Hanka Lacková a její poničené pravé koleno.
12. 4. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Lackové Chur je v Superfinále. Stihne jej i česká útočnice?

 



Po Švédsku a Finsku si může letos Superfinále zahrát česká legionářka i ve Švýcarsku. Piranha Chur Hanky Lackové prošla po jasné výhře nad celkem Emmental Zollbrück 7:2 a triumfu 3:1 v sérii do boje o svůj 5. titul v řadě. Úřadujícím mistryním se také popáté po sobě postaví Dietlikon, jenž vyřadil stejným poměrem na utkání Burgdorf s dvojitým českým zastoupením.

Aby Češky hrály v jeden rok o titul ve všech 3 nejprestižnějších zahraničních ligách, to se ještě nestalo. A stát se to v nejhorším případě ani nemusí. Lacková je totiž od 1. zápasu semifinále, v němž ji soupeřka bolestivě narazila na hranu mantinelu, ve stavu zraněných. Kůže na koleni utrpěla hlubokou trhlinu, útočnice má poškozenou bursu, což je tekutinou naplněný váček, jenž odlehčuje třecí místa mezi kostmi a šlachami.

Na pohotovosti koleno Lackové sešili a vyspravili drénem, který tekutinu odvádí. A česká smolařka se nyní modlí, aby duel o zlato stihla. V jednom má štěstí: na rozdíl o zbylých zemí se ve Švýcarsku hraje až 30. dubna, po reprezentační přestávce. Ještě tedy zbývají necelé 3 týdny na rekonvalescenci. „Poprvé jsem vděčná za to, že se hraje tak pozdě. Na finále už budu fit,“ napsala na svém facebookovém profilu.

Finálový soupeř z Dietlikonu ve 4. duelu přestřílel svěřenkyně českého kouče Radomíra Malečka 6:2. Na Kristýnu Horňákovou v brance poražených se dařilo především kanonýrce Michelle Wiki, která ji pokořila celkem 5x!


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*