Eliška Krupnová, opora ženské reprezentace. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
23. 4. 2016 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

V poslední třetině Finky ukázaly sílu, pozitivem je efektivita. Česko – Finsko 4:8

 



Ve svém druhém vystoupení na turnaji EuroFloorball Tour ve švédském Sandvikenu podlehla česká ženská reprezentace Finkám 4:8. Češkám se nepovedl vstup do utkání a poslední třetina, pozitivem ale určitě je, že na čtyři vstřelené branky potřebovaly svěřenkyně Miroslava Janovského pouze 13 střel.

První minuty byly pro Češky kruté, Finky měly několik šancí a nakonec se zásluhou Elly Alanko dočkaly vedoucí branky v osmé minutě. Naše florbalistky se do hry dostaly po polovině úvodní části, vypracovaly si několik šancí a po faulu na Mlejnkovou od Minny Kallio, která ve svých 32(!!!) letech debutuje v ženské reprezentaci, měly dokonce možnost trestného střílení.

Krupnová netrefila branku, ale v následné přesilovce napřáhla z bekhendu Billá a Koníčková chytrou tečí srovnala. Čerstvá mistryně Švédska Krupnová se dočkala gólu v pětadvacáté minutě, kdy poslala svůj tým do vedení.

Bleskově ale srovnala obránkyně Nieminen a za necelé dvě minuty poslala Finky opět do vedení druhá ze sester Alankových – Eliisa.

Po polovině utkání naposledy srovnala Krupnová, jenže poté začaly otěže utkání pomalu přebírat seveřanky a ještě do druhé přestávky tento jev potvrdily Suominen s Hakkarainen.

Ve třetí části už Finky dominovaly a přidaly další tři branky, v českém týmu dokončila hattrick Krupnová. Celkově tak Češky prohrály 4:8 a v Sandvikenu zatím nezískaly ani bod.

Česko – Finsko 4:8 (1:1, 2:4, 1:3)
Branky: 25., 33. a 49. Krupnová a 18. Koníčková – 28., 48. a 56. Eliisa Alanko, 8. Ella Alanko, 26. Nieminen, 38. Suominen, 40. Hakkarainen a 43. Rantala.
Střely na branku: 13:33. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Hojbjerg, Skrubbeltrang (Dánsko). Diváci: 153. Nejlepší hráčky: Hana Ranochová – Gitta Suominen.

Sestava Česka: Ranochová – Čapková, Leierová, Koníčková, Paloncyová, Rybičková, Billá, Tožičková – Ratajová, Mlejnková, Krupnová – Řepková, Kiecková, Urbánková – Veselá, Tvrzníková, Zittová – Enenkelová a Režnarová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová, Dušan Dudešek a Roman Vítek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • petrik napsal:

    Rekl bych,ze cely zapas byl v jasne rezii a bylo jen otazkou casu,jak dlouho ten tlak a hru prakticky bez micku vydrzime….

  • To je děs napsal:

    Absolutně nekoukatelný florbal. Beton na vlastní čtvrtině hřiště? A ještě takhle děravý? Je mi smutno z toho, čím se prezentují naši trenéři. Tyhle hráčky mají na víc…

    • Jirka Bareš napsal:

      Pamatuju si, že podobná diskuse byla i po prohraném utkání o bronz se Švýcarskem na MS, tehdy to pro mne byl také nepochopitelný beton, opravte mne, jestli se pletu. Janovský v rozhovoru říkal něco o tom, že se chce naučit porážet či hrát naplno s top týmy i na těchto turnajích, nevím jestli je na to betonování správnou cestou. Podle mě je beton volbou jasného outsidera s tím, že může favorita možná občas porazit

Napsat komentář

*