Hráči FBC Liberec v diskuzi s rozhodčím: Foto: FBC Liberec, Český florbalHráči FBC Liberec v diskuzi s rozhodčím: Foto: FBC Liberec, Český florbal Hráči FBC Liberec v diskuzi s rozhodčím: Foto: FBC Liberec, Český florbal
22. 9. 2016 Superliga (59) KOMENTÁŘŮ

Buriho backchecking: Pověst o liberecké pověsti

 



I letos se pokusím občas něco hodit na papír a pokud to projde rukama editorů redakce proslulého serveru Florbal.cz, občas si budete moct přečíst i něco jiného než souhrny z evropských lig. Většinou asi půjde o postřehy ze Superligy, takže pokud si toto čtou fanoušci ženského flóča nebo příznivci Ondřeje Kozáka, zřejmě je zklamu.

Chtěl jsem začít trochu veseleji, ale události prvního kola mě bohužel nutí k opaku. Respektive jedna událost. Liberec je fakt krásný město. Přijde mi, že pro život ideální. Najdete tam všechno a přitom nemusíte podrážet nohy kolemjdoucím, abyste se vešli na ulici. I co se týče sportu, je to vlastně ráj. Mistr v hokeji, jeden z mála uznávanejch fotbalovejch týmů v republice, elitní volejbal a teď znovu i florbal. Fanoušci z pod Ještědu šíleli po jarním návratu místního FBC zpět do Superligy nadšením, zbytek republiky už asi méně.

Může za to pověst, kterou si hráči v legendárních tílkách vybudovali mezi širokou veřejností v posledních letech. Musím říct, že mi přijde, že je to kolikrát nespravedlivý hodnocení, protože v týmu je slušný potenciál na to, aby hráli fakt hezkej florbal. Plejeři jako Valeš, Ferdan, Marek nebo ještě loni Blažek, to jsou všechno hráči, který to maj zkrátka v ruce a patří (patřili) mezi nejšikovnější v lize. Navíc si myslím, že to většina z nich má v hlavě celkem srovnaný a dokážou hrát fair (viz. Bláža před několika lety, kterej odvolal špatně uznanej gól). Tím ale výčet pozitiv končí. Jo ještě nový dresy!

Mnohem frekventovanější obrázek z utkání s Libercem je komentář trenéra soupeřů, který si stěžuje na jejich hru, která je v kuloárech často nazývána tzv. „vězeňským flóčem“. Musíme jít s dobou a všichni asi cítíme, že se florbal přitvrzuje a tak dál, ale je tvrdost a tvrdost. Třeba takovej David Böhm. Na hřišti jsme se potkali nesčetněkrát a musím říct, že občas mě a moje spoluhráče trefil fakt čistě, umí to. Spíš to ale vypadalo tak, že tě frajer trefí kolenem, sešlápne kotník, píchne hokejkou nebo trefí loktem do hlavy. Asi tak jako o víkendu proti Ostravě. Nohy (i když nepatrně, ale přece) ve vzduchu, loket z vokna a úsměv. Trochu se divím, že nedostal od trenéra Smetáka přes držku, i když to na to chvíli vypadalo. Jednou se asi může přimhouřit oko a strpět totální blackout jedince, ale v jeho podání jsme to viděli podesátý? Podvacátý?

Nejhorší na tom je, že to o tomhle borcovi, u kterýho byl počet kanadských bodů za sezónu větší než počet trestných minut naposled v dorostencích, všichni ví. Trochu mě překvapuje, že se o tom i přesto nemluví. A sorry, ale tenhle zákrok byl jenom další prasárnou z jeho dílny. Takovouhle pověst, která pak ničí i tu libereckou, si ale bohužel vybudoval sám. Zarážející na tom všem je, že ještě nikdy za žádnou ze svejch šíleností nedostal větší flastr. Několikaměsíční zákazy činnosti pro Michala Jedličku za to, že někoho pošle do p*dele, dostávaj v tomhle porovnání punc absurdnosti. Nevím, jak funguje disciplinární komise, jestli musí nejdřív dostat od někoho podnět, aby se to řešilo, ale tohle mi zkrátka nepřijde úplně normální. Stejně jako to, že ještě nikdo tento podnět nedal. V NHL by si hezkejch pár zápasů nezahrál, zaplatil pokutu a první zápas po vypršení trestu by si ho na ledě ještě někdo našel. Nehledě na to, že právě údery na hlavu (jako ten z videa) jsou všude na světě nejvíc hlídaný a jejich exekutoři patří mezi nejnenáviděnější hráče. A nehledě na to, že v případě recidivy jsou tyhle tresty několikanásobně vyšší!

