Barbora Zabavská v dresu Herbadentu. Foto: Florbal Expert. Barbora Zabavská v dresu Herbadentu. Foto: Florbal Expert.
14. 9. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Tygřice posilují svojí smečku! Jdeme si pro titul, shodují se nové tváře Herbadentu

 



Hned několik zajímavých hráček přivedl v létě do kádru pražský Herbadent. V oranžovém dresu „Tigers“ se nově představí třeba bývalé české juniorské reprezentantky nebo opora národního týmu Slovenska. A je jasné, že posílený tým bude mít ty nejvyšší cíle.

Je to pár let, co Herbadent neohroženě kraloval českému ženskému florbalu. Už tři roky se ale týmu Markéty Šteglové titul vyhýbá a naposledy vypadl „už“ v semifinále s Chodovem, když i kvůli chybějícímu štěstí neuhrál ani jeden zápas. Zpátky na florbalový trůn se Herbadent bude snažit dostat hned několik letních posil.

Tou nejzajímavější je patrně Slovenka Viktória Bobotová. Ve svých 22 letech stihla už tři světové šampionáty žen a vypracovala se v jednu z opor reprezentace. „Poté co jsem dokončila vysokou školu, mě oslovila naše kapitánka Lucka Košturiaková a nabídla mi, jestli nechci hrát za Herbadent. Moc dlouho jsem neváhala a koncem června jsem se zapojila do tréninku. Hrát v české lize je pro mě výzva a nová zkušenost,“ oceňuje dosavadní obránkyně Tvrdošína.

Přitom nechybělo málo a mohla skončit u konkurence. „Nabídek jsem dostala víc a od začátku mě lákalo město Praha. Zájem byl i ze strany Chodova, ale já se rozhodla pro Herbadent a věřím, že je to tak správné,“ tvrdí.

Defenzivu několikanásobných českých mistryň vyztuží také účastnice posledního MS juniorek v Kanadě Eliška Machková. Ta si extraligu vyzkoušela už loni, v dresu Tatranu během osmi zápasů vstřelila jeden gól.

Také odchovankyně Slavie Plzeň měla na výběr. „Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi týmy. Ale jaké to byly bych si nechala pro sebe,“ usmívá se. „Nabídka od Herbadentu mě zaujala nejvíce už proto, že patří k české špičce a je tu možnost hrát s těmi nejlepšími. Jestli se chci dál posouvat, potřebuji velkou motivaci a tu v Herbadentu mám,“ říká odhodlaně.

Střeleckou produktivitu se bude snažit pozvednout další bývalá juniorská reprezentantka, 20letá Barbora Zabavská. Drobná útočnice minulou sezonu nasbírala za 32 zápasů základní části a play down 38 kanadských bodů (18+20), ani to ale k záchraně jejího Tatranu nestačilo.

„Měla jsem i jiné nabídky, ale Herbadent pro mě byla jasná volba. Jelikož si je Tatran s Herbadentem historicky blízký, tak jsem předpokládala, že bude domluva jednodušší a že mi vyjdou ve všem vstříc. A v neposlední řadě rozhodoval i kolektiv holek,“ popisuje.

Zkrátka ale nepřijde ani její mateřský klub, jenž bude letos usilovat o co nejrychlejší návrat mezi elitu. „Naštěstí se podařilo domluvit na možnosti hrát za oba týmy. Přestoupila jsem do Herbadentu a na střídavý start mohu pomoci Tatranu, takže by se dalo říci, že jsem zabila dvě mouchy jednou ranou,“ vypráví spokojeně.

Nevylučuje přitom ani svůj posezónní návrat. „Nevím, co bude za rok. Jsem domluvená s Markétou Šteglovou, že bude pouze na mě, jak se po sezóně rozhodnu. Teď jsem ale spokojená ‚Tatranka‘ v Herbadentu, která si chce splnit i nějaké své florbalové cíle,“ dodává odhodlaně.

A cíle, jak individuální tak týmové, mají všechny dívky opravdu vysoké. „Chci být platnou hráčkou a pomoci týmu, zahrát si Superfinále a odnést si z něj ten nejcennější kov,“ vypočítává Bobotová. „Mým hlavní cílem je vybojovat si místo v sestavě. A týmové cíle jsou ty nejvyšší – vyhrát Pohár ČP i ligu!“ doplňuje jí Machková. „Chtěla bych se co nejvíce florbalově posunout – to znamená, zlepšit se technicky, fyzicky i myšlením. Dále dobře zapadnout do týmu, hlavně mu pomoci na hřišti (a ne na lavičce) plnit týmové cíle. A ty jsou jasné – dostat se do Superfinále a tam získat titul,“ uzavírá Zabavská.

Zmíněné tři hráčky nejsou jedinými letními posilami úřadujících držitelek ligového bronzu. Už dříve Herbadent představil bývalou hráčku Bohemians Dagmar Surou, z prvoligového Chomutova pak přišla mladá střelkyně Kateřina Pisárová.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • petr napsal:

    To by ale chtělo hrát trochu jinak než v loňské sezóně. Víc agresivity a méně bezradnosti a chyb v obraně. Uvidíme po pár zápasech, jestli dojde ke změně a bude to opravdu stačit na boj o titul. Přál bych jim to, špička ligy by se měla rozšiřovat, ne zužovat.

Napsat komentář

*