Češky nevstřelily Švédkám branku a čeká je boj o bronz. Foto: Flickr IFF
8. 5. 2016 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Favorit udeřil na začátku a na konci. Češky podlehly Švédkám 0:5

 



České juniorky odehrály na světovém šampionátu v Kanadě semifinále se Švédskem. Favoritkám utkání podlehly 0:5, když dostaly tři branky na začátku utkání a dvě na jeho konci. V boji o bronz čeká svěřenkyně Lukáše Nesměráka s Karin Vavrečkovou Švýcarsko, které v úvodním semifinále podlehlo 1:5 Finsku.

Utkání začalo podle předpokladů: Švédky zatlačily Češky na obrannou polovinu a hra se odehrávala před českou brankářkou Drbalovou. Za svou aktivitu byly Švédky odměněny dvěma brankami své elitní střední útočnice Annie Nilsson. V podobném duchu se nesl také další průběh úvodní části, kterou gólově uzavřela Lidberg.

Na další branku si museli diváci počkat až do padesáté druhé minuty. Češky totiž poctivě bránily, a když už soupeřky měly šanci, tak zasáhla dobře chytající Drbalová. Bohužel ale nebyly příliš aktivní směrem dopředu, jako by florbalistkám v červených dresech chyběl kus odvahy.

Defenzivní taktika přestala fungovat až osm minut před koncem, kdy se prosadila Ahlstrand, spoluhráčka Elišky Krupnové z Pixba. O čtyři minuty později dala výsledku konečnou podobu Svensson.

Češky tak podlehly Švédsku 0:5 a v boji o bronz je čeká Švýcarsko. Výkon v defenzivě je určitě příslibem, k vytouženým medailím je ale třeba také vstřelit branky.

Švédsko – Česko 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
Branky: 8. a 10. Nilsson, 17. Lidberg, 52. Ahlstrand a 56. Svensson.
Střely na branku: 45:19. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Rozhodčí: Kirves, Snellman. Diváci: 331. Nejlepší hráčky: Lovisa Hedin – Eliška Drbalová.

Sestava Česka: Drbalová – Vrbová, Jiráková, Machková, Syslová, Kapcová, Nová, Hložanková – Plášková, Hanzlíková, Palatínusová – Suchá, Pišteková, Káčová – Pantělejevová, Kašparová, Preisslerová – Vachušková a Pekárková. Trenéři: Lukáš Nesměrák a Karin Vavrečková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*