Ondřej Mikeš. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Ondřej Mikeš. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz
14. 6. 2016 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Mikeš musel na operaci kolena. Sezonu stihnu, říká optimisticky

 



Velmi nepříjemně začalo léto pro Ondřeje Mikeše. Opora reprezentace a čerstvá posila švédského Team Thorengruppen musela podstoupit operaci zkříženého vazu v koleni.

Jeden z nejlepších českých florbalistů tak po skvělé premiérové sezoně ve Švédsku, kdy si svými výkony řekl o nové angažmá, málem přišel o skoro celou sezonu. V ohrožení byl i jeho start na mistrovství světa, které se uskuteční v prosinci v Lotyšsku.

Ondřej Mikeš se zranil po sezoně při tréninku a hrozilo mu i vynechání sezony. Zprávy od lékařů po zákroku však vypadají lépe, než byl původní scénář. „Několik týdnů to nevypadalo, že je to tak vážné, ale nakonec jsem musel na operaci. Měl jsem přetržený zkřížený vaz, ale naštěstí se nemusela dělat plastika. Takže to dopadlo podle toho lepšího scénáře. Jinak by byla zřejmě celá sezona odepsaná,“ svěřil se webu florbal.cz.

Nyní vše vypadá optimisticky. Dva měsíce tedy bude český reprezentant rehabilitovat doma v České republice a věří v brzký návrat. „Měl bych být za 8 týdnů v plné zátěži a věřím, že stihnu i začátek sezony. Už dnes jsem se posadil na rotoped,“ dodává.

Ondřej Mikeš hrál poslední sezonu za švédské Granlo, ale po sestupu klubu ze Sundsvallu hledal nové angažmá. V průběhu května se dohodl na spolupráci s nováčkem Superligy Team Thorengruppen a přestěhuje se o 250 kilometrů severněji do Umeå.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*