Matěj Jendrišák dotírá na Thomase Holmgrena. Foto: Martin Flousek, Flickr Český Florbal Matěj Jendrišák dotírá na Thomase Holmgrena. Foto: Martin Flousek, Flickr Český Florbal
22. 4. 2016 Reprezentace - Muži (6) KOMENTÁŘŮ

Češi proti Švédům dvakrát vedli, přesto nakonec těsně prohráli

 



Když se potkali naposled, byla z toho vysoká výhra Švédů. Tentokráte však Češi debakl nedopustili a s úřadujícími mistry světa padli se ctí. Ba co víc, dvakrát dokonce vedli, ale Seveřané vždy dokázali srovnat a nakonec po úniku Galante Carlströma ovládli úvodní duel na turnaji EFT 3:2.

Skóre otevřeli Češi už po 76 vteřinách, prosadil se Patrik Suchánek. Švédové nepůsobili v úvodní třetině tak nebezpečným dojmem. Na Rytycha šlo pouze pět střeleckých pokusů. Jeden z nich bohužel skončil v síti. V 16. minutě se z vyrovnání radoval Tobias Gustafsson.

Na další gól si musela tisícovka diváků ve švýcarském Lausanne počkat až do třetí dvacetiminutovky. V čase 47:39 poslal znovu Čechy do vedení Natov. Hrdinou nadcházejícího dění se stal útočník Falunu a jeden z nejlepších florbalistů na světě Alexander Galante Carlström.

Přesně minutu po trefě Natova totiž asistoval u gólu Henrika Stenberga a pět a půl minuty před koncem zápasu rozhodl o výhře favorita. Češi ale nepropadli. Solidním výkonem se v brance prezentoval David Rytych, který pochytal 15 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. Zítra se česká reprezentace utká od 15 hodin s Finskem.

Úvodní zápas EFT ve Švýcarsku:

Česko – Švédsko 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky: 2. Suchánek, 48. Natov (Němeček) – 16. Gustafsson (Eriksson), 49. Stenberg (Galante Carlström), 55. Galante Carlström. Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Finsko). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 1053.

Česko: Rytych – Němeček, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Kološ, Řehoř – Natov, Jendrišák, Dóža – Tomašík, Šebesta, Tokoš – Ondrušek, Sladký, Hájek – Rýpar, Matejčík. Trenér: Radim Cepek.

Švédsko: Rehn – Holmgren, E. Johansson, Gustafsson, A. Karlsson, Wallgren, M. Samuelsson, Ljunggren – Galante Carlström, J. Samuelsson, Stenberg – Sundstedt, Kanebjörk, R. Eriksson – Cederström, V. Andersson, Colling – Sjögren, Svahn. Trenér: Jan-Erik Vaara.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Martin napsal:

    No chvílemi nás Švédové solidně točili. Navíc 1 střela ve druhé třetině je prostě málo. Na výkonu mužů ze severu bylo jasně vidět, že na to kašlou. Nechali nás si pinkat na vlastní půlce, protože jediný kdo sebral odvahu vystřelit byl Natov, Jendrišák, Jelínek a jednou mladý Němeček. Když bylo třeba, tak zabrali a to pak byl kolotoč. Musím říct, že mě opět zklamal výkon Ondruška, který v repre ještě nic kloudného nepředvedl (kromě ruky v semifinále s Finskem) a nastoleného trendu se držel i dnes. Do kategorie neviditelní bohužel spadl i Dóža a Tokoš, od kterých bych čekal více. Uznávám, dneska byl těžký soupeř, uvidíme co se Švýcary a Finy.

    • Florbal napsal:

      Po každém turnaji EFT skončili díky Cepkovi mnozí hráči na marodce.
      Tak se nediv, že z důvodu nesmyslného množství tréninku během EFT chce málokdo riskovat.

    • Barbie napsal:

      I stopped reading Tipton years ago – he’s a HACK. Don’t click on his link don’t buy the pae2l&#8e30;pventualry enough people will ignore him and he’ll go away…what a sad, sad man.

  • ?? napsal:

    nevíte někdo, jaktože je Henrik Stenberg najednou tak plešatej?? 😀

    • Beard napsal:

      Plešatí už delší dobu, teď už si jen těch pár vlásků co tam měl zkrátil na 3mm. Taky jsem se chvilku divil, co to tam Storvretě v superfinále běhá za nového playera 😀

Napsat komentář

*