Sokol Pardubice - Tatran Střešovice Tatran atmosféru Tipsport Arény nezažije poprvé.
16. 9. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Do pardubické Tipsport Arény se vrátí florbal, domácí tam opět vyzvou Tatran

 



Zápas pod širým nebem na pražské Štvanici není jediným utkáním na programu 1. kola mužské Superligy, které se odehraje v netradičním prostředí. V pardubické Tipsport Aréně místní Sokolové změří síly s Tatranem Střešovice, hrát se tu ale budou i zápasy juniorské G2 ligy a turnaj mládeže Junior Sokol Cup.

Klání mládeže pořádá pardubický klub již čtvrtým rokem, oproti loňskému ročníku se ale turnaj výrazně rozrostl. 66 týmů v chlapeckých kategoriích od přípravky po starší žáky se v Tipsport Aréně a nedaleké nafukovací hale bude utkávat po oba víkendové dny. „Přechod na dvoudenní formát rozhodně kvituji. I když to bude organizačně určitě náročnější, jsem přesvědčen o tom, že pro zúčastněné týmy a hráče to bude mnohem zajímavější, přínosnější a především atraktivnější,“ pochvaluje v tiskové zprávě klubu šéftrenér pardubické mládeže Ladislav Štancl.

Malým florbalistům se ve dvou zápasech představí také jeho svěřenci z juniorky. V rámci otevíracího víkendu prestižní G2 ligy vyzvou nejprve v sobotu obhájce titulu Tatran, v neděli pak přivítají v hokejovém chrámu úřadující bronzové medailisty z Chodova. Vrcholem florbalového víkendu ale bude sobotní zápas Superligy – v Tipsport Aréně se počtvrté představí historicky nejúspěšnější český klub, Tatran Střešovice.

Pražané chtějí rychle zapomenout na konec ve čtvrtfinále minulé sezony a od prvního zápasu se odrazit k dobrému umístění v základní části. Mladý tým Východočechů je zase odhodlaný favoritovi začátek ligového ročníku znepříjemnit.

Tatran se musí vyrovnat s odchodem několika důležitých hráčů – velezkušených Martina Richtera a Milana Fridricha, ale i mladých střelců Marka Vávry s Jakubem Gruberem. Zkušenost v osobách Adama Šťastného a Filipa Bahníka ale bude scházet i Pardubicím.

Tradičním cílem organizátorů je přilákat do Tipsport Arény na florbal více než 1000 diváků. Zatím poslední podobný zápas obou týmů zůstal těsně pod magickou hranicí – výhru Tatranu 5:2 sledovalo 989 florbalových příznivců.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*