Jakub Hubálek a Marek Matejčík. Foto: Vlaďka Zoubková Jakub Hubálek a Marek Matejčík. Foto: Vlaďka Zoubková
7. 9. 2016 Švédsko (41) KOMENTÁŘŮ

Hubálek míří do Švédska! Hrát bude za nováčka superligy

 



Obránce Jakub Hubálek rozšíří řady českých florbalistů ve švédské nejvyšší soutěži. Jen pár dnů před startem sezony zamířil do Thorengruppenu, tedy nováčka švédské superligy. V týmu se setká také s dalším českým hráčem Ondřejem Mikešem.

Novou posilu už švédský klub stihl představit na svém Facebooku. Hubálek tak navázal na své někdejší spoluhráče z Vítkovic, kteří z ostravského celku zamířili na sever Evropy. Jen namátkou můžeme zmínit Milana Tomašíka, Martina Tokoše, Patrika Suchánka a další.

Češi působící ve Švédsku:

Patrik Suchánek (Dalen)
Martin Tokoš (Falun)
Adam Štegl (Höllviken)
Jan Binder (Linköping)
Matěj Jendrišák (Linköping)
Milan Tomašík (Linköping)
Ondřej Mikeš (Thorengruppen)
Jakub Hubálek (Thorengruppen)
Tom Ondrušek (Warberg)
Tomáš Sladký (Alingsås – druhá nejvyšší soutěž)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Rypal napsal:

    Kdyz uz pisete druhou ligu, tak co Höllviken a Štegl?

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Máte pravdu v tom, že jsme Adama Štegla opomenuli. Tímto se jemu i všem čtenářům omlouváme!

  • good job napsal:

    Gustave, jsi špatný. Jak to můžeš takhle zmršit? Štegl a Ondrušek. Zapomněl.

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Tyjo, zajímavé je, že až na Štegla jsou všichni původně z Moravy nebo ze Slezska…

  • Včelka napsal:

    Morava a Slezsko – to je kraj razovity 🙂

    • Šéf modelingové agentury napsal:

      To určitě ano 🙂 Ale zajímalo by mě, co se tam dělalo/dělá jinak a proč to tak není v Čechách? A nebo jak je to teď? Teď se mi zdá, že nejlepší mladé hráče vidím v Praze, tak co se začalo dělat třeba ve Vítkovicích jinak, že to teď nejde. To všechno Mrázek?

      • Tom2 napsal:

        Vždycky vypadali v mládeži nejlepší hráči v Praze….dneska třeba Bohemka a Tatran, dříve neotřesitelně panoval Future o parník před zbytkem republiky (i vítkovická mládež od nich dostávala desítky). Spíše je někde problém a vždy byl na přechodu z juniorky do mužů, kdy tady tihle kluci přestávají fungovat…

        • petr napsal:

          Dnes zejména Bohemians, Chodov a Tatran, kteří si udržují stejný standard v dorostu i juniorech.

          Pokud jde o Future, to byl výběr několika drilovaných talentů, kteří byli často přetahováni odjinud. Však za to neměl nikdo Jarocha rád.

          • Vojtas napsal:

            Nekolika? Future byl schopen poskladat nekolik rovnocennych tymu a byli dobri jak hajzl (tim myslim dobu, kdy zminovani Bohemians jeste nebyli slouceni s Fbs a za Future byl Kovacs best;)

          • Vojtas napsal:

            Rynesove, Soukupove, Krupickove, Dolezal… Talentu meli kotel

          • petr napsal:

            Já mám na mysli éru trenéra Jelínka, tehdy byl elitní kádr v mládeži výběrový a úzký, jezdili si na Gothii a Prague Games pro vítězství. Dobu předtím neznám.

      • petr napsal:

        Nejlepší mladí hráči jsou aktuálně v Praze, mimo Prahu pak v FBC a dále v Bulldocích, Ústí a Pardubicích. Kromě talentů a kvalitní trenérské práce je to dáno také možnostmi konkurence a účastí na kvalitních zápasech a turnajích včetně zahraničních. Pokud se Vítkovice takových akcí neúčastní, nemají možnost adekvátní konfrontace a logicky to pak má vliv na herní kvalitu.

        Vítkovice pak mají jedinou reálnou naději, že hráče vychované v FBC či jinde v okolí v dospělosti přetáhnou.

