Dvě branky Gabriely Tožičkové nasměrovaly sérii k sedmému utkání. Foto: Otakar Prášek.
28. 9. 2016 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Do čela ženské extraligy jde Chodov, Panthers poprvé prohráli

 



Po neúplných třech kolech se do čela ženské extraligy dostal úřadující vícemistr z Chodova. Ve slibných výkonech pokračují Bohemians, první vítězství slaví Elite. Hořkost extraligové porážky naopak poznaly poprvé v historii florbalistky Panthers, které podlehly Olomouci.

Nováček ženské extraligy Panthers Praha dokázal porazil Vinohrady i Elite a na vítězství jeho hráčky myslely i proti Olomouci. Z Hané si však hráčky z pražských Radlic nakonec žádné body neodvezly. Olomouc ve 3. třetině dvěma slepenými góly otočila skóre za 2:3 na 4:3 a na konci při powerplay soupeře přidala ještě trefu do prázdné brány.

Po dvou prohrách naopak zabralo Elite. To sice prohrávalo s Vinohradami už 1:3, nakonec ale jeho hráčky i díky gólu a dvěma asistencím Elišky Reischlové dostaly zápas do prodloužení. V něm pak vystřelila domácím výhru Petra Nosková.

Sesterský tým Elite, Bohemians, bral dokonce tři body. Liberec přetlačily Klokanky v závěrečném dějství, když čtyřmi góly rozhodly o svém vítězství 5:1. Hattrick zaznamenala střelkyně zelenobílých Hana Poláková.

Tři góly vsítila i chodovská Tereza Urbánková, k níž se se dvěma zásahy přidaly Gabriela Tožicková a také mladá Karolína Suchá. Hosty držela svými zákroky gólmanka Veronika Tomšová, své výborné výkony vyšperkovaly gólem vycházející hvězdy Markéta Vrlíková a Nela Škopková. Chodov ale zápasu přeci jen dominoval a zvítězil 9:5.

V posledním svátečním zápase využil výhodu domácího prostředí Jičín, který přehrál Židenice 4:2. Brňanky se tak zatím nevyrovnaly s odchodem své střelkyně Jessicy Zlámalové, zato Jičín i bez trenéra Martina Řeháka vyhrál druhý zápas z úvodních tří kol.

Posledním zápasem kola měl být očekávaný souboj Vítkovic a Herbadentu, ten se však kvůli účasti Ostravanek na Poháru Mistrů odehraje až 28. 10.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Brno napsal:

    Ach ty Židenice… Vloni aspoň hrály florbal, ale teď? Hra bez systému a jakékoliv tváře. Škoda pro holky z Brna.

  • Brno2 napsal:

    Souhlasím. Byl jsem na zápase s Olomoucí. Přijde mi, že některé hráčky nepochopily, že se jedná o týmový sport a podle toho hra vypadá. Zbytečné ztráty míčků po individuálních chybách. Hra bez systému, namyšlenost nebo sobeckost. Nevím, zda je to výmysl trenéra nebo je to v hlavách hráček, ale mělo by se s tím něco udělat, jinak to letos vidím nejlépe na playdown a néli baráž.

  • Židenice fans napsal:

    Bohužel musím souhlasit s oběma výše uvedenýma komentářema. Loni jsem chodil na zápasy v sezoně rád. Holky hráli aktivně a měly systém. Letos jenom zmateně pobíhají po hřišti a přijde mi, že ani neví, co mají hrát. Po výměně trenéra to jde od 10-ti k 5-ti.

  • brno napsal:

    a jeste za tu hruzu chteji 20,-…

  • jana napsal:

    No a my vám v Olomouci děkujeme za body, sice byly dva ale i tak jsou dobre, zvlaste pak po predvedene hre a excelentniho vykonu nasi nove golmanky,2 goly jeji ale to se muze stat, sice ted hraly holky proti panthers a zase jeji dva goly, asi ma normu 2 goly na zapas, hmmm hruza a des…. je to u nas asi podobne jako u vas,sice ted v olomouci holky zabraly ale herne nic moc to nebylo ale bojovaly a bojovnodti vyhraly. Možna kdyby vase holky makaly na doraz tak by uz nejake body mely take….

Napsat komentář

*