Florbal na tenisové Štvanici. Foto: koláž FbŠ Bohemians Florbal na tenisové Štvanici. Foto: koláž FbŠ Bohemians
1. 8. 2016 Superliga (20) KOMENTÁŘŮ

Superligové překvapení: Nová sezona začne pod širým nebem v tenisovém chrámu!

 



Posaďte se na zadek, ať nespadnete. Tahle zpráva opravdu není apríl. Naopak. Florbal v České republice zažije další výjimečnou událost. Novou sezonu otevře zápas pod širým nebem! Úvodní klání bude hostit opuštěný tenisový chrám na pražské Štvanici a Bohemians čekají rekordní diváckou návštěvu!

Ano, pokud máte rádi florbal, tak byste tam totiž opravdu neměli chybět. Oficiální soutěžní zápas se pod otevřeným nebem totiž ještě nikdy nehrál, a tak se uskuteční opravdová světová premiéra. Ve Švédsku se možná drbou ve vlasech. Poslední superfinále uspořádali ve fotbalové Tele2 superaréně, ale střechu si otevřít nedovolili. Takhle připadne primát florbalové Bohemce, která v hlavním menu speciálního florbalového dne bude hostit mistrovský Chodov.

ČTĚTE TAKÉ
ZÁHADA TENISOVÉ ŠTVANICE: PROČ UŽ SE TAM MOŽNÁ NIKDY NEBUDE HRÁT

„To místo má obrovskou historii,“ připomíná marketingový manažer Bohemians Jakub Doubrava a naráží například na slavný okamžik, kdy se v monumentální tenisové aréně představila českému publiku tenisová superstar Martina Navrátilová. Před 30 lety to byl od emigrantky hodně odvážný kousek, dovolila si přijet do země, která ještě byla zahalená železnou oponou. Pro tým USA také vyhrála slavnou trofej.

Martina Navrátilová na Štvanici 1986. Foto: movealongpeople.com

Martina Navrátilová na Štvanici 1986. Foto: movealongpeople.com

Jenže centrkurt Štvanice už nějaký ten rok velké tenisové klání nehostil a zdálo se, že pomalu osiří. Poslední velkou akcí byl beachvolejbalový turnaj Světové série. A nyní se hlásí o slovo florbal! „Centrální kurt na Štvanici je z našeho pohledu pro tento projekt naprosto ideální. Pokud přijde vysoká návštěva, bude to neskutečný zážitek pro hráče i diváky,“ přidává Doubrava.

ČTĚTE TAKÉ:
FLORBAL NA ŠTVANICI? BUDE HEZKY, ŘÍKÁ ODVÁŽNÝ MANAŽER BOHEMKY

Unikátní začátek sezony kvitují i na pražském Chodově. Klokani si totiž vybrali za soupeře právě úřadující mistry. „Těším se a doufám, že bude přát počasí a akce proběhne v plném rozsahu,“ říká trenér Chodova David Podhráský. „Vzhledem ke konstrukci centrálního dvorce na Štvanici by sportovní stránka neměla být nijak extra ovlivněná. Rizikem je samozřejmě počasí, ale to my ani Bohemka neovlivníme,“ dodává.

Tenisová Štvanice. Foto: Jakub Deml

Tenisová Štvanice. Foto: Jakub Deml

Zážitek to bude samozřejmě i pro samotné hráče: „Nikdy jsem nic takového nehrál a nezbývá než doufat, že nám vyjde i počasí,“ přeje si kapitán Bohemians Vojtěch Bagin.

Klokani jsou co do florbalových nápadů při organizaci zápasů opravdovými mistry. Loni uspořádali „školní“ zápas a zbláznili i fanouškovský kotel z fotbalového „Ďolíčku“. V uplynulé sezoně ustavili rekord návštěvnosti na zápas základní části, kdy duel s Mladou Boleslaví sledovalo 1595 diváků. Na Štvanici by ale rekord měl padnout. Tribuny ikonické arény nabízejí téměř 7000 sedadel.

Celý florbalový den má v sobotu 17. září začít už v 8 hodin ráno a celou sobotu budou sportovní klání provázet i živá vystoupení hudebních interpretů. Florbaloví Bohemians si prostě svou jubilejní 20. sezonu chtějí užít naplno.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Dani napsal:

    Pěkné, kdysi se takhle hrálo v Ostravě na náměstí, je to určitě fajn nápad, ale florbal není hokej, míček je podstatně lehčí a povětrnostní podmínky můžou docela ovlivnit jeho dráhu, ne jako u puku… No každopádně držím pěsti, aby se akce vydařila a nepršelo…

  • Martin napsal:

    No já nevím. Udělat Open air florbalový zápas extraligy je sice pěkná věc, ale tomu sportu to prostě ublíží. Stačí lehký vítr, sluneční paprsky a ranní rosa. Švédi dobře vědí, proč v Tele2 nechali střechu zatáhnutou. Chtějí sice show pro lidi a pro televizi, ale ne na úkor samotného sportu. Turnajů pod širým nebem je sice během prázdnin nespočet, ale tam o ten florbal až tak nejde. Co bude příště? Extraligový zápas na písku, na vodě? Na vrcholných mezinárodních akcích dostáváme na prdel, a tak místo zkvalitnění soutěže vymýšlíme psí kusy. Ať si to udělají jako přátelák, ať si klidně pozvou nějaký švédský klub, ale hrát takhle ligu….