Těžko říct, jestli všechny zákroky vyšly z hlavy Davida Böhma, protože rozum zůstává stát i nad tím, když se vrací na střídačku a je realizačním týmem plácán po ramenou a vychvalován do nebes. Samozřejmě nemůžu mluvit za všechny týmy, ale kdyby hrál někdo takovýmhle stylem u nás, asi by tady moc dlouho nevydržel. Týmový přínos hráče, jehož jedinou zbraní jsou nesmysly proti soupeřům a vysedávání na trestný židli, mi nějak uniká. A je mi líto šikovnejch kluků, kterejch je v Liberci víc než dost, který musej snášet kolikrát neoprávněný nadávky na svoje triko.

P.S.: Vycházím pouze z vlastních zkušeností na hřištích, tudíž je tento pohled značně subjektivní. S Davidem Böhmem se nějak extra neznám a samozřejmě je možné, že je jinak super kluk a pohodář do kabiny.

P.P.S.: Podobný trest by podle mě zasloužil i ostravský Eichner, který asi dvě vteřiny poté předvedl podobnou eskapádu. (viz video)

P.P.P.S.: V Liberci hrajeme už příští týden, takže je možný, že to byl můj poslední backchecking.


Autor: Jakub Burian



KOMENTÁŘE

  • Roman napsal:

    ty vole přesně!!! moje řeč. jsem zvědavej kam až to Liberec „dotáhne“.

  • Urcite napsal:

    Buri se podle me uplne zblaznil. Mysli si snad, ze by sla DK proti seftrenerovi cesky repre? To snad neeeeeeeeee.

  • Škoda napsal:

    Škoda, že je vydeo utnuto tak brzy, a není vidět přiblíženě zákrok na hráče č.21 Tomáše Marka. Myslím, že podobný ne-li horší zákrok loktem na hlavu. Jediný rozdíl je pouze v tom, že Tomáš je kluk z tvrdého severu a tento souboj „ustál“. Narozdíl od hráčů Ostravy, kteří celý zápas skákali, jako kdyby měli zespoda na botách připevněné pružiny.

    • exot napsal:

      co to meles ? si vysadil ?

    • Grammar nazi napsal:

      „vydeo“. Zastřelte mě do hlavy… 🙂

      • Jirka Bareš napsal:

        No podle všeho to píše kluk z tvrdého severu, tam se tedy asi měkké, řeklo by se slabé, buzerantské „i“ možná ani nepoužívá.

    • petr napsal:

      Pusť si to aspoň 20-krát a uvidíš, že to byl zákrok nevybíravý, vedený celým tělem. Nikoliv ale s výskokem a loktem na hlavu a nikoliv v době, kdy by míček jinde.

      Marek to ustál proto, že o protihráči věděl, ohlédl se po něm před tím, než běžel pro míček do rohu, kde se střetem počítal.

  • ? napsal:

    Není vůbec od věci se podívat spíše na to, jak šel ostravský hráč do souboje. Hlava sotva metr nad zemí a oči poze na balónu. Kdyby by tam šel ostravský tak, jak se od extraligového hráče čeká tak to není trest ani na dvě minuty.

    • ADALBERT napsal:

      tím chcete říct, že hráč neměl jít po balonku? měl stát na „trojnožce“ a hlídat aby ho někdo nesundal? tady jde přece o to, že ho ten blázen trefil do hlavy a loktem! kdyby ho v téhle pozici vypnul čistým způsobem do ramene, tak nemůže říct nikdo z nás ani popel, ale tohle byla zatracená prasárna.

      • ? napsal:

        A jak ho mohl trefit ramenem na rameno, když ostravský hráč měl rameno metr nad zemí? A ano měl čekat souboj a na souboj se připravit, ne letět hlavou napřed..

