Michal Klápa. Foto: facebook Michal Klápa. Foto: facebook
25. 4. 2016 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Prodali mě, ale jsem šťastný, hlásí Klápa. Díky Dušanovi, Kladnu i postupu

 



Na Chodově se slaví, ale jeden z jeho bývalých florbalistů je upřímně rád, že pohár pro mistry nad hlavu zvedat nemusel. Michal Klápa v klubu na pražském Jižním Městě vyrůstal, ale věčné místo na střídačce už začal nenávidět. Dokonce zvažoval, že skončí úplně. Až přišla nečekaná zpráva. Kladno tě koupí!

Na mezích mezi Prahou a opuštěnou Poldovkou se pomalu začala tvořit jinovatka a téměř 190 centimetrů vysoký pravák sedal do auta a začínal si zvykat na novou cestu na trénink. Kladno za sebou nemělo úplně ideální období. Prohrálo v České Lípě, doma s Ústím a pak i se Svitavami. Ale to už se chystal příchod Michala Klápy.

Třiadvacetiletý forvard, který se tak dlouho dusil v teplákové soupravě najednou gólově explodoval. „Jednoho krásného dne jsem se probudil a řekl jsem si, bude to Kladno,“ usmívá se vzpomínce na prosincové dny, kdy za ním přišli z vedení chodovského klubu. „Našel jsem si ho, zeptal se, jestli bych to mohl zkusit. A pak jednaly kluby. Prý mě prodali. Ale byla to dobrá volba,“ pochvaluje si. Kolik stál jeho přesun do dresu kanonýrů ale neví. „To mi fakt neřekli,“ směje se.

Dušan Přívara a Michal Klápa. Foto: facebook

Dušan Přívara a Michal Klápa. Foto: Facebook

Ale o to prý už vůbec nešlo. Tak dlouho věřil, že přece jen dostane šanci v dresu Chodova, až ho to úplně unavilo a prý byly i chvíle, kdy se mu ani nechtělo na trénink. A tak odchod přišel v pravý čas. „Chtěl jsem zkusit něco jiného, jestli mě to nakopne. A nakoplo, florbal mě zas začal bavit, hlavně díky Dušanovi,“ míří svou poznámkou na kapitána Přívaru, který po angažmá v Jihlavě a Tatranu také našel ten svůj svět právě na Kladně.

Klápa Kladno nakopl, a stal se kanonýrem, nebo chcete-li pravým Kanonýrem. Za osm zápasů v základní části stihl dát 13 gólů. V play off si pak svou formu udržel. A třeba senzační cestu Svitav ukončila právě jeho branka. A i v baráži s Vinohrady pomohl vystřílet postup zpět do nejvyšší soutěže. Kanonýři vsadili na ofenzivu, ve třech zápasech dali SKV hned 26 gólů! A tak si oslavy postupu náležitě užili, o čemž svědčí i střípky z oslav a následné omluvenky.

Oslavy Kladna měly dohru, spousta hráčů nemohlo do školy. Foto: facebook

Oslavy Kladna měly dohru, spousta hráčů nemohlo do školy. Foto: Facebook

Michal Klápa na návrat na Chodov rozhodně nemyslí, i když se nabízí varianta, že by mohl zalepit místo po Tomovi Ondruškovi, který zamířil na sever. „Nene, Kladno je můj domov, váží si mě a já si vážím Kladna,“ vypráví až dojatě. „Už jsem vlastně skoro Kladeňák, mám tu už i přítelkyni a tak si myslím, že vrátit se, by nebyl správný krok. I když pokud se ptáte, tak Chodovu jsem titul přál, to ve mně samozřejmě zůstalo.“

Že by ani Pohár mistrů nebyl lákadlo? „To samozřejmě je, ale jak říkám, jsem vděčný Kladnu za přístup a za možnost, kterou jsem dostal. Nejsem tu na hostování, ale na přestup. Samozřejmě, není nic definitivní, ale sezóna skončila včera šťastně a oslavou,“ užíval si opojení. Ale novým kamarádům už vzkázal, že se nemůže dočkat. „Byla to krátká sezóna, takže hoši, malá oslava a za týden se uvidíme na letní přípravě. Příští rok zase Superliga!“ stojí na Klápově facebooku.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*