Ondřej Houra. Foto: Pavel Doubek Ondřej Houra. Foto: Pavel Doubek
20. 7. 2016 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Nečekaný přestup do Švýcarska: Elitní tým bude mít dvě české posily!

 



České zastoupení v nejvyšší švýcarské lize se rozroste o další dva hráče. Překvapivé posily hlásí tým UHC Waldkirch St. Gallen, který loni zachraňoval elitní soutěž v baráži. Novými členy týmu jsou Ondřej Houra a Jan Králík, již poslední sezony hráli v dresu Vinohrad.

Zatímco movité švýcarské celky lákají do svých řad hvězdy ze Skandinávie, tým ze St. Gallenu pro následující sezonu výrazné posílení neplánoval. Výhradně švýcarský tým ale nakonec přece jen dva legionáře na soupisku zapíše, a to díky iniciativě samotných hráčů SKV.

„Chtěl sem si zkusit hrát a žít v zahraničí, tak jsem po sezoně kontaktoval trenéra St. Gallenu. V květnu jsem přijel na týdenní testy, které dopadly dobře, a během června jsem se přestěhoval,“ říká Ondřej Houra, dlouholetá opora zadních řad Vinohrad.

Jeho přestup už je zpečetěn Mezinárodní florbalovou federací a podle všeho se zdá, že nakonec tenhle dělník zadních řad nebude jediným cizincem v týmu. St. Gallen totiž má na soupisce uvedeného už i Hourova dlouholetého spoluhráče Jana Králíka.

Jan Králík. Foto: Pavel Doubek

Jan Králík. Foto: Pavel Doubek

Pro WaSa to nemusí být vůbec špatná akvizice. Tým podle všech předpokladů opět bude bojovat o setrvání v elitě a oba florbalisté z Vinohrad mají se záchranářskými pracemi dost zkušeností.

A za novou výzvu je rád i Ondřej Houra. „Tréninky jsou ve velkém nasazení, prakticky pořád je člověk v tempu. Dostal jsem učebnice a knihy v němčině a klub mi zajistil třikrát týdně doučování,“ pochvaluje si péči.

Přestup dvou florbalistů z Vinohrad do švýcarského prvoligového týmu je v podstatě novotou. Doposud žádaly švýcarské týmy hlavně reprezentanty a velké hvězdy. Cestu do prestižní ligy ale nyní našli i hráči, kteří jsou spíše dělníky florbalového hřiště.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • adalbert napsal:

    a kvalita švýcarský ligy klesla…

    • AdBlock napsal:

      Tvůj komentář pozvedl „kvalitu“ tohoto webu. Maj koule zkusit hrát jednu z nejlepších lig na světě a ty máš koule max tak napsat komentář ke článku.

  • Jarda napsal:

    Třetina nasi prvni ligy je lepší nez oni:-) ale maji koule, to zase jo.

  • zadna senzace napsal:

    Nechapu ty komentare ani senzace… svycarska liga neni o nic lepsi nez ta nase. Diky svajcu jako zemi se top tymum dari lakat hvezdy ale od 5ho mista nize jsou tymy spise horsi nez v cz jen s lepsim zazemim…

  • Zátoka napsal:

    Tak to aby bwin.com aby zacal blokovat i svycarsky adresy

  • Tadeáš napsal:

    Náhodou, já to klukům přeju, a i kdyby tam tu sezonu měli spíš prosedět, tak jim to dá do dalšího florbalovýho života zkušenosti, který jim nikdo nevezme. Můžou porovnávat zázemí, styl, treninky. Jen by mě zajímalo, jak víte, že v dolní polovině švýcarský ligy jsou týmy cca stejný nebo horší výkonnosti než tady v ČR. (?) To jste tam hráli? 🙂 Kdybych měl stejnou možnost, udělal bych to samý. Fandim Vám! Proto ne zapšklosti a nepřejícnosti! Držte se tam!

Napsat komentář

*