Ante Kettunen, Henri Toivoniemi, Petr Musil, Patrik Aman a Andis Blinds. Foto: facebook.com/blindsave camp Ante Kettunen, Henri Toivoniemi, Petr Musil, Patrik Aman a Andis Blinds. Foto: facebook.com/blindsave camp
29. 7. 2016 Brankáři (1) KOMENTÁŘŮ

Pocta pro kluka z Chocně! Největší talent, uznaly gólmanské legendy!

 



Je to skvělá zpráva a pro mladíka z Chocně rozhodně inspirace a velká dávka sebevědomí do další práce. Petr Musil se vrátil z mezinárodního kempu gólmanů, který pořádaly v lotyšském Césis brankářské hvězdy, s oceněním nejtalentovanějšího strážce brankoviště.

Gólman z Pardubic už pár letních kempů absolvoval v České republice a letos se vydal do Lotyšska. „O campu Blindsave jsem měl dobré reference a je to jeden z mála campů, který je zaměřen výhradně pro gólmany. Také mi to doporučil Honza Barák, skvělý gólman a dnes i kamarád, který mě zasvěcoval do brankářského umění před několika lety na Rookie campu,“ vypráví osmnáctiletý florbalový talent.

Petr Musil. Foto: facebook.com/blindsave camp

Petr Musil. Foto: facebook.com/blindsave camp

Do městečka Césis dorazili gólmani z 15 zemí světa a pod vedením hvězd Patrika Amana či Henriho Toivoniemiho se tři Češi rozhodně neztratili. „Prostě bylo se od koho učit! Organizačně jsou ale i kempy v Čechách také na vysoké úrovni a nemáme se za co stydět,“ říká Petr Musil, který už loni ve svých 17 letech nakoukl do superligy. Ve dvou zápasech za Pardubice ale odchytal jen 21 minut. V novém ročníku by chtěl určitě dostat větší prostor.

Petr Musil v superlize. Foto: facebook.com

Petr Musil v superlize. Foto: facebook.com

Že to není utopie, naznačuje i pardubická florbalová ikona Martin Zozulák: „Petr je momentálně na pozici týmové dvojky nebo trojky, gólmanem číslo 1 je u nás Jakub Levínský. Ale předpokládáme, že dostane další šanci v superlize.“ Šikovný mladík prý měl raketový start a ve florbalu se prosadil, aniž by ho hrál od malička. „Chytá pouhé tři roky, dřív hrál tenis a dostal se dokonce i do prestižní akademie v Prostějově,“ dodává Zozulák.

Teď už ale Petr Musil sní spíš florbalové sny. A zvlášť když dostal z rukou gólmanských superstar takové ocenění. „Jasně, že mě to moc potěšilo. Bylo to super, když na konci kempu před všemi účastníky zaznělo moje jméno. Určitě mi to dodalo další chuť do práce, ale nijak to nepřeceňuji. Přede mnou je ještě dlouhá cesta, než si splním svůj tajný cíl,“ říká upřímně.

Patrik Aman a Petr Musil. Foto: facebook.com/blindsave camp

Patrik Aman a Petr Musil. Foto: facebook.com/blindsave camp

Do Césis se chce v příštím roce možná vrátit, ale dostal už i pozvánku do tréninkového centra Pixba. Koneckonců vedle Amana, Toivoniemiho a lotyšské legendy Andise Blindse, patrona akce, působil jako učitel i trenér gólmanů göteborského týmu Pontus Boman. „Uvidím, jaký bude plán letní přípravy po této sezóně. Pokud tam ale bude opět Patrik a Pontus, tak o tom budu velmi vážně uvažovat,“ tvrdí pardubická naděje.

Pontus Boman a Petr Musil. Foto: facebook.com/blindsave camp

Pontus Boman a Petr Musil. Foto: facebook.com/blindsave camp


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*