    • Statistik napsal:

      WTF? Jak sel do souboje? Jste s prominutim slepy? Opravdu myslite ten „souboj“ s hracem Bohmem, ktery tam prilitl uplne odjinud? Hrac Ostravy byl velice dobre pripraveny (tj. natlacil se ramenem pred soupere, tak jak to presne ma byt) na souboj s hracem Markem. Bohm tuhle dvojici obehl, prilitl tam jak urvanej vagon zpoza vlastniho spoluhrace, ktery mu musel jeste uhnout a sestrelil ostravaka primo na hlavu. Bohm mel dostat rudocha a k tomu jeste vysvetleni, ze ostatni lidi maji narozdil od nej v palici mozek, coz je pomerne cenny a citlivy organ.

      • sasky napsal:

        Vidím to úplně stejně. Ostravák se nacpal před jednoho liberečáka a o Bohmovi nemohl vědět. Navíc je ve videu jasně vidět, že Bohm se ostraváka jednoznačně snaží trefit – náklon těla, zpevnění… Redka a min. půl roku stop. Já tohle prostě na floru vidět nechci. Navíc jak píše Buri, tohle se tvrdě trestá i v hokeji.

      • Divák napsal:

        Tím natlačením před prvního Libereckého hráče myslíte to jak se tam natahuje pro balonek ve snaze ho jen vypíchnout?? Ano faul to byl od Bohma, ale hráč Ostravy pokud se teda ,natlačil, před prvního ramenem, tak skoro na čtyřech a hlava dole.

  • Petr N. napsal:

    Jako ano, faul to byl. Na disciplinárku asi ano, nicméně to samé patri i na ostravského Eichnera a jeho cílený loket do obličeje.
    Samozřejmě si hráč sám naběhl protože tam šel hlavou. Zákroku na trestání je v TS mnoho a tohle je trošku házení vše na jednoho jedince. To můj pohled.

  • Alšovický Anonym napsal:

    Nedá mi to… A proto pár řádků od srdce..

    V dnešní době, kdy se florbal stává kontaktním sportem, prostě člověk musí automaticky počítat se seboubojem..takže každý svého štěstí strůjce..
    Když by se ten pastevec nesehnul, tak nedostane tak naloženo.

    Další věc je, že Liberec se odjakživa prezentuje tvrdým florbalem.. A soupeři to nikdy nemají jednoduché.
    Tak to je a nemá smysl to dále rozebírat, protoze každý člověk to nazve jinak.

    To mají hráči jako byl Derka, Pospíšil nebo nyní duo Klucho, Veselý při svých proporcích ty hráče obíhat, hrát v rukavičkách?

    Jinak nechápu jak můžete na florbal.cz uveřejnit článek, kdy se pisatel ani neumí pořádně vyjadřovat..
    Napsat to do nějakého blogu.. Dobře..
    Proč né..
    Ale psát tímto stylem „článek“ na stránky českého florbalu mi nepřijde v pořádku.

    • Jiří z Poděbrad napsal:

      To neni stranka ceskeho florbalu ty debile, to je florbal.cz 😀

    • Urcite napsal:

      Pokud vim tak to prave jako blog ma fungovat. Neni to zadny clen redakce, ale hrac, ktery obcas neco napise a hovorovy vyrazy tam jsou podle me schvalne. Ale to by asi potvrdila prave redakce. Navic v clanku se pise, ze je tvrdost a tvrdost a je z toho jasne zretelny rozdil.

  • LBC napsal:

    Jezis, nevim co zas vsichni resite. Ooselstvi z toho textu je jasny a srozumitelny. Böhm je absolutni prase a na florbalovych hristich nema co delat!! Vzdyt ten kluk neumi nic.

  • Petr napsal:

    Je mi absolutní záhadou z pozice koho si dovolí pan Burian někoho hodnotit.
    Je mu 23 let takže logický zkušeností má tedy na rozdávání. O víkendu z bídou oslavil 80 startů v nejvyšší soutěži. (Což je opět neuvěřitelná porce). Mluví tu o pověsti jakou Liberec má. Nehrajete náhodou v Pardubicích?
    2015/2016 117TM 2. místo
    2014/2016 104TM 5. místo
    2013/2014 142TM 1. místo
    2011/2012 132TM 2. místo
    ?????? Opravdová krása.
    Teď tedy uděláme článek o Pardubicích. Jak jsou zlý a kdo tam byl nejzlejší atd. Tenhle článek je fakt slint. Matěj má jistě svůj blog a bude už příště psát tam. Celý článek je o tom jak mu kdysi David zničil účes a že o se chce sportem bavit určitě ne se potit o modřině už vůbec nemluvím.

