Florbalisté Mladé Boleslavi odletěli do Śvédska na přípravný turnaj: Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Florbalisté Mladé Boleslavi odletěli do Śvédska na přípravný turnaj: Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
31. 8. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladou Boleslav po roce opět čeká Scandic Cup

 



Třetí tým loňské sezony Florbal Mladá Boleslav si zopakuje účast na kvalitně obsazeném Scandic Cupu. Do Švédska odletělo 21 hráčů.

Kouč Jan Pazdera vzal na sever Evropy dva brankáře a 19 hráčů do pole včetně letních posil Středočechů Jakub Grubera, Radka Krajcigra a Lukáše Bauera. Naopak s týmem neodcestoval ze zdravotních důvodů Petr Kološ.

Mladoboleslavští se postupně střetnou s Thorengruppenem, tedy nováčkem švédské superligy, dále s Wibaxem, finalistou druhé nejvyšší švédské soutěže, a Granlem, sestupujícím celkem ze superligy.

„Turnaj ve Švédsku je pro nás vrcholem přípravného období. Vnímáme, že konfrontace se zahraničním florbalem nám pomáhá v rozvoji. V tomto ohledu je pro nás přínosné i Czech Open, ale na rozdíl od něj ve Švédsku odehrajeme plnohodnotné zápasy na třikrát 20 minut,“ řekl pro boleslavský web kouč Jan Pazdera.

Jelínek a spol. už mají za sebou přípravný zápas, ve kterém 7:6 zdoalali Umeu. V utkání se dvakrát prosadil Curney a o výhře pár vteřin před koncem rozhodl Krajcigr. Turnaj pro Boleslav začíná už zítra úvodním duelem s Thorengruppenem. Ve druhé skupině bude hrát pražská Sparta.

Rozpis zápasů Mladé Boleslavi na Scandic Cupu:

čtvrtek 1. září, 17.00: Mladá Boleslav – Team Thorengruppen
pátek 2. září, 20.00: Mladá Boleslav – Wibax Patriots IBK Pitea
sobota 3. září, 15.00: Mladá Boleslav – Granlo BK

Nominace Mladé Boleslavi na Scandic Cup:

Brankáři: Lukáš Bauer, David Rytych.

Obránci: Radek Gwuźdź, Jan Jelínek, Petr Krzyžanek, Radim Křenek, Tomáš Novák, Filip Zakonov.

Útočníci: Jakub Bína, Jiří Bouška, Pavel Bouška, Jiří Curney, Ondřej Fojta, Jakub Gruber, Tadeáš Chroust, Tomáš Chroust, Radek Krajcigr, Jan Natov, Petr Novotný, Josef Pluhař, Martin Rožnovják.

  • Mladá Boleslav při odletu do Švédska. Foto: Florbal Mladá Boleslav
  • Letní posily Boleslavi Krajcigr a Gruber se radují z gólu do sítě Umey. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*