Takto se Lenka Kubíčková radovala po premiérovém titulu novodobých Vítkovic.
21. 6. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovické návraty: do branky zaklekne Kubíčková, Klapitová s sebou přibere Ďuríkovou

 



Úřadující mistryně z Vítkovic oznámily první letní změny v kádru: ze švédské Mory se po půl roce vrací brankářka Lenka Kubíčková, ze švýcarského Burgdorfu zase po ročním studijním pobytu Katarína Klapitová, se kterou míří na Dubinu také další slovenská reprezentantka Alžbeta Ďuríková. Změnami prošel rovněž realizační tým, který doplnily dnes již bývalé hráčky oddílu.

Mistryně i s ohledem na podzimní Pohár mistrů ve Švédsku změnily letní přípravu, na které se podílí jejich bývalá útočnice. Společně s Dušanem Dudeškem a Markétou Pernickou ji vede Tamara Hašová. Donedávna reprezentační útočnici, která odehrála například domácí mistrovství světa před třemi roky, vystavilo herní stopku několikráte zraněné koleno a poslední rok se tak místo florbalu věnovala trenérství ve fitness centrech. Teď se opět vrací k florbalu, ovšem v jiné roli. „Tamča má na starosti běžeckou a fitness část přípravy, která probíhá střídavě venku a v nové atletické hale, další trénink pak má specializovaný trenér v posilovacím centru PPC“ poodkryl drobnosti z vítkovické přípravy její šéf Dudešek.

Další změnu poznáte přímo při vítkovických utkáních. Dlouholetá hráčka Veronika Vobořilová se přesunula do pozice asistentky trenéra a vedoucí družstva. „Věříme, že Veronika přinese do našeho fungování nové prvky, které jsou dnes čím dál více třeba a zároveň, že i my dva s Jirkou budeme mít komu předávat trenérské zkušenosti,“ objasnil Dudešek. Vobořilová se však nadále připravuje i jako hráčka. „Je to součástí plánu toho, jak chceme trenérsky fungovat, a není tak úplně vyloučeno, že do některých utkání zasáhne. Prioritou však pro ni bude pozice v realizačním týmu,“ doplnil Jiří Velecký, který jako hlavní trenér prodloužil s klubem smlouvu o rok.

Jasno je také o brankářském postu. Lenka Kubíčková se vrací po půlroční zkušenosti ve špičkovém švédském týmu KAIS Mora. „Jelikož se jedná bezpochyby o momentálně nejlepší a nejzkušenější českou  brankářku, máme tak jistotu v brance a věřím, že vytěžíme i některé poznatky z její švédské zkušenosti,“ plánuje Jiří Velecký.

Zároveň již je jisté, že v Ostravě nebude nadále chytat Lauma Visnevska, která by po návratu do Švédska chtěla působit v nižších mužských soutěžích. Brankářské duo vítkovického týmu tak se Šárkou Vávrovou utvoří právě Kubíčková.

Vítkovice ale změnily rovněž obranu. Po ročním působení ve švýcarském Burgdorfu, se kterým prošla do semifinále NLA, se vrací slovenská reprezentační obránkyně Katarína Klapitová, od které si v klubu slibují, že typově nahradí Finku Riittu Lankinen. Ta už má vyřízený přestup zpět do domovské Vaanty.

Klapitová ale z Burgdorfu nepřichází sama. Ostravané totiž opět lovili ve slovenských vodách a získali další tamní reprezentační obránkyni Alžbetu Ďuríkovou. „Je to pro nás mladý, moderní typ progresivního obránce, o kterého jsme velmi stáli již delší dobu, a jsme rádi, že se na ni budeme moci spoléhat. I přes svůj mladý věk již má zajímavé zahraniční zkušenosti a rádi bychom si z ní vychovali jednu z klíčových a vůdčích hráček naší defenzivy,“ popsal novou posilu vítkovický trenér.

Poslední dosavadní změnou by měl být odchod Lucie Šrotové do ostravského FBC. „Připravuje se tam. Byť zatím mezi kluby neproběhla jednání, tak počítáme s tím, že tam zřejmě zahájí sezonu,“ uzavřel prozatímní výčet změn vítkovický šéf Dušan Dudešek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*