        • chorche napsal:

          Pardubice? Brono? FBC? Začněme pardubicemi, mládež mínus, brno pokud vím, tak se letos vrátilo do G2 ligy juniorů a nevypadá to na slavný rok (na CZO hráli 97čky, FBC loni stáhlo 10 hráčů, což taky moc výchova. Možná je rozdíl v tom že vítkovice hrajou na individuality které zapojí do ačka.

          • Šéf modelingové agentury napsal:

            Pardubice, pokud vím, sice mají silnou generaci v rámci klubu, ale celkově zas až tak oslniví nejsou. Zlepšili ale scouting v rámci kraje a stáhli si ty nejlepší, takže se někteří z nich dostali i do juniorské reprezentace. Ti, co tam jsou, nejsou původem z Pardubic…

          • petr napsal:

            A které jiné týmy by to měly být? Tři jmenované pražské a k nim ještě v závěsu Sparta a ty mimopražské, které jsem jmenoval + Vítkovice (Liberec, Hradec Králové jsou kvalitou až za nimi). Dnes už se úplně nerozlišuje, kdo je čistý odchovanec a kdo je hráčem angažovaným do klubu zvenku. Pokud to šikovní hráči chtějí hrát, musí jít za kvalitou, i kdyby museli dojíždět.

        • Johny napsal:

          A nenapadlo vas,ze mozna dik tomu je nejvic vitkovickych hracu v dospelosti v cizine a zahranici. Protoze nezabili svou motivaci se tam dostat tim,ze uz by se tam dostali jako decka v ramci honeni si ega koucu….?

          • Jirka Bareš napsal:

            Může to být jeden z důvodů – vyhraju ligu v juniorech,třeba dvakrát, předtím třeba ještě v dorostu, zahraju si turnaje v zahraničí a mám v podvědomí splněno, je možné, že takhle mnozí uvažují. Další faktor může být ekonomická síla a zajímavost regionu. Pražští si najdou snáze slušnou práci doma a díky ní mohou skončit s florbalem, protože to prostě není zatím nic jiného, než časově velmi náročný a finančně velmi nevýhodný koníček. V chudších regionech se jim díky florbalu naopak naskytne díky zájmu jiných klubů možnost zajímavé práce v zahraničí (nebo i v té Praze či třeba v Boleslavi – viz Jelínek, Koutný atd.), takže nejen že neskončí, ale hrají na vyšší úrovni(nebo na stejné jinde v ČR), protože bez florbalu by tu lepší práci neměli.

          • petr napsal:

            Honit si ego lze v i rámci regionální ligy, pokud tým vše vyhrává. Ouha, pokud pak na mistrovství nebo jiném turnaji narazí na jiný, stejně úspěšný tým, který má ale za sebou konfrontaci třeba na mezinárodní úrovni.

            Turnaje, zejména ty zahraniční, nejsou pro honění ega trenérů (pokud to trenér takto bere, tak je trouba), ale pro rozvoj hráčů. Je to stejně jedno, protože rozhodující je pak přechod do dospělých, kdy se teprve ukáže, zda to dotyčný myslí s kariérou vážně a chce v ní pokračovat. Pak samozřejmě rozhodují i ekonomické faktory, jak píše Jirka Bareš.

        • Emirates napsal:

          Ve Vítkách to dělají tak blbě, že za posledních 10 let byly vždy nejhůř třetí a pro repre vychovali min. tucet hráčů 😉

          • petr napsal:

            Řeč byla o mládeži, nikoliv o dospělých.

          • petr napsal:

            A nepsal jsem, že to dělají blbě. Jen o tom, že prostě nejsou vidět na mládežnických turnajích, kde by měli možnost konfrontace. I z toho důvodu, že týmy, které se turnajů účastní, by si s Vítkovicemi rády zahrály. To málo, co jsem viděl, byl z jejich strany vždy atraktivní a útočný florbal. Šikovné hráče mají.

          • Emirates napsal:

            Vítky prostě mají svou cestu, které věří. A je vidět, že i bez této konfrontace, o které se zmiňujete, dokáží vychovat úspěšné florbalisty.

          • petr napsal:

            Asi mají svou cestu a dokáží to. Současně ale také vím a slyšel jsem to, že je to otázka peněz, které rodiče za své děti jsou ochotni nebo schopni obětovat. Ti kluci by jistě uvítali, kdyby si mohli zahrát mimo region častěji než jen na mistrovství, Prague Games či G2Cupu. Ale je to jen můj názor, jejich věc a můj povzdech.

