Ondřej Mikeš. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Ondřej Mikeš. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz
12. 5. 2016 Švédsko (11) KOMENTÁŘŮ

Ondřej Mikeš zůstává v Superlize. Bude u nás mít velkou roli, říkají v ThorenGruppenu

 



Český univerzál Ondřej Mikeš bude nadále působit v nejlepší florbalové soutěži na světě. Granlo sice švédskou Superligu opouští, Mikeš ale podepsal smlouvu s nováčkem nejvyšší soutěže – Teamem ThorenGruppen. V tiskové zprávě vyjádřily obě strany spokojenost, český reprezentant prý bude mít ve svém novém působišti důležitou roli.

Poctivý pracant, který se ke své švédské šanci probil přes Znojmo s Chodovem, zaznamenal ve své premiérové sezoně v SSL 20 bodů, což neuniklo pozornosti ostatních týmů. „Mikeš byl v loňské sezoně nejlepším hráčem Granla,“ nebál se v tiskové zprávě uvést sportovní ředitel klubu Peter Sjörström. „Má velmi dobrou postavu a je platný jak v obraně, tak v útoku,“ pochvalují si novou akvizici.

Sám Ondřej Mikeš je s přestupem spokojen. „Mám z týmu dobrý pocit a dojem, že mě opravdu chce,“ líbí se mu. Z dalšího vyjádření uvidíte, že Mikeše rozhodně neberou do počtu. „Dostane u nás výraznou roli,“ prohlásil Sjöström. „Těším se,“ ujistil Mikeš.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    Sakra, to je samá superliga, superfinále, aby se v tom čert vyznal, za chvíli budou hrát superhráči, pískat superrozhodčí, hrát se bude se supermíčem, o sestup se bude rozhodovat v superplay-down a superbaráži, už je toho supermanství na mě trochu moc:-) Při dřívějších názvech soutěží hned člověk věděl o které zemi je řeč, i když zde si to jde samozřejmě domyslet či přečíst v článku, škoda že kopírujeme každou blbost ze zahraničí, místo abychom kopírovali to dobré (třeba jejich trénink)

    • ronyk napsal:

      Děkuji, mluvíte mi z celé duše!!

    • Kerim napsal:

      Souhlas, je to úchylné. Ale pořád ještě máme rezervy: hyper-, mega-, giga-, … 😀

      • Jirka Bareš napsal:

        Pravda, možné jsou pak ještě kombinace – např.: „Supermegahyperbaráž“. Za pár let je to tu:-)

    • Statistik napsal:

      Jen bych Jirko doplnil, že zrovna česká „Superliga“ není název okopírovaný ze Švédska. Trval na tom generální partner soutěže – přece jen mít Tipsport Extraligu hokeje a Tipsport Extraligu florbalu… Prostě tam nebylo moc kam uhnout.

      • Jirka Bareš napsal:

        Beru v potaz, to je fakt, nicméně název je stejný a to mohl tušit i sponzor který to vyžadoval(zda to kopíroval záměrně, nebo je to náhoda můžeme pouze spekulovat), to je také fakt a např. superfinále okopírované je. Nicméně na tom, že těch supervýmyslů je na mě moc a že se může plést česká liga se švédskou, to nic nemění, ať už je to jak chce:-)

        • Statistik napsal:

          Ale jo, na tom se asi shodneme 🙂 Jen prostě z těch variant, kdy Tipsport nějaký název vyžadoval a Extraliga to být nemohla to vyšlo nejlépe, protože jim to hrálo dohromady se Superfinále. Mám dojem, že Superfinále (název, ne koncept) okopírované není, ve švédsku tomu říkají SM-final (Svensk Mästare?).

          A jen na okraj – česká liga se plést se švédskou fakt nemůže. Pokud teda člověk při sledování otevře oči 🙂

          • Jirka Bareš napsal:

            No při sledování hry, nikoli nápisů, se to splést tedy nedá:-)

        • Mediální analytik napsal:

          Jejda, pane Bareš, vy jste tady novej a hned je vás plná náves. Inu jak tady píše kolega statistik, kterej není aspoň línej si číst zprávy, vono mít dvě tipsport extraligy v jedný zemi by asi moc neštymovalo. A oni jsou kreativec, že by vymyslel něco lepčího? A kdybyste byl tak fundovanej, tak blonďáci tomu svýmu spektáklu ofiko říkaj SM-final. Ale gratulka, nevědoucí plebs vám tleská. Zaslouženě!

  • Jirka Bareš napsal:

    Jinak Mikešovi samozřejmě gratulace k angažmá a hodně štěstí, to je jasné

Napsat komentář

*