Kristýna Horňáková se vrací do české extraligy. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
22. 8. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Velká posila pro nováčka: Horňáková bude chytat v Panthers!

 



Zvučné jméno získal extraligový nováček, pražský celek Panthers. Do jeho brankoviště totiž zaklekne brankářka Kristýna Horňáková, která se do české nejvyšší soutěže vrací po angažmá ve švýcarském Burgdorfu Wizards. Celý transfer posvětili Bohemians, mateřský klub Horňákové.

Poté, co pražský oddíl udržel ve svých řadách útočnici Evu Krauskopfovou, hlásí pořádný úlovek mezi tyče. Kristýna Horňáková patří dlouhodobě mezi nejlepší domácí brankářky a je členkou širšího kádru reprezentace žen, se kterou absolvovala například kvalifikaci na loňský světový šampionát.

Poslední sezony odchytala ve švýcarském Burgdorfu, pod vedením trenéra Radomíra Malečka. V Bohemians to naopak na konci svého působení neměla snadné, zelenobílému týmu se tehdy sešla mezi tyčemi obrovská konkurence v podobě tria Christianová – Horňáková – Kreisingerová.

Hostováním v ELITE to tehdy „odnesla“ Kreisingerová, Horňáková zase zamířila hostovat do Herbadentu, kde paradoxně dnes chytá Christianová.

Aby se kruh uzavřel, tak jedničkou Bohemians je dnes opět Kreisingerová a v záloze na svou šanci čeká Martina Gécová, která by mohla vydělat na spolupráci… s ELITE.

I z vyjádření Michala Vojáčka je patrné, že na Děkance už podobnou patovou situaci nechtějí zažít. „Jsme rádi, že Týna, jedna z našich historicky nejlepších brankářek, mohla sbírat zkušenosti v zahraničí. Po jejím návratu jsme se na základě velmi dobrých vzájemných vztahů rozhodli jí vyhovět a uvolnit na hostování do Panthers, aby měla zápasové vytížení, na jaké je zvyklá,“ potvrdil transfer Florbal.cz trenér Bohemians.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fanda 2 napsal:

    Nejlepší golmanka Martina Gécová v extralize a bude čekat na svojí šanci a dělat dvojku Kreisingerové !! co to je za kec =DDDD !!!

Napsat komentář

*