Tímto nájezdem rozhodla o titulu pro Švédsko, nyní "DJ" vyřídila Češky šesti góly. Foto: Flickr IFF
22. 4. 2016 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

Hodně nepovedený začátek. Ženy podlehly Švédsku 0:14, Delgado Johansson dala 6 gólů

 



Hrozivým výsledkem začal turnaj série EuroFloorball Tour ve švédském Sandvikenu. Naše hráčky podlehly domácím florbalistkám 0:14, přičemž hned pětkrát inkasovaly v posledních deseti minutách. Prohra o čtrnáct branek je jen o jednu branku nižší než doposud nejvyšší prohra ženského národního týmu, kterou utrpěl na prosincovém mistrovství světa se stejným soupeřem.

Český národní tým přitom začal poměrně solidně, nedostával se sice do šancí, o čemž nejlépe svědčí, že za celou první třetinu vystřelil na branku jenom jedinkrát, ale poprvé inkasoval z hole Helin až ve čtrnácté minutě.

Do konce první periody ještě Švédky přidaly dva zásahy a očividně získaly klid na hokejkách. Ve druhé třetině skóre narůstalo, v polovině utkání zvyšovala Wibron, která mimochodem v minulých dnech podepsala novou smlouvu se svým IKSU na 10(!!!) let už na 6:0 pro domácí.

Naše florbalistky opět nezvládly druhou polovinu třetiny a po dalších třech inkasovaných brankách se šlo po druhé části do šatny za stavu 9:0.

To nejhorší ale pro české florbalistky teprve přišlo. V poslední části se dlouho držely, jenže v čase 48.30 inkasovala pětiminutový trest Ratajová a Švédky třikrát udeřily. Do konce zápasu se poté ještě dvakrát prosadila autorka rozhodujícího nájezdu z finále loňského šampionátu – Amanda Delgado Johansson, která se prosadila celkem šestkrát.

Švédsko – Česko 14:0 (3:0, 6:0, 5:0)
Branky: 24., 31., 36., 51., 54. a 58. Delgado Johansson, 14. a 23. Helin, 15. Boberg, 16. Joelsson, 30. Wibron, 35. Wijk, 52. Rasmussen a 53. Steen.
Střely na branku: 35:8. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:3. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Diváci: 372. Nejlepší hráčky: Amanda Delgado Johnasson – Kamila Paloncyová.

Sestava Česka: Kubíčková (41. Ranochová) – Leierová, Čapková, Koníčková, Paloncyová, Tožičková, Billá, Rybičková – Ratajová, Mlejnková, Krupnová – Řepková, Kiecková, Urbánková – Enenkelová, Tvrzníková, Zittová – Veselá a Režnarová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová, Dušan Dudešek a Roman Vítek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*