Jan Šebesta. Foto: Štěpán Černý Jan Šebesta. Foto: Štěpán Černý
16. 4. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

I s Tatranem a Boleslaví jsme byli outsideři a vidíte, jak to dopadlo, nevzdává boj o titul Jan Šebesta

 



Mají za sebou extrémně dlouhou cestu do Superfinále, vůbec historicky nejdelší. Boj o titul však předem rozhodně nevzdávají. Florbalisté Vítkovic budou usilovat o sedmý mistrovský titul. K jeho zisku by jim chtěl pomoci také elitní forvard Jan Šebesta, který v letošní sezoně nakoukl do reprezentačního týmu a stal se tahounem svého celku.

Čtrnáct zápasů musely absolvovat Vítkovice před postupem do Superfinále. „Play off jsme si všichni užili. Sice jsme si taky říkali, proč bychom někdy nemohli vyhrát sérii 4:1 nebo 4:2, ale asi to opravdu v našem případě nejde,“ usmál se Jan Šebesta.

Zatímco během základní části odehrály Vítkovice 22 zápasů za pět měsíců, nyní nastoupily do 14 duelů v průběhu pěti týdnů. „Ty dvě série nás neskutečně vyčerpaly, hlavně to cestování. Někteří z nás pracují, někteří studují. Uplynulých pět týdnů bylo hodně náročných,“ přiznal vítkovický útočník.

Jan Šebesta na tiskové konferenci před Superfinále s Janem Vavrečkou. Foto: Ondřej Deml, Český florbal

Jan Šebesta na tiskové konferenci před Superfinále s trenérem Janem Vavrečkou. Foto: Ondřej Deml, Český florbal

Už před play off dával málokdo Vítkovickým šance, že by mohli postoupit ze čtvrtfinále. „I s Tatranem a Boleslaví jsme byli outsideři a vidíte, jak to dopadlo. Rozhodne jeden zápas a my ten titul chceme,“ reagoval na to, že favoritem na triumf v Superfinále je i dle kurzů Chodov.

Co je potřeba pro úspěch? Podle Šebesty především odolná psychika. „Musíme se na to připravit hlavně v hlavách. Může rozhodnout opravdu maličkost – míček vám přeskočí hokejku, brankář něco nechytne…“ dodal na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*