Tým kouče Jana Pazdery čeká výjezdní utkání. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav Tým kouče Jana Pazdery čeká výjezdní utkání. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
23. 9. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Jičín si užije superligový florbal! Přiveze ho tam Mladá Boleslav

 



Mužská nejvyšší soutěž zažije už zítra první výjezdní utkání této sezony. Hostit ho bude východočeský Jičín, který přivítá florbalisty Mladé Boleslavi a Pardubic.

Ve městě kresleného loupežníka Rumcajse se už nějaký ten rok hraje ženská extraliga, a tak jsou zdejší diváci na florbal zvyklí. Superligu mužů ale uvidí vůbec poprvé. Utkání pořádají obhájci bronzových medailí z Mladé Boleslavi, kteří přivítají sokoly z Pardubic. Hostující tým po úvodu sezony v hokejové Tipsport Aréně tak i ve 2. kole zavítá do netradičního prostředí.

Technologům díky výjezdnímu zápasu odpadly starosti se sháněním náhradní haly. „Těšíme se, že Tipsport Superligu ukážeme v novém městě. S FBK Jičín jsme dlouhodobě plánovali výjezdní utkání a tento termín je pro nás přínosný i z důvodu, že v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi nyní probíhají úpravy zázemí a nemohli bychom v ní nastoupit,“ vysvětluje v tiskové zprávě na klubovém webu generální manažer klubu Tomáš Pacák.

Hala v Jičíně ale neuvidí jen superligové utkání. Od rána v ní bude probíhat turnaj juniorek a na 16:30 je naplánováno exhibičním klání florbalových vozíčkářů, v němž nastoupí domácí tým proti Tatranu Střešovice. Mistrovský zápas mezi Boleslaví a Pardubicemi se pak rozehraje v 19:30.

Boleslavský klub zorganizoval pro své fanoušky zájezd s dopravou od vlastní haly a vstupným zdarma. Dobrovolné příspěvky účastníků pak budou věnovány právě florbalistům na vozíčku z Jičína.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*