Ondřej Slivka (čelem) se raduje se svými kladenskými spoluhráči. Foto: Patricie Bártová Ondřej Slivka (čelem) se raduje se svými kladenskými spoluhráči. Foto: Patricie Bártová
28. 9. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kladno zaskočilo Pardubice, Otrokovice zase Buldoky. Ostravské derby pro Vítkovice

 



Třetí kolo základní části Tipsport superligy přineslo první větší překvapení. Nováček z Kladna si doma vyšlápl na sokoly z Pardubic a po delší době slaví zisk tří bodů v nejvyšší soutěži. Favorita zaskočili také otrokovičtí Panthers, kteří doma zdolali brněnské Bulldogs 4:2. Ostravě i nadále vládnou Vítkovice. V derby porazily Ostravu 6:3 bez ztráty bodu společně s Tatranem vévodí tabulce superligy.

Kladno v základní části nejvyšší soutěže slavilo výhru naposledy 17. listopadu 2013, tedy před téměř třemi roky. Tehdy Středočeši vyzráli doma na Pardubice a po třech letech dokázali podobný počin zopakovat. K výhře je dnes nasměrovala vyvedená druhá třetina, ve které Přívara a spol. odskočili Pardubicím o dva góly. A také hattrick Tomáše Nusharta.

Ačkoliv se Východočeši snažili v závěrečné dvacetiminutovce o zvrat a Martin Zozulák jel za stavu 6:4 pět minut před koncem trestné střílení, na zvrat už to nestačilo. Zozulák nájezd neproměnil, o chvíli později sice přidal kontaktní gól, Kladno už však těsné vedení uhlídalo a připsalo si první body do tabulky. Naopak Pardubice na ně stále čekají.

Další překvapení se zrodilo v Otrokovicích, kam přijelo v rámci moravského derby Brno. O triumfu domácího celku rozhodla až závěrečná perioda. Ve 48. minutě vstřelil vítězný gól zápasu Zapletal a v následné přesilovce pět na tři Panthers stvrdili svou výhru.

Se stoprocentním bodovým ziskem zatím vládnou superlize Tatran a Vítkovice. Střešovičtí doma nasázeli Liberci 11 branek a jsou nejofenzivnějším týmem ligy. Na třech gólech favorita se podíleli Jan Kolísko a Marek Beneš. Do střešovické Stodola arény přišlo úctyhodných 380 diváků, což je nejvyšší návštěva kola.

Pouze o sedm diváků méně zavítalo na ostravské derby mezi Vítkovicemi a Ostravou. Hostující FBC dlouho drželo s domácími krok, ve 45. minutě srovnával na 3:3 Matěj Smeták. Jenže pak se trefil bývalý kapitán Ostravy Komačka a v závěru přidali Vítkovičtí další dvě branky, které pojistily jejich triumf.

Velká přestřelka se strhla na Děkance v pražském derby mezi Bohemians a Spartou. Domácí nejprve po bleskovém úvodu vedli už 3:0 a do šaten nakonec odcházeli s vedením 4:2. Jenže sparťané vzdorovali. Ve druhé třetině dokonce srovnali, ve zbytku zápasu už však tahali za kratší konec.

Ještě v průběhu druhé části se dvakrát prosadil domácí kanonýr Šárka, Sparta opět snížila, na vyrovnání už ale nedosáhla. Klokani nakonec zvítězili 8:7. Poslední duel 3. kola mezi Chodovem a Boleslaví se uskuteční až 5. října.

Výsledky 3. kola Tipsport superligy:

KLADNO – PARDUBICE 6:4
OTROKOVICE – BULLDOGS BRNO 4:2
TATRAN – LIBEREC 11:3
VÍTKOVICE – OSTRAVA 6:3
BOHEMIANS – SPARTA 8:7
CHODOV – MLADÁ BOLESLAV hraje se 5. 10.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*