Jan Zahalka ještě jako trenér Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš Jan Zahalka ještě jako trenér Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš
16. 5. 2016 Superliga (21) KOMENTÁŘŮ

Zahalka se vrací mezi trenéry! Povede nováčka z Kladna

 



Jan Zahalka zůstal bez koučování jen jednu sezonu. Bývalého šéfa střídaček Future, Tatranu a Mladé Boleslavi představilo v pondělí klubové vedení Kanonýrů Kladno kabině A týmu jako nového trenéra. Středočeši tak po návratu mezi elitu mění kouče. Do superligy dovedl tým Jan Buk, kterému v play off pomáhal i Petr Ďarmek.

Zahalka se na Kladně dohodl na tříleté smlouvě a jeho cílem bude udržet tým v elitní společnosti, což se ve dvou předchozích případech Kladnu nepodařilo. Nejvyšší soutěž hrálo už v sezonách 2010/2011 a 2013/2014, ale pokaždé vydrželo jen jednu sezonu.

Kanonýrům i Zahalkovi by mohlo pomoci k vytyčenému cíli také avizované rozšíření Tipsport
Superligy na 14 účastníků od sezóny 2017/2018. V novém ročníku žádný tým přímo nesestupovat nebude, ale dva nejhorší týmy budou hrát baráž proti poražených semifinalistům 1. ligy.

Kromě příchodu nového hlavního trenéra lze očekávat změny i v hráčském kádru Kanonýrů. Prioritou je však udržet stávající tým, který postup vybojoval. „Mámě zájem družstvo vhodně doplnit o hráče s vysokým herním i charakterovým přínosem pro tým. Jednání s vytipovanými hráči jmenováním hlavního trenéra nabírají na obrátkách, proto lze v brzké době očekávat konkrétnější zprávy,“ říká jednatel kladenských Kanonýrů Zdeněk Jirák. Prozatím je potvrzen návrat juniora Vojtěcha Teslíka z hostování v Bohemians.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Ondřej a Ondřej napsal:

    Pro úplnost doplním ještě zbytek trenérského štábu, asistenty byli jmenováni Ondřej Kozák a Ondřej Bachtík. Kromě společných křestních jmen (jak si jistě bystrý čtenář povšiml) mají podobně daleký rozsah florbalového umu a zkušeností, kterých si vedení Kanonýrů nemohlo nepovšimnout.

  • Jirka Bares napsal:

    Jsem prekvapen a zklaman, ze tym nepovedou kladensti treneri a srdcari Urbar s Bukem, tedy ti, co ho do ligy dostali

  • Kladno napsal:

    Tatran B…ach jo.Co Honza Buk ….jdete uz s tema prazskwjma vyslouzilcema do Prahy a netahejte je sem…To je stejny jak ten trpaslik co tu byl pred 2 lety…co mohl, to po…a kdyz se blizil uspech , tak se kolem toho zacal notat.Vezir veliky…..

  • kladynko napsal:

    Vtipný to je. Směšný to je. Moje Kladno… Klub, kterej po totálním bumlovským průseru začal vyhlašovat, jak už nechce tahat nepoužitelný a nikým nechtěný lidi z Prahy, kvůli nimž žádnej klub v Kladně vlastně neexistoval, těsně před vrcholem první ligy odsune Romana Urbáře a Honzu Buka, strůjce kladenský obrody. Koho teď po postupu máme? Namyšlenýho Ďarmeka, za kterým jdou „výborný“ výsledky let minulých, a Zahalku, kterej bude za rok zase na dlažbě, až naše vedení zjistí, že dvacet gólů od Bolky a Vítek a Chodova a tak dále může dostat i trenér, jemuž nemusej sypat velký peníze za málo práce. Hráči za ním žádný nepřijdou, jako opravdový hráči, ne odevšad vyhozený zoufalci. Zahalku nepovažuje nikdo, kdo o něm má větší povědomí, za dobrýho trenéra, florbalový vědomosti malý, respekt hráčů tak do srpna. Motivátorství? Neblázněte…

    • Jirka Bares napsal:

      Zahalku jsem potkal jednou jako soupere na hristi a projevil se jako sympatak a stoprocentne ferovy hrac, jeho trenerske kvality nemohu posoudit a nezatracuji je, ale odstavit Buka a Urbare je podle me trosicku podraz na ne, za praci co s tymem odvedli by si zaslouzili sanci a taky mam trochu strach, ze nedoslo k pouceni z posledni sestupove sezony, kdy byla podstata fungovani kladenskeho sportu hozena do odpadkoveho kose a stejne, jako vzdy v historii, to bylo odmeneno vychovnym polickem. Jestli byl dost tvrdy, nebo jestli bude potreba dalsi, se nyni ukaze, ale strach z toho trochu mam.

    • Albín napsal:

      Další zhrzenec, nic nevíš 🙂

  • Kryton napsal:

    Penize nesmrdi… Nejlepe placeny trener extraligy Darmek ma mozna premozitele v superlize

  • Jeden z nás napsal:

    Autor zmiňuje jako strůjce postupu Jana Buka a Petra Ďarmeka. Ti na střídačce skutečně v posledních utkáních sezony stáli společně, avšak kromě tohoto závěru byl s týmem po celou sezónu hlavně Roman Urbář s Janem Bukem – nechci, aby byl „kredit“ upřen této dvojici, která vlastně za postupovým úspěchem stojí. Na konci byl tým trenérů rozšířen o Petra Ďarmeka, což přineslo určitě velkou porci zkušeností s tuhými boji.

    • Jirka Bares napsal:

      Pravda, je to prace dvojice Urbar-Buk, redakce zrejme soudila pouze dle zapisu z posledniho utkani

  • Pavel napsal:

    Mám takový pocit, že k trénování v superlize je nutná licence B, kterou moc trenérů nemá, v tom bude asi zakopaný pes

    • Jirka Bares napsal:

      To nebude hlavni duvod, nevim jak to presne je dle pravidel, ale jednak je mozne, ze podminecne staci byt pouze studentem licence a jednak pochybuji,ze by ji alespon jeden z dvojice Buk-Urbar nemel

      • Petr napsal:

        Proč tu zbytečně dále diskutujete? Na webu Kladna jasně píšou, že Buk u družstva pokračuje a s Urbářem jednají. Má tam nějaká omezení kvůli práci. Takže o licence asi skutečně nejde, ale taky o žádný vyhazov.

        • Jirka Bareš napsal:

          Informace že pokračuje nevykresluje jeho reálnou úlohu u týmu, která čistě dle mého úsudku po příchodu persony jako je Zahalka nebude rozhodně stejná jako předtím, jistě chápete, jak to myslím, ono není pokračovat jako pokračovat;-)

  • Michal napsal:

    Tyhle domněnky a pocity…

    Zahy – A
    Buk – B
    Urbář – C

    Nikoliv anketa, ale licence…
    https://www.ceskyflorbal.cz/cfbu/informacni-deska/adresare/treneri

  • bohouš napsal:

    @ Michal: Dík. Je důležitá i platnost licence?

    • Petr napsal:

      Jasně, Buk má B licenci do 30.6.2020, takže primární důvod pokrytí týmu potřebnou licencí padá.

Napsat komentář

*