Matěj Jendrišák a Havířov Matěj Jendrišák a Havířov
19. 7. 2016 Švédsko (3) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák ukáže parťákům, kde vyrůstal. Havířov se těší na zápasy Linköpingu!

 



Havířov se po letech opět dočká senzačního florbalového představení. Město, které na svém zimním stadionu hostilo kdysi i finále extraligy a které je obrovskou líhní talentů, se může těšit na návštěvu jednoho z nejlepších týmů světa. Svůj současný tým představí doma Matěj Jendrišák.

A nebude to jen tak nějaká selanka. Linköping IBK totiž míří do Čech za teambuildingem před novou sezonou a v rámci víkendu sehraje dva neoficiální zápasy s výběrem Česka. Ten povede jako hlavní trenér další havířovský rodák Radim Cepek.

Ač se ve výběru představí téměř celý český národní tým, o zápas reprezentace nepůjde. Podle informací Florbal.cz by to bylo v rozporu s předpisy Mezinárodní florbalové federace.

Torpedo Havířov v roce 2002. Foto: archiv klubu

Torpedo Havířov v roce 2002. Foto: archiv klubu

Český výběr nakonec dostal přednost před původně zamýšlenými přáteláky s extraligovými týmy. Hlavní hvězdou ale i dál zůstává Matěj Jendrišák.

Organizace se ujme Torpedo Havířov, pro které to bude zároveň také generálka před novou sezonou. Tradiční klub se totiž vrací do celostátních soutěží a bude hrát čtrnáctičlennou první ligu.

Plná havířovská hala - rok 2002. Archiv Torpeda Havířov

Plná havířovská hala – rok 2002. Archiv Torpeda Havířov

„V sobotu po akci počítáme s autogramiádou a focením s hráči. Na oba zápasy bude vstupné a lístky budou fanoušci moci získat pouze v Havířově v předprodeji. Kapacita je omezená vzhledem k počtu sedadel v městské sportovní hale. Očekáváme plný dům,“ říká za organizátory Jakub Kantor.

Rok 2007. Matěj Jendrišák ještě v dresu Havířova, proti Janu Jelínkovi z Vítkovic. Foto: archiv Torpeda Havířov

Rok 2007. Matěj Jendrišák ještě v dresu Havířova, proti Janu Jelínkovi z Vítkovic. Foto: archiv Torpeda Havířov

Havířovští uvažovali o podobné akci už loni, ale nakonec to nedopadlo. Linköping se ale nakonec přilákat podařilo. Švédský vicemistr ale v nové sezoně nebude jen Matěj Jendrišák a bývalá vítkovická hvězda Milan Tomašík. Novou akvizicí by se měl stát slovenský centr Lukáš Řezanina a není vyloučené, že by o místo v brance mohl bojovat i další havířovský odchovanec Jan Binder. Zbývá dodat jediné, a to termín. Víkend s Linköpingem proběhne v Havířově 19. a 20. srpna.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*