Hráči Storvrety vybojovali mistrovský titul! Foto: Per Wiklund. Hráči Storvrety vybojovali mistrovský titul! Foto: Per Wiklund.
21. 5. 2016 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Po zisku titulu si Storvreta udržela vedení v žebříčku klubů, Chodov i Vítkovice si polepšily

 



Po čtyřech letech usedla na švédský florbalový trůn Storvreta. Sundstedt a spol. se tím pádem udrželi i na čele světového žebříčku klubů. Na druhé místo se vyšvihl superfinálový soupeř Stovrtety Linköping. Až na třetí příčce jsou již sesazení vládci uplynulého období z Falunu. Týmy účastnící se českého superfinále si výrazně polepšily. Chodov se posunul na 19. pozici, Vítkovice na 23.

Jendrišákův Linköping zaznamenal velký skok. Z devátého místa se díky postupu do boje o titul propracoval jen pár bodů za vedoucí Storvretu. Nejlepší finský klub a šampion letošní sezony Classic dýchá na záda vedoucímu švédskému triu. Na 11. místě se pak nachází švýcarský mistr GC Curych.

Z českých klubů si pochopitelně dobře v žebříčku stojí oba dva superfinalisté. Chodov si oproti únoru polepšil o pět míst, Vítkovice dokonce o devět. Naopak propad zaznamenala Mladá Boleslav, která se z 18. místa dostala až na 27. Níže se propadl také střešovický Tatran a Brno.

Žebříček klubů

Žebříček klubů už řadu let zpracovává český statistik Jan Bartůněk a je inspirován systémem hodnocení ELO používaným například mezi šachisty. Do porovnání jsou zahrnuty jen kluby elitních zemí, jež se spolu utkávají v turné EFT. Body získávají na základě výsledků v ligách, skóre, ale i významnosti zápasu. Do dubnového vydání byly zahrnuty zápasy play off i play down, nikoliv však baráže.

Žebříček klubů


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Já vím, že tahle tabulka dala spoustu práce a jistě má svůj smysl a tak. Ale nechce se mi věřit, že by 10 týmů ze Švédska bylo lepších než 2. tým Finska. Je to nejlepší liga na světě, ale o tolik před Finskem? To tedy nevím…

  • Martin napsal:

    Celá ta tabulka je divná.
    Už jenom, že Warberg (116:135 skóre, 30 bodů, 10.místo) skončil lépe než AIK (129:144, 37 bodů, 9. místo).
    Dokonce finalista finské extraligy Oilers skončil až na 24. místě, to znamená že ho přeběhlo i Erä, která nepostoupila ani do semifinále. Asi jsem blbej jak tágo, ale mně to prostě nevychází.

    • Šéf modelingové agentury napsal:

      Ano, domnívám se, že se dají nalézt v tabulce určité nesrovnalosti 🙂

Napsat komentář

*