7. 7. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Kouč Storvrety: České týmy jdou nahoru

 



Není každý den posvícení. Hrdý tým Storvreta IBK musel ve čtvrtek v poledne přijmout palčivou porážku od FBC Ostrava. Ukázalo se, že i švédské celky v B18 se dají zaskočit. Kouč Stovrety Jan-Olof Lundeborg se však z prohry nehroutil: „Nejde o nic hrozného, protože je vlastně jedno, kolikátí skončíte ve skupině. Příští zápas, kterým začíná play-off, bude důležitější.“

Jedním dechem ale dodal: „Myslím, že české týmy se zlepšují. Jsme tu letos potřetí. Poprvé jsme tu byli, když klukům bylo dvanáct, a tehdy nám Češi nestačili. Každým rokem se zvedají.“

Byl to bouřlivý zápas. A to především díky famózním fanouškům na obou stranách. Hala ČVUT byla zcela naplněna, oba tábory příznivců se rozmístily na jedné půlce tělocvičny. Zvláště seveřané byli slyšet. Navíc měli všichni navléknutá červená trička, což vypadalo působivě.

„Dohromady od nás přiletělo 56 lidí. Jsou tu rodiče, bratři i sestry hráčů. A všichni na sobě mají stejné tričko. A to i když chodíme městem,“ usmívá se Lundeborg.

Ani červený kotel ovšem Storvretě proti Ostravě nepomohl. Prohra 1:4 asi byla zasloužená. Celkově skončili Švédové čtvrtí v zamotané skupině B18K. „Úroveň hry tady na turnaji se nedá dost dobře posoudit. My jsme například prohráli s Team Skane 0:9, ale pak jsme porazili Chomutov, který předtím s Skane vyhrál,“ popisuje průběh skupiny trenér.

Své svěřence vede už deset let – od doby, kdy jim bylo sedm. I proto doufá, že někteří v blízké budoucnosti pomůžou mužům Storvrety, letošnímu mistrovi SSL. „Uvidíme. Minimálně jeden nebo dva na to určitě mají. Ale ještě jsou stále mladí, záleží na studiu a na tom, co budou v životě chtít dělat,“ uzavírá kouč Lundeborg.


Autor: Jan Zikmund



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*