Vítkovice slaví postup do semifinále Champions Cupu 2016. Foto: Flickr IFF
30. 9. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Klidný a jasný postup. Vítkovice porazily Nauku 12:1

 



První zápas Champions Cupu 2016 je minulostí a naštěstí pro českou florbalovou obec dopadl podle očekávání. Mistryně z Vítkovic neměly příliš problémů s ruskou Naukou, kterou prakticky pouštěly do šancí jen po vlastních chybách. Právě ty jsou možná největším strašákem před utkáním s Pixbem, které po výhře 12:1 čeká Vítkovice v semifinále.

Od začátku bylo zřejmé, že Vítkovice svého soupeře převyšují, a to – pod drobnohledem kouče Pixba Eliassona – zdaleka nehrály svou nejlepší partii. Dokázaly ale striktně trestat chyby, a tak rychle vedly 3:0 po brankách Pantělejevové, Ratajové a Šupákové.

Ruský kouč si vyžádal oddechový čas a vzhledem k tomu, že ve tváři brankářky Beletskaye, která jej využila k převlečení dresu, byly vidět slzy, bylo zřejmé, že samotné Rusky nejsou samy ze sebou spokojeny.

Krátkodobý efekt se dostavil, za chvíli totiž Kubíčkovou prověřila Viktorova, ale dál se jelo v zajetých kolejích a do konce třetiny se trefily ještě Ferenčíková s Kieckovou.

Prostřední část byla podobná, Vítkovice přidaly dalších pět branek a utkání kontrolovaly, možná už z nedostatku koncentrace ale několikrát otevřely svá zadní vrátka a jednu takovou chybu využila Kitaeva, která skvělým blafákem oklamala Kubíčkovou.

To ale bylo ze strany Rusek prakticky vše. Ve třetí části se do hry příliš nedostaly, za to Vítkovice přidaly několik povedených branek: nejprve zakončila kombinaci Paloncyová, poté se individuálně prosadila Zuzana Šponiarová a vzápětí přidala branku Romana Kiecková.

Další průběh třetí třetiny byl podobný, pět minut před koncem dostaly Vítkovice možnost přesilové hry, kterou nevyužily. Konečné skóre tak znělo 12:1 ve prospěch Vítkovic, které se nyní naplno mohou připravit na utkání o postup do finále s Pixbem.

1. SC TEMPISH Vítkovice – Nauka MP 12:1 (4:0, 5:1, 3:0)
Branky a asistence: 2. Pantělejevová, 5. Ratajová, 9. Šupáková, 14. Ferenčíková, 25. Halfarová, 26. Ďuríková, 28. Enenkelová, 36., Enenkelová, 37. Ferenčíková, 44. Paloncyová, 49. Z. Šponiarová a 49. Niemcová – 34. Kitaeva.
Střely na branku: 30:15. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Rozhodčí: Vikki a Alakare (Finsko). Diváci: 54. Nejlepší hráčky: Romana Kiecková – Mariia Kitaeva.

Vítkovice: Kubíčková – Klapitová, Paloncyová, Ratajová, Z. Šponiarová, Niemcová, Ďuríková, Hanzlíková – Šupáková, M. Šponiarová, Kociánová – Pantělejevová, Halfarová, Ferenčíková, Enenkelvoá, Kiecková, Mandátová – Hložanková a Martináková. Trenéři: Jiří Velecký a Dušan Dudešek.

Nauka: Beletskaya – J. Viktorova, I. Veselkova, Shokhrina, Zhidkova, Venchakova, Skirdenko, Rumiantseva – Makkoveeva, S. Viktorova, Bulbash – Pelevina, Dolgoborodova, Kitaeva – Rapakova, E. Veselkova, Basargina – Vidiakina. Trenér: Anatolij Bykov.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*