    • Pavel napsal:

      Klasika, vidět za vším negativa. Jde o jeden zápas bože, ať už dopadne jakkoliv, nejde o finále Superligy :))

  • Teoretik napsal:

    Žíš, zvykněte si, že florbal se hraje pro lidi. A začne se hrát ještě víc. Bude to čím dál větší show, divadlo i cirkus. Florbal nastoupil už dávno na cestu generování mediálních výstupů a budování silného brandu.

    Palec hore Bohemce, rozbalili to už na začátek sezóny ve velkém stylu. Teď už jen zařídit, aby ty marketingové tanečky přinesly něco víc i po sportovní stránce. Tam je totiž zatím jen a pouze pachuť z antisoutěžní „nefúze“ Bohelite.

  • Fanda napsal:

    Picovina

  • Ota napsal:

    No nevím proč se opičí po hokeji.. je to hezké, ale podle mě u hokeje to má své opodstatnění, jelikož pod širým nebem ten sport začínal, je to jakýsi návrat ke kořenům. Ale florbal patří do haly není důvod to tahat ven. Ale naprosto chápu proč se to dělá a držím palce at to vyjde 😉

  • Labuťák napsal:

    Bezva nápad ! Pokud nebude tropický slejvák nebo uragán, tak nevidím důvod, proč by se to nemělo podařit. Pardubice budou hrát „jenom“ v hokejové aréně …

  • Jirka Bareš napsal:

    Mě se ten nápad hodně líbí a jestli to půjde, tak bych to rád viděl. Držím palce ať vyjde počasí. A že to může ovlivnit vítr, rosa atd.? No a co… Zase takové drama to nebude. Jedná se o jediný zápas základní části, který by jinak, viděno očima širší sportovní veřejnosti, skoro nikoho nezajímal a takhle to bude mít (tedy aspoň myslím) velkou návštěvu a jistě i větší mediální pozornost. Na rozdíl od Superfinále to nikomu nic nevezme (domácí prostředí/sérii atd), takže za mě super a ať se to vydaří!

  • Johny napsal:

    Bude to mozna pekna akce. Nicmene si myslim,ze florbalu skodi. Hraci akorat ziskavaji pocit primadon,chteji vic inkasovat,pritom jejich pristup ke sportu se v 99% ani neblizi pristupu treba druholigove hokejky. A to nemluve,ze se to beztak ani nezaplati a Bohemka jen skrz Musila saje dotace CFBU prave na tento typ blbin…proc radsi neslevni licence…

    • petr napsal:

      Musil to bude mít spočítané a peníze na to připravené. Souhlasím, že beztak to bude částečně z kapsy zadotované na marketingové projekty, a to se Unii líbí. Bohemka má největší členskou základnu, takže jí akce tohoto charakteru mohou projít, aniž by byla kritizována za nehospodárnost. V každém případě příležitost, jak si na společném zájmu nahonit soukromé triko, a to nemyslím nijak pejorativně. Prostě čirý pragmatizmus. Sport je dnes zábava a byznys v jednom.

      • Johny napsal:

        A je to opravdu byznys,kdyz se stejne plati,at z mensi ci vetsi casti z penez,ktere do toho musi davat v podstate rekreacne sportujici clenove ci deti (jejich rodice). Vysledkem je akorat to nahonene triko se obavam,ktere se vymyka realite…

        • petr napsal:

          Pravda. Kromě externích dotací tento počin zaplatí zčásti rodiče dětí, kteří v Bohemce budou hrát, aniž by kdy dosáhli většího úspěchu.

        • Emirates napsal:

          Byznys by to byl, kdyby ta akce skončila ziskem. Pokud skonči, budeme tleskat. Já si jen myslím, že florbal ven nepatří.

          • petr napsal:

            Bohemka dělá pro zatraktivnění florbalu poslední dobou opravdu hodně. Mně je jen líto těch rodičů, kteří platí příspěvky a musí se nedobrovolně finančně podílet na podobných akcích, když je známo, že náklady na ligové týmy představují podstatnou část rozpočtu klubu. To pochopitelně v případě, že není zajištěno jiné financování.

    • Jarda napsal:

      druha hokejova je normalni brajgl, rozhodne se pristup nelisi.

    • Jirka Bareš napsal:

      Lze nějak zjistit, zda a jak moc to bude dotováno, až o tom bude rozhodnuto? To by mě dost zajímalo a trochu to mění můj jinak ryze pozitivní pohled dna tuto akci. Žil jsem v naivitě, že lze něco v dnešní době udělat i na svoje riziko bez dotací.

      • petr napsal:

        Jistě marketingový počin ve spolupráci s Unií. Mne by spíš zajímalo, kdyby se pokazilo počasí a zápas by musel být přerušen či odložen. Jak na tuto variantu pamatují pravidla. Jaké, zda a vůbec by padaly pokuty, když je známo, co vše je dnes automaticky pokutováno. Jak toto má Bohemka jako pořadatel předem ošetřeno.

        • Jirka Bareš napsal:

          V rozhovoru v článku vedle říká ten Doubrava z Bohemky, že mají pro takový případ řešení, ale jaké tam neprozrazuje, ale taky by mě to celkem zajímalo

          • petr napsal:

            Jedna věc jsou zápasy, druhá věc pak show na počest výročí klubu. Napadá mne kolem toho řada otázek. Od organizace v případě špatného počasí po financování těchto odlišných akcí.

Napsat komentář

*