Eliška Krupnová je premiérovou českou mistryní Švédska. Foto: Patrik Stolt
15. 3. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Krupnová pomohla 3 body Pixbu k výhře v základní části Superligy!

 



Eliška Krupnová se s Pixbem raduje z cenného úspěchu. Červenobílému týmu výrazně dopomohla k vítězství v základní části švédské Superligy. Ve Finsku se naopak útok na triumf v dlouhodobé soutěži nepovedl ani NST Hany Koníčkové, ani SB-Pro se 2 českými reprezentantkami. A ve Švýcarsku už skončila sezona pro Michaelu Mlejnkovou.

Zato Krupnová s Pixbem ji má rozehranou nadějně. V posledním kole její tým uhájil vedoucí místo, když porazil Huddinge 9:4. Česká útočnice se na tom podílela gólem a 2 nahrávkami, svou premiérovou sezonu ve Švédsku završila s 33 body (16+17) jako 19. nejproduktivnější hráčka soutěže a 2. ve svém týmu.

Ten za triumf v základní části (dobyli ho mimochodem i muži Pixba a klub tak v tomto ohledu získal první double v historii) inkasoval prémii 25 000 švédských korun (zhruba 75 000 korun) a především místo v příštím ročníku Poháru mistryň. A také možnost vybrat si jako první soupeře pro play off: Pixbo ukázalo na 5. Uppsalu, jíž v sezoně pokaždé porazilo nejtěsněji o gól.

KAIS Mora skončila o 10 bodů zpět na 3. příčce. Základní část uzavřela vítězstvím nad Endre 4:2, v brance se tentokrát objevila Lenka Kubíčková. Její celek se ve čtvrtfinále utká s nevyzpytatelným Täby, jež má jádro týmu ze zkrachovalého Djurgårdenu, předloňského vítěze Poháru mistryň.

Koníčková s NST zaostala o 3 body za vítězným Classicem (vyhrál základní část i v mužích), česká reprezentantka se stala s 19 trefami 11. nejlepší střelkyní soutěže. Její tým sáhl po helsinském M-Teamu, bodově nejhorším z osmičky pro play off. SB-Pro získalo ještě o bod méně, k závěrečné výhře 6:1 nad Jyväskylä přispěla přihrávkou na vítěznou branku Hana Sládečková. S celkovými 16 body (6+10) je však v pořadí produktivity až na 52. místě.

Ve Švýcarsku už jsou známi semifinalisté a jsou mezi nimi i 2 kluby s českými legionářkami. Burgdorf s brankářkou Kristýnou Horňákovou a Radomírem Malečkem na střídačce překvapivě vyřadil Rychenberg, jenž v základní části získal o 10 bodů víc. V play off to bylo o něčem jiném a tým Michaely Mlejnkové vyhrál v sérii jen jednou.

Po úspěchu v úvodním duelu přišel útlum. Rychenbergu ve 3. střetnutí nestačilo ani vedení 4:0, v dalším po trefě české útočnice ani 2:0 čtvrt hodiny před koncem. Burgdorf nyní narazí na suverénní Dietlikon.

Chur s Hankou Lackovou vyzve tým Emmental Zollbrück. Lacková už mohla mít v sérii s Zugem radost ze svého gólu, ten byl však nakonec ve statistikách uveden jako vlastní. V postupovém duelu pak svůj bodový účet v play off otevřela přihrávkou na zlomový gól na 4:2.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*