    • PCE napsal:

      Na Pardubice chodím už několik let a je pravda, že v posledních letech měly spoustu tr.minut. Většina z nich, ale byla za zbytečný zákroky hokejkou v souboji o míček, sekání atd. A pokud vím, tak se žádný z pardubických zákroků tomu od pana Bohma ani nepřiblížil.

  • Fandík napsal:

    Trest smrti jen absolutní imbecil tady může tvrdit že to bylo čiste !!!Koukni kde je míček a kam jde hráč,nehledě na to že nadskočil aby to stálo zato !!!!!

  • Flóčo napsal:

    Ahoj,
    jen technický dotaz, možná připomínka.. Přijde Vám někomu normální, že hráč podstatě přiběhne do souboje jako třetí ? Pokud jste tu někdo zmiňoval NHL , tak vítě, že to je naprosto nepřípustný a ten hráč si jde pěkně odsedět..

    Takže za mě, naprosto špatně posouzený a podle ukázání nejlepší dvojice rozhodčích ( Černý, Janoušek ) , nedostal žádný trest, cž je zvláštní.

    DK je kapitola sama o sobě, to bych ani nezmiňoval, když tam sedí např. tatínek některého mladého kluka a ví o tom absolutní „NIC “

    Hezký den všem

  • mstitel napsal:

    Bauera na něho!!! Ať ho profackuje…

  • Martin napsal:

    Je velice zajímavé, že už ale nikdo neřeší to, co se stane asi tak dvě vteřiny v rohu Markovi. To bylo velice čisté od pana Ostraváka. Díky bohu ale Marek není evidentně ubrečený dítě. V dnešní době jít do souboje hlavou dopředu a s nestabilní rovnováhou? To by spadnul jak tužka každej. Tak si zde všichni anonymové s urážlivýma komentářema společně vybrečte srdíčko a poplácejte se po zádech. Böhm má zcela jistě kolem sebe lidi, kteří vědí proč se ho zastávají a tuhle frašku berou s nadhledem. Autorovi článku doporučuji hodnotit ve svém věku nižší kategorie.

    • petr napsal:

      Nejde o hlavu dole, nejde o spadnutí, to pro věc není podstatné. Jde o to, že do soupeře naskočil, což je z videa zcela jasné. Nešlo o rameno na rameno u mantinelu, ale o vědomý a cílený zásah beze snahy hrát míč.

      PS pro všechny: Nechte si prosím od cesty ty řeči o ubrečenosti. Řešte podstatu věci bez emocí, ty na diskuzi nepatří.

      • Martin napsal:

        Je to jednoduché, vyhledejte si video celého zápasu a zpomalte si takto všechny souboje. Ještě doporučuji si dát nahlas repráky. Najednou už by Böhm tak žhavé téma nebyl, ale našli by se i jiná jména.

        Zde jde o to, že Liberec leží v žaludku pro svojí tvrdou hru většině týmů ze superligy a tohle se jim hodí do šuplíčku, a chtějí z toho vytěžit co nejvíce.

        Böhm je pro svoji hru známej už od žáků. Do soubojů umí chodit velice dobře a né každý takový souboj ustojí. Zde měl platit 5ti minutový trest a tím to mělo skončit. Poškozování jmen tímto způsobem jako se podařilo autorovi článku není vůbec pěkný, a klidně by se proti tomu kdokoliv ze zmíněných mohl bránit jinou cestou.

        A neomlouvám to, že to nebyl faul od Böhma, jak sem psal výše mělo to skočit 5ti minutovým trestem a hotovo. Ale poukazuji na to, že je zde natočený jeden faul a ostatní (ne li horší v tom zápase) jsou přehlíženy. A to třeba ten, který následoval 2 vteřiny po tomto. Když už teda chcete hlásat spravědlivě, tak to prosím tak dělejte.

