Vítězové otevřené kategorie 1. MVIL Ostrava. Foto: Czech Open Vítězové otevřené kategorie 1. MVIL Ostrava. Foto: Czech Open
14. 8. 2016 Czech Open (1) KOMENTÁŘŮ

MVIL Ostrava má druhý titul za poslední tři roky, mezi ženami slaví triumf Tatran

 



Florbalisté ostravského MVILu získali další zlatou medaili v Open kategorii. Po vítězství v roce 2014 letos dokázali opět opanovat finálový duel a znovu k tomu došlo po samostatných nájezdech. Mezi ženami se v otevřené kategorii raduje z výhry Tatran, který zdolal švédskou Moru.

Ostravané museli v utkání těžce dotahovat náskok finského Fousek Teamu. Finové si třikrát dokázali vytvořit jednogólové vedení, ale pokaždé o něj přišli. Především poslední vyrovnání, které přišlo půl minuty před koncem, musí finskou partu velmi mrzet.

V následných nájezdech byl totiž jediným úspěšným exekutorem Jakub Robenek, bývalý hráč ostravského FBC. Prvoligový MVIL tak přidal druhé zlato za poslední tři ročníky Czech Open.

Ženskou kategorii Open ovládl střešovický Tatran. Tým, který musel v uplynulé sezoně skousnout sestup z nejvyšší ligy, si na turnaji spravil chuť. Švédskou Moru porazil 2:1.

Finále juniorské kategorie nabídlo bitvu dvou týmů tuzemské nejvyšší soutěže. Bulldogs Brno nakonec přetlačili Ostravu 3:2.

Švýcarské derby v kategorii Pro zvládli lépe florbalisté Thurgau, kteří porazili svého soka Zug United 3:0, přičemž dva poslední góly vstřelili až v závěru zápasu.

Výsledky finálového dne Czech Open:

Junioři:

FBC Ostrava – Bulldogs Brno 2:3

Ženy Open:

KAIS Mora UIF – Tatran Střešovice red 1:2

Ženy Elita:

1. SC Vítkovice – Pixbo Wallenstam IBK 3:4

Muži Open:

Fousek Team – 1. MVIL Ostrava 3:4

Muži Pro:

Zug United – Floorball Thurgau 0:3

Muži Elita:

Höllviken IBF – EräViikingit 0:2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • mirdik napsal:

    MVIL vyhrál v roce 2014 kategorii OPEN, v roce 2015 díky tomu hrál v kategorii PRO a letos opět výhra v OPEN, takže v kategorii OPEN taková malá obhajoba 🙂

Napsat komentář

*