Denisa Ratajová. Foto: flickr IFF Denisa Ratajová. Foto: flickr IFF
28. 7. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ratajová se vrací do Vítkovic. Je to nejlepší česká florbalistka, říká Velecký

 



O příštím působišti  univerzálky Denisy Ratajové je jasno. Jedna z nejvýše hodnocených českých florbalistek se po roce ve Finsku vrátí zpět do Vítkovic, byť měla možnost v SB-Pro pokračovat a tuto možnost dlouho zvažovala. Podle trenéra Jiřího Veleckého se jedná o nejlepší českou florbalistku.

Byl to před rokem velký přesun: Ratajová se společně s Hanou Sládečkovou vydaly do finského SB-Pro a začaly parádně: tým kolem dvojčat Eliny a Karoliiny Kujala vyhrál Czech Open, když v play off vyřadil Vítkovice a ve finále uspěl po nájezdech proti Pixbu.

V sezoně nakonec získala s SB-Pro bronz a měla nabídku pokračovat, ze slov trenéra Jiřího Veleckého je ale zřejmé, že své další působení neskloubila se školou. „Svými schopnostmi je Denisa nejlepší českou florbalistkou. Ale také ona musí myslet na zadní vrátka a budoucnost, a tak je momentálně zpět u nás,“ pochvaluje si Velecký na klubovém webu.

Paradoxně a možná tak trochu reálně ale počítá s tím, že Ratajová opět zamíří za hranice. „Na jak dlouho, je na ní,“ říká. „Určitě její přítomnost zvyšuje naše šance uspět na mezinárodních turnajích a zároveň všechny tyto letní příchody ze zahraničí zvýší tlak na celý tým – včetně realizačního – abychom se přístupem a prací dokázali rovnat s jejich loňskými týmy,“ dodal Jiří Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*