Eliška Krupnová šla do utkání opravdu naplno. Foto: Per Wiklund - perwiklund.se
15. 8. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Vyhrály jsme, ale musíme se zlepšit, upozorňuje Eliška Krupnová

 



Její Pixbo potvrdilo roli největšího favorita turnaje a po finálové výhře 4:3 nad Vítkovicemi si z Prahy odváží zlaté medaile. Česká univerzálka Eliška Krupnová ale hodnotí turnaj pozitivně pouze z pohledu celkového vítězství, jinak se prý ve hře Pixba místy projevovaly až nemístné chyby, které se z jejího pohledu nesmějí stávat.

Pixbo přijelo jako jasný adept na zlato a také si jej z Prahy odváží. Turnaj hodnotím určitě pozitivně, zahráli jsme si hodně zápasů s různými soupeři, navíc jsme jej vítězně zakončili, takže z tohoto pohledu je to určitě pozitivní. Ale herně se musíme zlepšit,“ varovala pár minut po utkání Eliška Krupnová, pro kterou to byl třetí primát na turnaji.

A hned se pustila do rozebírání příčin. Máme hodně nových hráček, takže to od nás nebyl optimální výkon, nicméně do Poháru mistryň už moc času nezbývá, takže musíme zapracovat na nějakém systému. Navíc za chvíli začíná ligová soutěž,“ připomněla, že v Praze chyběla například opora Sara Helin nebo dlouholetá kapitánka Larsson, která ukončila kariéru.

Vítkovice byly ve finálovém zápase nepříjemným protivníkem. Byli jsme o něco pomalejší na hokejce, než jsme normálně. Nevím ale, čím to bylo, možná novou podlahou. Dávali jsme si nekvalitní přihrávky, to byl velký kámen úrazu,“ hodnotila Krupnová finále.

Velkým hráčům by neměla chybět sebekritika, Krupnová ukázala, že kritizovat sama sebe se rozhodně nebojí. Samotné se mi to stalo několikrát, mohla jsem poslat spoluhráčku do samostatného úniku a zkazila jsem přihrávku, to se na naší úrovni nesmí stávat. Navíc jsme zbytečně přidržovali míček v rohu a nemluvili spolu, to byly naše kameny úrazu,“ vyložila až nezvykle upřímně.

Řeč přišla také na diskusi s rozhodčími po jedné z branek Vítkovic. Nelíbila se mi tam ponechaná výhoda pro nás, trvala asi půl sekundy a on ji nezapískal, přitom mi sám potvrdil, že jsme ji měli mít. Navíc nás to ovlivnilo v tom smyslu, že jsme poté dostali gól, přičemž jsme měli mít výhodu. To mně nepřijde správné,“ durdila se.

Na závěr se ale usmála při otázce na data ze čtečky, kterou měla celý turnaj na ruce. Mám tam nějaké kroky, spálené kalorie, průměrnou a maximální tepovou frekvenci, ale není to nic, podle čeho bych se řídila, je to spíše pro zajímavost,“ uzavřela Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*