Švýcarkám chyběly hráčky Dietlikonu a Churu, přesto Češky nakonec porazily. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
24. 4. 2016 Reprezentace žen (3) KOMENTÁŘŮ

Češky neudržely nadějné vedení a s oslabeným Švýcarskem padly 3:4

 



Poslední vystoupení mají za sebou ženy ve švédském Sandvikenu. V posledním mezinárodním utkání této sezony prohrály se Švýcarkami 3:4, když v posledních dvaceti minutách neudržely vedení 3:1. Ze Švédska tak odlétají se třemi prohrami a žádným získaným bodem. Hned dvě branky navíc dnes dostaly při oslabení soupeře.

Nový trenér švýcarské ženské reprezentace musel hned na začátku svého působení vyřešit jeden palčivý problém: Superfinále se v zemi helvétského kříže uskuteční až 30. dubna, proto v jeho nominace chyběly hráčky Dietlikonu s Churem, vyjma brankářky Moniky Schmid. Na druhou stranu, v kádru měl Kern stále legionářky působící ve Švédsku.

Šance na úspěch českého týmu tak byly o něco větší, jenže už v sedmé minutě otevřela skóre Bärtschi. Na další branku si ve vyrovnaném utkání diváci počkali do 27. minuty, kdy se trefila Mlejnková. V závěru druhé části pak přišla chvíle Lucie Veselé, která dvěma brankami určila skóre po čtyřiceti minutách na nadějné vedení 3:1 pro Češky.

Jenže Švýcarky odehrály třetí třetinu parádně. Byly aktivní a za neutuchající entusiasmus byly odměněny, nejprve snížila na 2:3 Češkám dobře známá Tanja Stella. O osudu utkání se rozhodlo na začátku poslední pětiminutovky.

Naše florbalistky totiž dvakrát chybovaly při vlastní přesilové hře a umožnily tak skórovat Scheidegger s Bärtschi. Nadějné vedení se tak rázem rozplynulo a najednou to byly Češky, kdo musel dotahovat.

Soupeřky ale Češky do vyloženého závěrečného tlaku nepustily, ten se už neúspěšně podařilo realizovat v posledních třiceti sekundách po oddechovém čase.

Švýcarsko – Česko 4:3 (1:0, 0:3, 3:0)
Branky: 7. a 56. Bärtschi, 48. Stella a 55. Scheidegger – 35. a 38. Veselá a 27. Mlejnková.
Střely na branku: 21:21. Vyloučení: 3:0. Bez využití. V oslabení: 2:0. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Diváci: 88.

Sestava Česka: Ranochová – Čapková, Leierová, Koníčková, Billá, Tožičková, Paloncyová, Rybičková – Ratajová, Krupnová, Zittová – Řepková, Mlejnková, Urbánková – Veselá, Tvrzníková, Kiecková – Enenkelová a Režnarová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová, Dušan Dudešek a Roman Vítek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*