Marek Vávra. Foto: Ondřej Deml Marek Vávra. Foto: Ondřej Deml
3. 5. 2016 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Chodov přetáhl i Miniho! Za mistra teď budou hrát oba Vávrové

 



Florbalový Chodov opět loví ve střešovických vodách. Novou tváří mistrovského týmu se stane Marek Vávra, který celou dosavadní kariéru hrál za konkurenční Tatran! Klub z pražského Jižního Města o tom informuje na svém instagramu.

Před dvěma lety odešel na Chodov Tomáš Vávra a stal se stabilním členem sestavy modrobílého týmu. Za dva roky slavil v novém prostředí titul.
Nyní se ze Střešovic stěhuje na jih Prahy také mladší z bratří Vávrů – Marek, který si ve florbalové extralize vybudoval pověst kanonýra.

V základní části nejvyšší mužské soutěže odehrál třiadvacetiletý útočník 107 zápasů a zaznamenal 190 bodů (125+65). Dalších 56 bodů (40+16) přidal ve 45 zápasech play off. Ve své nejlepší sezóně zaznamenal v základní části 38 branek a 47 bodů a stal se druhým nejlepším střelcem soutěže a třetím mužem kanadského bodování.

Přichází s vizitkou mistra republiky, vítěze poháru i stříbrného medailisty z Champions Cupu, kde byl členem All Stars teamu.
V poslední době prý ale se svými výkony spokojený nebyl. „Hlavním důvodem přestupu je určitě fakt, že poslední roky výkonnostně stagnuji, a věřím tomu, že přestup na Chodov bude tím správným impulzem, jak to změnit,“ říká Marek Vávra.

Na Chodově vládne s první dotaženou posilou nadšení. „Věřím, že brzy zapadne do našeho týmu a pomůže zacelit díru po odchodu Toma Ondruška do Švédska. Navíc je to fantastická povaha do kabiny, což je také velmi důležitý faktor,“ říká trenér David Podhráský, který se také vyjádřil k vstřícnému přístupu Tatranu: „Musím velmi ocenit přístup Tatranu, který Markovi neházel klacky pod nohy, a dohoda týmů byla velmi rychlá a korektní.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*