Patrik Dóža. Foto: Otakar Prášek Patrik Dóža. Foto: Otakar Prášek
23. 9. 2016 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Opakování zápasu? Je to blamáž, jsme jako loutky, říká Dóža

 



Patrik Dóža na Štvanici zářil. Už v prvním utkání sezony ukázal, že mu česká superliga může být malá. Tři góly po polovině zápasu nakonec přišly vniveč stejně jako náskok Chodova. Pražské derby se bude opakovat, tentokrát v hale na Děkance. A reprezentační útočník řešení kritizuje.

Zápas Bohemians – Chodov ukončil déšť. Znovu se rivalové potkají v úterý 25. října. Původní skóre 2:5 pro Chodov po necelých 38 minutách se ruší. Zápas začne za stavu 0:0.

Neplatí tedy ani góly, které hráči docílili. Dóža přišel o tři branky. „Moc tomu nerozumím, vědělo se dopředu, že se to může stát, a když se zápas zahajoval, všichni moc dobře věděli, že šance na dohrání zápasu je minimální. U „milionové akce“ se tohle mělo asi předem debatovat, a ne jen udělat z hráčů loutky,“ dodal.

I když by Dóža rád zatleskal Bohemce za odvážný projekt, zůstávají u něj po nedohraném utkání rozpaky. „Výsledek? Byla to super akce a promo pro florbal, znovu smekám před obrovským úsilím a množstvím práce, který ti lidé odvedli. Ale na konci dne je Chodov za 40 minut odehraných ve vedení mínus a k tomu další mínus zranění Miloše Tyla. Bohemka je v plusu za to, že zápas začne znovu od nuly. Myslím, že takhle to vnímá asi každý zúčastněný a na parádní akcí to házi zbytečnou nálepku blamáže,“ vysvětluje hlavní opora Chodova.

Na opakovaný zápas se ale Dóža chce připravit a tři góly zopakovat. „Máme sice nabitý plán, ale najdeme čas a chuť a dáme si to s Klokánky ještě jednou. Je to kvalitní tým a snaží se hrát atraktivní florbal, bude to dobrý zápas. Ale také hlavně teď držíme palce Milošovi Tylovi, aby byl co nejdřív zase na hřišti.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Ca3n napsal:

    aaa tady je někdo pěkně na hrušce, páni Chodováčci

  • Včelka napsal:

    Myslim, ze Doža to z pozice hráče popsal naprosto vystizne. Je to velmi „motivující“ precedens do budoucna.

  • Looky napsal:

    Dóžu chápu. Tohle je po sportovní stránce opravdu nespravedlivé rozhodnutí, a pokud v řádech není možnost zápas dohrát od času a stavu před „přerušením“, mělo by se to přidat.

    A jak se o OpenAiru mimo florbalové prostředí moc nemluvilo, tak myslím, že tahle situace přímo vybízí k velkému fair-play gestu, které by mohlo přesáhnout hranice florbalu. A to, kdyby v té odvetě hráči „odsimulovali“ ten zápas až do času přerušení včetně střelců a nahrávačů a naplno dohráli to, co dohrát zbývalo.

    Napadlo mě, jestli a jak na možnost nedohrání zápasu pro nezpůsobilost hřiště myslí třeba pravidla velkých turnajů jako mistrovství světa. Neumím si představit, že třeba v semifinále MS pět minut před koncem povede outsider zajímavým náskokem nad favoritem, dojde k výpadku proudu, který půjde vyřešit až do druhého dne a následně pak začne ten zápas od nuly.

  • Fanda 2 napsal:

    Měla to být kontumace..je to blbost Bohemky..to je jak,kdyz prijedes na zapas pozde,protoze byla kolona..a nikdo se s tebou nesere a bum 5:0!

Napsat komentář

*