Ani branky Hany Koníčkové na Švédsko nestačila. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
23. 7. 2016 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Akademičky neustály proti Švédsku poslední část, jejich sen o zlatu skončil

 



České vysokoškolské florbalistky na svém šampionátu ve zkoušce ohněm neuspěly a v semifinále podlehly Švédsku 4:8. Dlužno ale říci, že se severským favoritem držely dvě třetiny krok, byť herně měl jejich soupeř převahu. V souboji o bronz se utkají se Švýcarkami, které podlehly 2:9 Finsku.

Co se týče jmen na soupiskách, nejvíce známých jich najdete v týmech Finska (sestry Eliisa a Ella Alanko, Karjalainen, Kippilä, Maninen a také exvítkovická Mirva Laitinen) nebo Česka, také na straně Švédska ale najdete velká jména tohoto ženského sportu.

V sestavě Švédek nechyběly útočnice Wijk s Andreáson, v obraně pak nastupují například Fjellstedt, Iza Rydfjäll nebo Emelie Wibron. A byla to právě Wijk, která přihrála Boberg na úvodní branku utkání, při které Švédky využily nepřesnosti české obrany.

Vedení ale Švédkám dlouho nevydrželo, v přesilové hře totiž srovnala Koníčková. Švédské florbalistky v průběhu utkání ukazovaly lepší herní projev, a když ve 36. minutě dala branku na 4:2 Adelow, tak poprvé vedly o dvě branky.

Vzápětí dokázala zareagovat snížením na 3:4 Urbánková, jenže vyrovnat se našim florbalistkám nepodařilo. Rozhodující se pro utkání ukázalo vyloučení Pilíkové, které využila na začátku 48. minuty Wijk a vzápětí dala branku na 6:3 Liljeroth. České florbalistky vzápětí musely vrhnout síly do útoku, což ale potrestalo dalšími slepenými brankami duo Joelsson – Boberg. Alespoň čestný úspěch zaznamenala tři minuty před koncem Tereza Pilíková.

České florbalistky tak v semifinále podlehly Švédsku 4:8 a zítra je od 11:00 čeká souboj o bronz se Švýcarskem, za které na turnaji nastupuje například brankářka Schmid a obránkyně Marti. Trenérsky tým vede legendární Simone Berner.

Švédsko – Česko 8:4 (1:1, 3:2, 4:1)
Branky:
7., 34. a 52. Boberg, 26. Flodell, 36. Adelow, 48. Wijk, 48. Liljeroth a 51. Joelsson – 9. Koníčková, 28. Ratajová, 38. Urbánková a 57. Pilíková. Střely na branku: 23:15. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Rozhodčí: Larinovs a Gross (Lotyšsko). Diváci: 80. Nejlepší hráči: Stephanie Boberg – Hana Koníčková.

Sestava Česka: Ranochová – Koníčková, K. Paloncyová, Leierová, Čapková, Tožičková, T. Pilíková, Rybičková – Řepková, Ratajová, Krupnová – Enenkelová, Z. Hubáčková, Urbánková – Hyršlová, Tvrzníková, Bočanová – Chvátalová a Šupáková. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*