          • Emirates napsal:

            Určitě je to i otázka peněz. Vše je o nějakém vyvážení výše příspěvků, možnosti rodičů a požadavků trenérů. Nemyslím si ale, že je zrovna účast na zahraničních turnajích to zásadní, co by mělo herně děti posouvat dál. Mnohem důležitější je, aby je to bavilo, cítili se rodiče i děti v klubu dobře. Když se podívám, které kluby své děti do zahraniční posílají a pak se stejně plácají v play down a betonují velkou florbalovou zeď, tak mě to ubezpečuje v tom, že co jsme napsal výše, je pravda.

          • petr napsal:

            Já jsem také neměl na mysli zrovna Gothii, ale např. falunský AXA Cup nebo finské turnaje. A také jsem neměl na mysli např. Chomutov a podobné kluby, ale Bohemku, Chodov, Black Angels a další trochu lepší kluby, které i venku dokáží hrát vyrovnané zápasy. Samozřejmě, že srovnatelné jsou se skandinávskými a švýcarskými soupeři i zápasy na Prague Games, ale je to jen jednou do roka. Čistě z herního pohledu je taková konfrontace prospěšná, nemusí být pochopitelně zázračná. Ono pro mládežnickou špičku v republice je to užitečné zpestření, než hrát stále mezi sebou, když se ty týmy vzájemně znají.

            A k penězům jednu konkrétní poznámku na základě události dva roky staré. Po velmi pěkném zápase na mistrovství republiky starších žáků si trenéři obou týmů povzdechli, že takové zápasy by bylo potřeba hrát častěji. Pražský trenér se nabídl, že klidně do Ostravy zajedou, vítkovický trenér na to odpověděl, že recipročně by to bylo obtížné, protože rodiče by na cestu do Prahy peníze nedali. Zde nešlo o žádný turnaj, ale o možnost užitečných přáteláků mezi kvalitními soupeři, což by hráčům obou týmů prospělo. Skončilo to na ekonomických možnostech.

  • fanda napsal:

    já myslím, že kouzlo vítkovic v posledních letech spočívalo v tom, že kolektiv byl a je na prvním místě – samozřejmě podpořen individuální kvalitou všech, bez toho to nejde, ale sebelepší jednotlivci málokdy dotáhnou v kolektivních sportech k vítězství – zranění, výkyv formy, individuální bránění hvězd atd.

  • Jarda napsal:

    Jestli pak nebudu pro Hubalka misto v repre ani ted

  • fanoušek napsal:

    pro mě je zajímavé, jak celkem bez povšimnutí odchází do švédska bezesporu jeden z nejlepších obránců posledních pěti-šesti let? nezbývá než popřát tomuto skromnému a možná příliš nenápadnému hráči mnoho úspěchů u nováčka nejlepší ligy světa…

  • kokainovej kral napsal:

    Problém pražských hráčů není nedostatek talentu, ale nedostatek vůle, motivace, píle a příliš mnoho jiných možností (zábavou i ekonomicky). Ostrava+Vítkovice+Havířov tradičně dlouhodobě zásobují zahraniční kluby. Není to jen o sportu ale i o ekonomické úvaze.

  • Beyonce napsal:

    I was really confused, and this answered all my quoteisns.

  • http://www./ napsal:

    Ketika manusia berada pada posisi puncak biasanya akan mengalami godaan / ujian yang maha berat, yaitu peluang. Peluang menimbulkan rasa “bisa”. Rasa “bisa” adalah kata lain dari sombong/riya’. Sombong adalah embrio lupa diri. Lupa diri adalah embrio sifat koruptif dan manipulatif. Lupa diri adalah cerminan lemahnya keimanan dan ke-Islaman seseorang. Allah-lah tempat kembali satu-satunya.

  • Generally I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite nice article.

  • http://www./ napsal:

    Staffan, vi räknar med att du redovisar dina källor när du sedan diskuterar FRA:s utvecklingsverksamhet.Av mediauppgifterna får man intrycket att ni inte avser gör några ändringar på denna punkt. Jag vägrar att tro detta. Inte efter allt som kommit fram om FRA:s trafikdatahantering. Det kan ingen ansvarig politiker blunda för.

Napsat komentář

*