Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý
19. 5. 2016 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Přestup Krajcigra potvrzen: Je to střelec a umí i dobře bránit, těší se Pazdera

 



To, o čem se dlouho mluvilo, se stalo skutečností. V dubnu web Florbal.cz informoval o chystaném přestupu Radka Krajcigra do Mladé Boleslavi. Ve středu Středočeši příchod nejlepšího střelce posledního ročníku Superligy potvrdili. Ve městě automobilů by měl kanonýr strávit pět sezon!

Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý

Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý

Krajcigr loni odehrál svou nejlepší sezonu i díky tomu, že dostal prostor v elitní formaci Bulldogs Brno, kde hostoval z Pardubic. Nastřílel 39 gólů a stal se nejlepším střelcem elitní soutěže a čtvrtým nejproduktivnějším hráčem (39+13). Dalších osm branek vstřelil v play off. „Získáváme perspektivního hráče, jehož forma má rostoucí tendenci a ve svých 22 letech má výkonnostní strop daleko před sebou,“ říká generální manažer Tomáš Pacák.

Radek Krajcigr je rodákem z Havlíčkova Brodu. Kariéru v nejvyšší soutěži rozjel čtyřmi starty za Bohemians v sezoně 2012/2013, ale mnohem víc na sebe upozornil po přesunu do Pardubic. V obou následujících ročnících nastřílel přes 20 gólů, Sokolu to však ani jednou k premiérovému postupu do play off nestačilo.

PSALI JSME
SUPERPŘESTUP NA SPADNUTÍ! JDU DO MLADÉ BOLESLAVI, OZNÁMIL KRAJCIGR

Krajcigr do Mladé Boleslavi přestupuje z Pardubic a uzavřel pětiletou smlouvu. „Musím kvitovat, že jsme se s Pardubicemi dohodli rychle, korektně a rozumně v mezích reality českého florbalu,“ oceňuje Pacák. Všechny tři strany se dohodly, že okolnosti přestupu nebudou specifikovat. Podle informací Florbal.cz byla původní vyjednávací částka v řádu šestimístného čísla.

Mladá Boleslav jako již tradičně připravila pro novou posilu ideální podmínky pro přesun do nového prostředí. „Příchod Radka Krajcigra zapadá do naší vize přivádět hráče s dlouhodobým výhledem. Společně se svou přítelkyní se v příštích dnech stěhují do Mladé Boleslavi, kde chtějí dlouhodobě žít. Oba už mají zajištěná zaměstnání v partnerských společnostech klubu,“ vysvětlil Tomáš Pacák.

Trenér Jan Pazdera pak tvrdí, že kromě střelce získal i hráče, který nehraje jen dopředu. „Posilujeme pozici na pravém křídle. Jde o hráče ročníku 1993 s velkým potenciálem, který i v rozhodujících momentech dokáže být rozdílovým hráčem. Navíc umí velmi kvalitně bránit.“

Krajcigr je v posledních třech sezonách dalším velkým jménem, které Mladá Boleslav získala. Do klubu postupně přišli reprezentanti David Rytych, Jiří Curney, Jan Jelínek, Petr Kološ, Jan Natov, Petr Krzyžanek a duo bratří Chroustů.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Bach napsal:

    no jen aby jeste na nekoho zas nezapomneli :-)))
    … mozna by bylo levnejsi a hlavne jistejsi si ten pohar rovnou koupit, uz takhle mohli mit tri 🙂 fuk-ov bolka

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    I když můžeme nadávat na týmy jako Boleslav nebo Chodov, můžou nám být sympatické týmy plné odchovanců. Ale jestliže týmy nezačnou sypat peníze a shánět hráčům florbal-friendly zaměstnání (tedy pro mnohé, kteří třeba nemají vysokou školu a střední dokončili jen s obtížemi, hlavní lákadlo, proč se vzdát florbalu), tak se český florbal nikam neposune. Stejně budu fandit svému týmu a nenávidět Boleslav, ale dělají to správně, no…

  • Fantomas napsal:

    těch 30 klacků měsíčně by jen vůl nevzal..:)

  • MB napsal:

    Závisť je sviňa…Bolka jedeeem…

  • ronyk napsal:

    Tomu chlapci to přeju, ale aby Boleslav nedopadla jako Sparta ve fotbale. Velké procento fandů ji dlouhá léta nemá rádo, dá se říci nenávidí i kvůli skupování talentů a hotových hráčů, jenom proto, že na to má a chce za jakoukoliv cenu titul. Že se jí poslední dobu nedaří je možná důsledek. Bolka má velké štěstí na mocného sponzora,jinde se takový nenajde.Do týmového florbalu se nehrnou a dlouho nebudou.Jsou-li peníze není pak problém stáhnout si kohokoliv. Velké týmy nemají tolik hvězd a když odejde jediná, nebo dvě je po náladě a tým se vrací o level možná i dva dozadu.

  • MB napsal:

    Boleslav ale nemá jenom jednoho mocného sponzora…! Stojí za ní více silných sponzorů+ město.

  • MB napsal:

    Další kdo jde do MB je Gruber ze Střešovic…:)

    • Kryton napsal:

      Pazdera o něm řekl, že je to spolu s Renčímem hráč s největším potenciálem, tak jsem zvědav 🙂

      • Petr napsal:

        Zná ho dobře z Barrandova, kdy ho trénoval. Na druhou stranu, tak jako několik dalších mladíků vypadl ze sestavy Tatranu a šel hostovat. Že by to bylo Jakoubkem nebo přístupem nebo prostě jen tím, že mladíci byli prostě lepší? Na Kladně hrál ale dobře a bylo znát, že hrával vyšší level.

  • MB napsal:

    Renčín ale ani nezahájil v MB přípravu. ..

  • MB napsal:

    Renčín žádný obrovský talent neni…Ale casem z nej může bejt solidní hráč. ..

  • Kohonen napsal:

    Renčín kreslí vtipy, ne?

Napsat komentář

*