        • petr napsal:

          Faul na Marka ano, rozběh a vražení tělem do protihráče u mantinelu, ale nikoliv jak u Böhma s výskokem do hráče a bez zjevné snahy nehrát míč (ten nechal Böhm proběhnout). Za mne ostravský faul na 2 minuty za hrubost. Také tento faul neomlouvám, není ale předmětem článku. A nelze argumentovat tím, kdo dřív začal a kdo fauloval víc. Tady šlo jeden konkrétní zdokumentovaný nefér a navíc nebezpečný zákrok.

          Pokud byl zápas s častými fauly, je to věc rozhodčích.

    • petr napsal:

      A to, že následoval reciproční faul protihráče, také v dané situaci není podstatné. Omlouvat zákrok následným zákrokem je hloupé. Navíc mezi zákroky je rozdíl, i když se o fauly jedná v obou případech.

  • Florbal není NHL napsal:

    Přijde mi dost úsměvné, že ve spoustě příspěvků v diskusi se objevuje srovnání čistě amatérského sportu s tím plně profesionálním jakým je NHL. Jiný sport, jiná pravidla, jiné tresty, jiné všechno …

    Spousta z Vás si je jistě vědoma vším, co je obsaženo v disciplinárním řádu. Faul to byl, o tom žádná. Rozhodčí si mohl vybrat, jestli dá 5 minutový trest, ČK1 nebo ČK3. Pro výsledek utkání by se nic nezměnilo, protože tak jako tak by tým Ostravy měl 5ti minutovou přesilovku. Rozhodčí se rozhodli pro trest pětiminutový a tím to podle mě mělo skončit. Jsem zvědavý na verdikt DK, protože podle sazebníku trestů tam není nic co by obsahovalo cokoliv z toho co tu popisujete. Správné rozhodnutí bude, když DK projedná návrh, pokud Ostrava nějaký podala a ten zamítne a nebude se tím zabývat.

    Já osobně jsem viděl mnohem horších zákroků, ale žádný z nich si nevysloužil svůj vlastní článek na tomto skvělém webu. Úsměvné je, že podobně nesportovní zákrok předvedl hned poté hráč Ostravy, ale nebyl to nikdo z neoblíbeného Liberce, takže si zasloužil jen poznámku v P.P.S.

    Těším na přenos ze zápasu PCE x LBC. Doufám, že pan Burian dohraje ve zdraví, a že i kdyby mu nevydržela jeho dlouholetou florbalovou praxí ostřílená bolavá kolena, tak za to nebude obviňován nějaký hráč hostujícího týmu.

    • napsal:

      Sazebník trestů : Fyzické napadení v průběhu utkání ( strčení, vražení, kopnutí, bitka, udeření rukou, hokejkou apod. ) bez zranění hráče : pokuta, zákaž činnosti až na 9 měsíců. Tolik ze sazebníku DK

  • Böhmber napsal:

    Přátelé, jistě vrcholoví sportovci, žurnalisté, glosátoři, rozhodčí, trenéři reprezentace,

    a jakou potřebuje pan Burian pozici na to, aby poukázal na situaci, která do tohoto sportu nepatří, která zůstala bez postihu, a která se bohužel nestala poprvé?

    Liberec hraje tvrdý florbal, to se ví. Však každý, kdo proti FBC někdy hrál jistě pocítil rozdíl mezi důrazem Klucha, Veselého, Blažka atd. a „důrazem“ zmiňovaného borce a míčového mága. Rozumím tomu, že témeř v každém souboji David nechce hrát balon ale hlavu protihráče, když si s míčkem netyká. Je to jeho hra, která by ale měla být po zásluze odměněna.

    Voláte po nestraných článcích a po kvalitě. Tady ji máte.

    • Petr napsal:

      Co je nestraného na článku, který je proti klubu FBC Liberec od někoho kdo hraje stejnou soutěž za jiný tým, který v trestech ještě mimochodem mnohokrát Liberec bez problému překonal?

      O faulu tady není sporu. 5 minut Ostrava vyhrála. Zbytek projedná komise. Ale vypisování zde jednotlivých hráčů extraligy od někoho kdo je protihráč mi přijde ubohé.

