Jan Louvar (č. 85) a Ondřej Slivka (č. 4) se můžou radovat z postupu do Superligy. Foto: Facebook Kanonýři Kladno. Jan Louvar (č. 85) a Ondřej Slivka (č. 4) se můžou radovat z postupu do Superligy. Foto: Facebook Kanonýři Kladno.
24. 4. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Kladno se vrací do nejvyšší soutěže! Vinohrady senzačně přehrálo 3:0 na zápasy

 



Superliga přivítá v příští sezoně hned dva nováčky. Kromě vítěze 1. ligy Liberce se v ní představí i Kladno! Středočeši v baráži senzačně přehráli Vinohrady 3:0 na zápasy a po dvouleté pauze slaví návrat mezi elitu.

Kladno zaskočilo favorizované Pražany už v prvním zápase na jejich hřišti, kdy vyhrálo 6:4. Vedení SKV po porážce odvolalo hlavního trenéra Martina Hovořáka. Realizační tým naopak posílil bývalý kapitán mužstva Lukáš Lanc, který se nedávno vrátil z pobytu na Novém Zélandu.

Ani přítomnost klubové legendy a jednoho ze strůjců předloňského postupu ale Vinohradům příliš nepomohla. Kanonýři v druhém utkání série na soupeře od začátku vlétli.  Dařilo se jim lépe proměňovat gólové šance, po prvním dějství vedli 3:0 a na začátku třetího už dokonce 7:1. SKV v závěru zabralo, přesto však podlehlo 5:8 a bylo krok od vyřazení.

Podobný scénář, jen v mnohem bláznivějším a dramatičtějším podání, se odehrál v kladenské aréně BIOS i v neděli. Za stavu 9:2 po gólu Ondřeje Slivky ve 30. minutě se už možná někteří kladenští hráči viděli v Superlize. Do poslední třetiny ovšem opět Vinohrady nastoupily jako polité živou vodou a ukázaly, že sestoupit rozhodně nechtějí.

Čtyřmi zásahy v řadě vinohradští snížili na 10:8 a měli soupeře na dostřel. Pak ale přesilovku využil domácí Jakub Prošek. Góly Zbyňka Stuchlíka na jedné a Dušana Přívary na druhé straně už nic neřešily. Kladno může po dvouleté pauze slavit postup do Superligy, Vinohrady naopak po stejné době sestupují o soutěž níž.

Kladenští fanoušci určitě doufají, že si jejich tým povede mezi elitou o mnoho lépe než při poslední účasti. V ročníku 2013/2014 vybojovalo Kladnou za základní část pouhých 6 bodů a v play down hladce prohrálo série s Pardubicemi a Ostravou. Středočeši v sezoně utrpěli i těžko uvěřitelný debakl 3:23 v domácích zápase s Mladou Boleslaví.

2. zápas série

FBC Kanonýři Kladno – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:5 (3:0, 3:1, 2:4)
Branky: 5. Gruber (Louvar), 6. Přívara, 15. Klápa (Přívara), 34. Klápa (Přívara), 38. Louvar (Slívka), 39. Slivka, 41. Holčák (Nushart), 59. Nushart (Klápa) – 22. M. Bína (O. Stuchlík), 48. M. Bína, 48. J. Zavadil (M. Raiter), 58. Gregor (Linhart), 60. Rossi (M. Bína). Rozhodčí: J. Filipčík – O. Filipčík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0.

3. zápas série

FBC Kanonýři Kladno – TJ Sokol Královské Vinohrady 12:9 (5:2, 4:1, 3:6)
Branky: 2. Gruber (Louvar), 3. Prošek, 10. Klápa (Přívara), 20. Gruber (Louver), 20. Slivka, 26. Běhal (Klápa), 27. Běhal (Cmíral), 29. Běhal (Holčák), 30. Slivka (Přívara), 48. Klápa, 58. Prošek (Gruber), 60. Přívara – 3. Linhart (M. Bína), 13. M. Bína (Z. Stuchlík), 34. M. Bína (Z. Stuchlík), 47. Gregor (M. Bína), 49. J. Zavadil (Linhart), 51. Linhart (O. Stuchlík), 52. J. Zavadil (Linhart), 54. M. Bína (Gregor), 60. Z. Stuchlík (Linhart). Rozhodčí: Sýkora – Dolanský. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 370. Konečný stav série: 3:0.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Vzhledem k průběhu série a tomu jak ty zápasy vypadaly lze říct, že kladno zaslouženě postupuje a SKV zaslouženě sestupuje….uvidíme jak se jim povede udržet kádr a postoupí jako liberec letos, nebo se to rozuteče a budou zase šplhat nahoru tak tři až pět let.

  • Jarda napsal:

    SKV rok zpět odešel jediný nadprůměrný hráč a trenér, ted to byla hrozná bída. zasloužený sestup. A to Kladno nebylo rozhodne žádný zázrak

  • Pavel napsal:

    Jeden hráč tým nedělá… je to škoda,protože dobrých hráčů tam bylo daleko víc.

  • Jirka Bareš napsal:

    Gratulace Kladnu:-)

Napsat komentář

*