Reprezentanti táborské průmyslovky slaví velké vítězství. Foto: Český florbal. Reprezentanti táborské průmyslovky slaví velké vítězství. Foto: Český florbal.
21. 4. 2016 Další soutěže (3) KOMENTÁŘŮ

Superfinále středních škol ovládli dívky z Přerova a chlapci z Tábora

 



V rámci nedělního superfinálového dne vyvrcholil i celoroční Pohár středních škol Českého florbalu. V kategorii dívek si zlaté medaile a trofej odvezly hráčky Gymnázia Přerova po vítězství nad soupeřkami z Třince. Chlapecký titul získala SPŠ Tábor, která přehrála pražské Gymnázium Opatov.

Finále dívek bylo čistě moravským soubojem. V sobotním semifinále v hale Jedenáctka na Jižním Městě si postup vybojovaly gymnázia z Přerova a z Třince. Přerov měl od začátku více ze hry, svoji převahu dokázal vyjádřit i gólově a zvítězil 8:3.

„Z naši strany chyběla dravost, hlavně se nám nedařilo vracet se do obrany a zdvojovat hráčky. Když to srovnám se sobotou, tak jsem viděla úplně jiný tým. V semifinále nám ve hře nechybělo snad nic,“ zhodnotila zápas třinecká Jana Kawuloková.

„Zahrát si v O2 Aréně byl celkově neskutečný zážitek. Jsem ráda, ale zároveň jsem zklamaná. Nejvíc mě mrzí individuální výkon, protože vím, že to mohlo být o hodně lepší, ale bohužel nervozita udělala své. Na druhou stranu jsme pořad druhé v republice, což je úspěch pro nás všechny. Poučily jsme se z chyb a budeme se těšit na příští rok,“ povídala šikovná hráčka, nastupující v ligových soutěžích za Ossiko Třinec.

„Když jsme se do soutěže přihlásili, netušili jsme, že bysme mohli dojít tak daleko. Holky bojovaly, dřely a užívaly si to. Je to úžasné, nemám slov,“ řekl trenér Přerova Petr Zbořil. „Ve finále jsme si výhru pohlídali. Potkali jsme letos i těžší soupeře, hlavně v semifinále Mladou Boleslav. Tam jsme měli i štěstí,“ vzpomněl den starý semifinálový souboj, který jeho hráčky vyhrály až v nájezdech.

„Byl to neskutečný zážitek. Na finálový víkend do Prahy jsme se opravdu pořádně připravovali. Všechny holky se hodně snažily, daly do toho všechno. Šlo vidět, že to chceme urvat,“ usmívala se kapitánka vítězek Lucie Suchánková. „Hraju florbal za Vítkovice, takže teď ještě budu fandit holkám,“ dodala.

Mezi chlapci byl zápas o titul vyrovnanější. Opatov pod vedením impulsivního trenéra Milana Knedlíka šel do vedení, Tábor ale vstřelil dva góly přímo z volných úderů a postupně otočil až na 4:1. Pražané zvládli srovnat, Jihočeši ale opět odskočili a zvítězili 6:4.

Hlavní postavou utkání byl útočník Tatranu v barvách SPŠ Tábor Ondřej Řezník. Ten vstřelil 4 góly svého týmu a na další přihrál. „Vše vyplynulo ze hry. Často jsem si říkal o balónky a tlačil se do rozehrávky. Kluci hráli velice dobře, blokovali a byli důrazní v osobních soubojích. Byl to odmakaný týmový výkon. A za to patří všem klukům obrovský dík!“ poděkoval spoluhráčům skromný střelec.

„O vítězství rozhodlo štěstí a obrovská bojovnost. Od začátku utkání jsme věděli, že nemáme co ztratit. Naše hra byla založena na obraně s výborným blokováním střel,“ přiblížil kapitán vítězů. „Zápas jsem si moc užil. Stát uprostřed tak velké arény, to je neskutečný zážitek. Celé to bylo neuvěřitelné. Zápas jsem si šel užít, bez ohledu na výsledek. To, že jsme zvítězili, byl nádherný konec pohádky,“ rozplýval se Řezník.

„Chybělo štěstíčko a přesnost při střelbě. Tábor nám dal tři góly ze standartek a projevil také větší důraz na brankovišti než my,“ smutnil náhradní brankář Gymnázia Opatov Matěj Beneš.

Pohár středních škol dal příležitost zahrát si v O2 Aréně i hráčům, kteří se aktivně věnují jiným sportům, než je florbal. „Dřív jsem chytal za Chodov, ale už půl roku aktivně nechytám a hraju americký fotbal,“ přiznal se Beneš. „A Ondra Krátký, který dal dva góly, dřív hrál florbal se mnou, ale pak odjel na rok do Ameriky a nyní hraje basket,“ dodal.

Finálové soupeření nejlepších středních škol v O2 Aréně se konalo už podruhé. Loňský ročník vyhráli hoši z Gymnázia Mladá Boleslav a dívky z pražského Gymnázia Na Vítězné pláni.

Finále dívek

Gymnázium Jana Blahoslava Přerov – Gymnázium Třinec 8:3 (4:1, 4:2)
Branky: 10. Šrámková, 11. Šrámková, 15. Šrámková (Suchánková), 19. Suchánková, 30. Suchánková, 31. Šrámková (Suchánková), 32. Suchánková, 38. Smičková (Šrámková) – 11. Franková (Leščuková), 14. Šibrová (Franková), 31. Šibrová.

Finále chlapců

Gymnázium Opatov – Střední průmyslová škola Tábor 4:6 (1:2, 3:4)
Branky: 7. Krátký (Větrovský), 30. Větrovský (Maxa), 31. Krátký (Maxa), 33. Větrovský (Maxa) – 9. Řezník, 11. Řezník, 21. Kollárik (Fořt), 23. Vostřák (Řezník), 34. Řezník (Kollárik), 36. Řezník (Kollárik).


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Gábina napsal:

    Loňský ročník nevyhrál Náchod, nýbrž naši kluci z MLADÉ BOLESLAVI !!! 🙂

  • Petr napsal:

    Jak jeden talent z Tatranu a zbytek táborských přehrál většinově chodovský výběr dorostenců a juniorů a sparťanského brankáře.

Napsat komentář

*