      • PCE napsal:

        Je pravda, že nestranné to moc být nemůže, ale taky to Buri v závěru napsal, že je to jeho subjektivní pocit. To, že zde zmínil liberecké číslo 62 je dle mě zcela v pořádku. Možná nám uníká celý smysl. Nejde o to, že Ostrava díky tomu trestu zápas vyhrála, a tím je to vyřešeno. Bez exemplárního trestu v tom bude pokračovat a za chvíli trefí někoho jiného. Opravdu chceme opět čekat na to, až se stane něco horšího?

      • petr napsal:

        Neporovnávejte trestné minuty obou týmů – irelevantní. Článek je o jednom hráči, o jeho herním (ne)stylu, který je zdokumentován na konkrétním příkladu.

        Berte Buriana v tuto chvíli jako novináře, nikoliv jako hráče. Podívejte se na věc objektivně, i kdybyste byl fandou Liberce. Burian šel do článku s rizikem, že se mu za to někdo může na hřišti pomstít. Jeho volba, kterou nejsme oprávněni kritizovat, maximálně se vyjádřit k napsanému a shlédnutému.

  • Petr napsal:

    Článek je pokud dobře čtu i o Liberci, kde popisu je ubohost týmu a breptá tady něco o tílkách. Liberec ve své práci se dostal 4x do play-off. Žurnalista pro mě není někdo, kdo se někomu vysmívá. A to já v tomto článku čtu. Můj názor je, že je to velmi podobná neúcta k soupeři jako ze strany Davida Böhma. Ale jeho soupeři se alespoň můžou bránit, nebo poslat někoho, což je na videu vidět kdo to vyřeší jiným faulem (mimochodem, krásně střiženo). 🙂

    • PCE napsal:

      Autor ale přece v článku sám několikrát uvádí, že na Liberec dopadá tato pověst kolikrát neoprávněně a neháže všechny do jednoho pytle. O neúctě jsem zde nic nenašel, pouze prosté konstatování. Jediné, kde nenajdeme špetku úcty, je chování pana Bohma na hřišti.

      • Jakub napsal:

        Ty ho znáš osobně, že tu mluvíš o špetky neúcty z jeho strany? Neznáš, jinak bys takovýhle hovna nepsal. Aloha

  • Bek napsal:

    Řeší se tu jeden klub, jeden hráč, jeden faul, je to dost vtipné vzhledem k tomu že těch podobných faulů je za sezonu nespočet a ve všech soutěžích. Bohužel tento byl natočen a dělá se kolem toho taková diskuze…. :)To že Liberec hraje tvrdě ví každej, tak jen pro to že se ho bojíš nemusíš psát takovej článek 🙂

    • petr napsal:

      Je začátek nové sezóny… a nepěkný vstup, tak asi proto. A asi proto, že v minulé to zřejmě nebylo jiné. A asi proto, že autor jaksi nechce, aby to takto pokračovalo.

      Nefér zákroky je potřeba trestat a pečlivě rozlišovat od herní tvrdosti. Florbal přitvrzuje, to vidí všichni, množí se zákroky, které byly dříve nemyslitelné a dnes jsou rozhodčími pouštěny, budou se množit i zranění. Ale stále jistě všichni dokážeme rozlišit mezi přehnaných zákrokem, vyplývajícím ze hry a mezi zjevným úmyslem trefit soupeře.

  • Fantomas napsal:

    Palec nahoru pro Buriho, subjektivně vyjádřil to, co ví snad všichni hráči v extralize a nebál se to zde pustit, u Böhma prasárna sřídá prasárnu.
    Nicméně ještě něco k vám zastáncům tohoto „playera“ říkaté ať lidi a hráči nebrečí, že to mají od něj, potažmo od Liberce čekat, ale to se vám to píše z gauče TV co? Kdyby někdo udělal něco vám, nebo vašemu dítěti, to byste se zachovali stejně a reagovali: „Dyť to je klasika, hlava dole, žádný úmysl“? Vzpamatujte se!! Ten kluk už dávno nemá hrát…

  • Fungovani DK napsal:

    Me zarazi prave to nedodatecne trestani. To s tim opravdu DK nemuze nic udelat? Zde ma na videu jasny dukaz konkretniho zakroku a musi cekat na podnet od dalsi strany? To je snad uplny nesmysl ne? A samozrejme vsichni vime, ze tohle nebyl zdaleka prvni Böhmuv vystrelek.

