Rasmus Enström a Emil Johansson Rasmus Enström a Emil Johansson
24. 6. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Czech Open přivábil extratřídu! Vrací se Falun, přijede Höllviken i Viikingit

 



Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström, Martin Östholm, Patrik Malmström… Čtveřice mistrů světa ze Švédska je jen střípkem toho, čeho budou florbaloví diváci svědky v létě v Praze. Srpen totiž s sebou znovu přinese největší florbalový turnaj na světě Czech Open, konaný tentokrát už po čtyřiadvacáté. V mužské elitní kategorii se představí známí švédští velikáni, jakými jsou týmy Pixba či Falunu, ze země helvétského kříže přijede slavný Wiler-Ersigen nebo Köniz.

Poprvé navíc dorazí i nově vzniklý finský tým Erä Viikingit anebo reprezentační výběry Slovenska a Polska. V šesti kategoriích k tomu na hřiště naskočí celkem 273 týmů z 19 zemí, což je nový rekord turnaje. V srpnu se v Praze zkrátka bude na co koukat.

Od roku 2008 vládnou švédské týmy mužské elitní kategorii na Czech Openu pevnou rukou. Zlaté medaile si na krk za tu dobu pověsily opakovaně celky Siriusu, Dalenu, Pixba a Falunu. Dva poslední jmenovaní, göteborské lišky z Pixba a hráči z těžebního města Falunu, navíc do Prahy přijedou i letos, švédskou výpravu doplní nováček SSL IBF Höllviken s českým zadákem Adamem Šteglem.

Diváci se budou moci těšit na tahouny Pixba Martina Östholma a Patrika Malmströma, Falun by měl dorazit se svými největšími hvězdami Rasmusem Enströmem a Alexandrem Galante Carlströmem a také se zcela novou akvizicí, českým rychlíkem Martinem Tokošem. Do elitní ženské kategorie pak zavítá i ženský tým Pixba v sestavě s Eliškou Krupnovou a dále celky Dalenu a RIG Umeå.

Ze Švýcarska se švédskou nadvládu nad Czech Openem pokusí přerušit tři celky i s českou stopou. V dresu Wileru-Ersigen vyběhnou na hřiště dva čeští reprezentanti Danielové Šebek a Šešulka, Kloten-Bülach Jets si pak v sestavě přivezou legendu střešovického Tatranu, zadáka Milana Garčara. Trojici ze země pod Alpami v elitní mužské kategorii doplní loňský finalista Köniz. V ženské elitě bude reprezentovat helvétský kříž jediný tým, a to Bern Burgdorf Wizards.

Ze země tisíce jezer tentokrát dorazí pouze jeden tým, a to divákům neznámý Erä Viikingit. Jedná se ovšem o celek, který vznikl spojením slavných SSV Helsinki a Tapanilan Erä. Ze zahraničí se v obou elitních kategoriích představí reprezentační výběry Slovenska, mužskou elitu pak prvně okusí národní celek Polska.

Zapomínat se nesmí ani na české týmy. V mužské elitě si vysoké ambice jistě dělá mistrovský Chodov a Mladá Boleslav, která po sezoně získala několik zajímavých posil v čele s Radkem Krajcigrem a Jakubem Gruberem. Na úspěšný ročník by na Czech Openu jistě rády navázaly i Vítkovice.

Poslední český tým, který ovládl ženskou elitní kategorii, byl Herbadent v roce 2012. Největší cíle změnit tuto statistiku bude mít zřejmě superfinálová dvojice, pozdější mistr z Vítkovic a Chodov.

O tom, zdali se českým týmům na Czech Openu podaří zastavit zahraniční nadvládu či jestli někdo z krajánků pomůže nějakému ze švédkých či švýcarských celků k titulu, se dozvíme už v srpnu.


Autor: czechopen.cz / Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*