Martina Čapková přispěla k výhře Herbadentu. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
26. 9. 2016 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Herbadent skolil Bohemians, dva body získaly také Pantherky s Olomoucí

 



Druhé kolo extraligy žen nabídlo hned několik zajímavých zápasů. Po senzační výhře nad Chodovem se například posílená sestava Bohemians postavila Herbadentu, v moravském derby se utkaly celky Židenic a Olomouce a v neposlední řadě pražské Panthers vyzvaly ELITE. A urodilo se několik zajímavých výsledků.

Hráčky Bohemians se vrátily pod střechu a v prestižním duelu vyzvaly Herbadent. O osudu utkání se rozhodlo na začátku druhé části, kdy Herbadent uskočil do dvoubrankového vedení, které v závěru periody navýšila Steinbachová. Bohemians totiž ve třetí části dokázali vyrovnat, jenže na 6:5 vsítila Košturiaková a vítězství pojistila Adéla Polívková. „S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni a v určitých pasážích i s předváděnou hrou, samozřejmě je tam stále plno nedostatků na kterých můžeme pracovat,“ hodnotila zápas trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Po dvou zápasech pět bodů na kontě, to je účet nováčka z Panthers. Po výhře nad Vinohrady totiž Pražanky v dalším malém pražském derby uspěly proti ELITE, které poprvé nasadilo švédskou posilu Saru Ryman, 3:2 po nájezdech. A byť bylo ELITE, především ve třetí třetině, o něco lepší, brankářka Horňáková předvedla parádní výkon, okořeněný vychytanými nájezdy. „Po celý zápas bylo ELITE o větší kus lepší, převážně drželi balon. My se soustředili na pevnou obranu a rychlé protiútoky,“ bylo hodnocení trenéra Panthers Lukáše Jenšíka.

Podruhé bodovala také Olomouc: poté, co přivezla bod z Jičína tentokráte po nájezdech porazila v moravském derby Židenice, které tak ani ve druhém zápase sezony nebodovaly. Přitom to Olomouc neměla snadné, ještě ve 45. minutě prohrávala 1:3, jenže opět dokázala vyrovnat a v nájezdové loterii uspěla. „Opět se ukázalo, že nás florbal baví a rádi si zahrajeme i více než základní dobu. Holkám patří poklona za to, že ani dnes zápas nezabalily a dokázaly stáhnout dvougólové manko,“ řekl kouč Olomouce Petr Dadej.

První vítězství v sezoně zaznamenal Chodov, který porazil 9:1 Liberec. Svěřenkyně Petra Horáčka dokázaly hrát s favoritem vyrovnanou partii pouze v první třetině, další dvě už ovládl pražský favorit, který tak stoupá tabulkou, za to Liberec je společně s Vinohrady jediným týmem, který v úvodních dvou kolech nebodoval. „Myslím si, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. To že jsme hráli na tři lajny se ukázalo ve třetí třetině, kdy jsme Liberec přehráli,“ pochvaloval si Petr Pastor.

Stejným poměrem podlehl Jičín Ostravě, která tak je zatím rovněž stoprocentní. Domácího kouče Robenka musí těšit fakt, že se o devět branek podělilo osm střelkyň, pouze Vrlíková skórovala dvakrát, čestný úspěch hostí si připsala Kosová. „Přesto, že výsledek vypadá jednoznačně, nerodil se vůbec lehce. Holky zápas, ale výborně zvládly a jsem moc rád, že oproti prvnímu kolu bylo patrné zlepšení ve hře s míčkem,“ hodnotil Jakub Robenek.

Jednoznačnou výhru 16:0 nad Vinohrady zaznamenaly Vítkovice, které tak v posledním utkání před Pohárem mistryň mohlo mrzet snad jen to, že se jim o víkendu zranily hned dvě hráčky, útočnice Tereza Hanzlíková s Romanou Kieckovou. V dresu domácích Vinohrad si zase připsala rekordní 307. sedmý start v zápase základní části Zuzana Macurová. „Zápas jsme odehráli, jak jsme potřebovali a zhruba polovinu zápasu i jak jsme chtěli,“ uvedl Jiří Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*