    • Statistik napsal:

      Ano, DK musi mit podnet, aby mohla zasednout. Ten muze podat uplne kterykoliv clen CFbU – nemusi byt ani nijak zainteresovany v tymu, proto kteremu byl zakrok hrace vedeny. Proc zatim podnet na Bohma nikdo nepodal je vec druha – za sebe bych asi rekl, ze to je lhostejnosti florbalove komunity u nas a tim, ze nikdo nechce byt ten „zlej“, kdo to poda.

  • Bek napsal:

    Takovejch faulů je mraky prostě, nejenom od něj. Nechápu proč se to tu teď řeší, proč když píšete jak ty prasárny dělá furt, tak proč to řešíte až teď…. jo ono to je na videu to je pak jiná, linčovat ho a ty ostatní až je někdo natočí, nebo někdo z jiného týmu DOMA OD GAUČE napíše další pověst. 😀

    • Achjo napsal:

      Protoze asi uz pretekla mira a trpelivost. A ano resi se to, protoze tad y mas jasnej dukaz potvrzujici jeho hru.

  • černoch napsal:

    Není to tak dlouho, Brychtič si určitě vzpomene.

    https://www.youtube.com/watch?v=bJu4Rm3bY_A&ab_channel=florbalcz

    • OK napsal:

      Ahoj, vidíš tam někde výskok, zvednutý loket a to, že by o něm Juhy nevěděl? Tohle je klasickej strom, faul to asi je, ale v porovnání s Bohmem se to nedá srovnávat, promiň.

  • Z povzdálí napsal:

    Tak jsem si tu četl povídání o Davidu Böhmovi. Jak by měl být pranýřován, nejlépe veřejně popraven a po sléze vystaven.

    Nebyl jsem na zápase. Ale prohlédl jsem si video na TVCom.
    Zákrok nebyl vůbec hezký. Böhm může být rád, že dostal jen 5 minut.Ale zaujali mne další zajímavé věci, které se událi bezprostředně po události.
    Zmiňovaný následný faul Dominika Eichnera byl podle mne víc zákeřný než Böhma. Byl po odpískání, loket směřující na hlavu (pískání jsme neslyšel neboť záznam je asi bez zvuku, ale podle pohybu rozhodčího Doslanského to bylo po odpískání) a trenér Smeták vletěl do hřiště před odpískáním za což jsou dvě minuty. Sorry, ale je to tak. Nikdo ho nevyzval aby šel na hřiště.
    Verbální komunikace Laji a Klucha asi nebyla hezká, ale při zklidnění situace a vynesení trestu se v dobrém světle neukázal ani diskutér Laja, který posunky častoval Böhma. I verbální komunikace se může trestat.
    V krátkém časovém úseku ten sportovní hnus vyhráli ostravští 3:2!
    Potrestání by si zasloužilo mnohem víc lidí než jen Böhm.
    Tak přemýšlím, jaká doba je pro podání podmětu na DK. Já bych ho dal. Minimálně na tři jmenované.

  • černoch napsal:

    Zkuste si vzpomenout na zákrok Karla Brychty z Pardubic a jeho fantastickej zákrok na brněnskýho Juhaňáka, škoda, nikdo nenapsal i článek o něm. 🙂

    • Petr napsal:

      To musel být určitě omyl, někdo z Pardubic? To by tam Kuba už dávno nebyl jak píše v článku. Tam se hraje podle učebnice.

  • Pepa napsal:

    Se těším na zápas 2.10. mezi Libercem a Pardubicemi. Z Prahy to nemám daleko a pojedu se určitě podívat. Po tomto článku to bude mít Buri hodně težké. A jelikož to mají rozhodovat nezkušení rozhodčí, bude to i legrace. Florbalu zdar a hráčům pevné zdraví !

  • proč napsal:

    proč ten kluk ještě hraje? proč ho kabina už dávno nevyřadila z týmu? proč ho ještě nikdy nesundal?

    • Proto napsal:

      Můžeš to udělat ty, ale myslím si, že si pouze jeden z těch florbalovych teoretiků, jakých tady je plná tahle diskuse, NULO!!

  • Znalec napsal:

    Těším se, až tu někdo rozebere Kuncmana…

Napsat komentář

*