Matěj Jendrišák a Havířov Matěj Jendrišák a Havířov
25. 8. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Chtěl bych z toho udělat tradici, hlásí po výjezdu Linköpingu do Havířova Jendrišák

 



Byl to především on, na koho bylo zvědavé havířovské publikum, které o víkendu navštívilo soustředění Linköpingu v Havířově. Jistě, v dresu švédského vicemistra byli k vidění také Tomašík nebo Řezanina, hlavní pozornost se ale logicky upírala na legendu tamního Torpeda a nejlepšího českého florbalistu současnosti. Matěj Jendrišák poté prohlásil, že by z výjezdu do Havířova rád udělal tradici.

Bylo z toho velké haló, Linköping, poražený finalista švédské SSL, zamířil do Havířova, kde se poprvé na velké florbalové scéně objevil Matěj Jendrišák. Myšlenka se zrodila už minulý rok a paradoxně byla z hlavy trenéra a manažera, kteří spíše z legrace řekli, jestli bychom nemohli vyjet na soustředění také někam jinam než do Finska, kam jezdíme pravidelně,“ popisoval zárodky dlouhé cesty samotný hráč.

Hlavní myšlenka byla přitom poměrně prostá. Cílem bylo poznat něco nového a vyzkoušet si florbal v jiném pojetí,“ usmál se Matěj Jendrišák. Toho jsem se chytil a v konečné fázi už to bylo jen o tom, jestli se nám to povede s klukama z Havířova zorganizovat,“ prozradil.

Nakonec se vše povedlo a Jendrišáka čekal návrat domů, právě v hale havířovské Slavie na sebe poprvé výrazně upozornil florbalový svět. Bylo to moc příjemné, mám to tady moc rád a myslím si, že je to hala stvořená pro florbal. Když přijde plný kotel lidí, tak je to moc fajn zážitek. Strašně rád jsem si tady opět zatrénoval,“ vyznával se ze svých pocitů.

Podobně na tom byli také spoluhráči, kteří si během nekonečného rozdávaní autogramů neustále dělali z Jendrišáka legraci. Kluci to brali docela dobře na to, že většina z nich byla v Česku poprvé,“ uznal nejlepší český florbalista. „Pořád si dělali z něčeho legraci, ale to oni pořád. Nicméně já bych z toho rád udělal tradici a věřím, že letos to byl v Havířově takový nultý ročník,“ nadějně uzavřel Matěj Jendrišák.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*