberu jako náplast,“ dodal kapitán panterů.

Ačkoliv je ještě fůra času, už musí z pozice šéfa klubu pomalu řešit otázky týkající se příštího ročníku. „Ještě jsem to nechtěl otevírat v průběhu sezony. Teď dáme klukům odpočinek, ale samozřejmě už si budeme dělat obrázek o tom, kdo chce či nechce pokračovat,“ přiznal Ťopek.

Karel Ťopek kromě jiného nosí v Otrokovicích i kapitánskou pásku. Foto: Panthers Otrokovice

Karel Ťopek kromě jiného nosí v Otrokovicích i kapitánskou pásku. Foto: Facebook Panthers Otrokovice

„Věřím, že drtivá část kádru zůstane a zbytek zvládneme doplnit mladými hráči z naší mládeže nebo ze Zlínského kraje,“ doufá, že se mu úspěšný tým nerozpadne.

Vítěz základní části Chodov dal jasně najevo, že už nechce opakovat dva roky starý příběh. Tehdy si vybral právě moravský tým, ale tvrdě narazil a pakoval se už v úvodním kole play off. Tentokráte celek z Jižního Města zvolil Spartu a pantery si vybrala Mladá Boleslav.

Ťopek z toho však žádnou vědu nedělá a nemyslí si, že by soupeři měli z Otrokovic až přehnaný respekt. Ostatně čtvrtfinálová série s Boleslaví byla plně v režii Středočechů. „Trošku u nás zavládlo uspokojení po postupu do play off. Realita je ovšem taková, že Mladá Boleslav má velice silný tým,“ ocenil kvalitu soupeře.

„Zaslouženě vyhráli 4:0 na zápasy a mně nezbývá, než jim popřát hodně štěstí do dalšího průběhu play off,“ vzkázal sympaticky do Mladé Boleslavi. Ťopkovi se tak z pozice šéfa klubu povedlo nastartovat obrodu klubu po loňské sezoně. Budou v ní Otrokovice pokračovat i v následujícím ročníku?


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*