Petr Salát. Foto: Štěpán Tomš Petr Salát. Foto: Štěpán Tomš
24. 5. 2016 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Liberec se těší na Petra Saláta! Jsem rád, že nemusím končit úplně, říká

 



O víkendu v České Lípě vyhrál soutěž v tvrdosti střelby. Sice nepokořil bájnou hranici 200 kilometrů v hodině, ale i cifra 192 udělala radost. Petr Salát ale už v té chvíli věděl, že se po čtyřech sezonách strávených v Mladé Boleslavi vrátí zase pod Ještěd.

Liberecký nováček tak může pyšně ohlásit svou první velkou posilu. Petr Salát stále patří mezi obávané pointmakery a ve svých 31 letech bude pro tým zpod Ještědu jistě přínosem.
Zatímco v Mladé Boleslavi začala příprava, on už věděl, že v nové sezoně modrobílé barvy neoblékne. „V podstatě jsem už domluvený na návrat do Liberce,“ potvrdil webu florbal.cz.
Jedním z důvodů byl samozřejmě i návrat Liberce mezi elitu. „Byla to také důležitá věc, ale těch věcí bylo víc,“ tvrdí.

A tak při odchodu z Mladé Boleslavi možná zalitoval, že ani jeden pokus neskončil u vysněného zlata. „Byl to samozřejmě jeden z cílů, o které jsem se snažil, aby se mi splnily. Ale vždy k tomu něco chybělo. Takový je prostě sport,“ říká smířlivě.

V Liberci to budou zřejmě jiné starosti, než myšlenky na titul. Ale i na to je Petr Salát připravený. „Par spoluhráčů ještě po těch letech zůstalo. A i když ambice týmu jsou možná rozdílné, tak odhodlání a chuť Liberci nikdy nechyběla. Těším se i na mladé hráče a předávání zkušeností,“ plánuje novou florbalovou etapu.

A je prý rád, že to ještě bude v superlize pokračovat. „Vedle Liberce byla druhá varianta konec kariéry. Ale doufal jsem, že na to nebude muset dojít.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Liberecký nováček??? Jen se vrátil po roce pauzy v 1.lize, ale nováček je ten kdo nehrál ještě superligu,Litvínov byl nováček. Kladno taky není nováček.
    Ale každopádně pro Liberec dobrá posila. Pokud seženou ještě další ,můžou hrát v klidu o play off.

  • dotaz napsal:

    proc ho asi vyhodili z boleslavi???

  • vojtas napsal:

    Tak to by me treba zajimalo!

Napsat komentář

*