Pixbo je ve finále Champions Cupu. Foto: Flickr IFF Pixbo je ve finále Champions Cupu. Foto: Flickr IFF
1. 10. 2016 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

Statečný boj nevyšel: Vítkovice podlehly ve velké bitvě Pixbu 3:4

 



Hráčky Vítkovic srdnatě bojovaly, na finále Champions Cupu 2016 ve Švédsku ale nedosáhly. Po srdnatém boji na hranici možností podlehly domácím favoritkám z Pixba 3:4, přičemž ještě po druhé třetině vedly 3:2. Finálovou účast z roku 2014 tak sice neobhájí, ale rozhodně se nemají za co stydět. Pixbo ve finále vyzve Classic, který senzačně porazil IKSU.

Utkání začalo asi tak, jak se předpokládalo. Pixbo bylo na míčku a tvořilo, Vítkovice se tvrdě bránily a obětavě blokovaly pokusy mířící na Kubíčkovou. Ve čtvrté minutě Pixbo poprvé v utkání roztočilo pověstný švédský kolotoč a zdálo se, že Vítkovice kapitulují, jenže udeřilo na druhé straně: Ferenčíková dostala na hranici velkého brankoviště čas a prostor a nemýlila se.

Smutnou hrdinkou první části byla útočnice Pixba Alicia Fylke, bezprostředně po gólu spálila obrovskou šanci a Vítkovice vzápětí daly druhou branku: na brankovišti uplatnila svůj důraz Michaela Šponiarová.

Pixbo poté ožilo a mělo několik šancí, Kubíčková ale všechny vychytala a v závěru ji při přečíslení pomohla skvělým obranným zákrokem Ratajová proti Fylke.

Druhá třetina začala relativně klidně a z českého pohledu dobře pro Vítkovice. Ve 26. minutě se ale uvolnila Krupnová a snížila na rozdíl jediné branky. To byl ten pravý budíček pro Pixbo, které rázem bylo všude – například o dvě minuty později utíkala na Kubíčkovou Andersson, obrovskou šanci neproměnila také Heed Arvidsson. Vítkovice v této pasáži zahrozily pouze při chybně provedeném střídaní, ale dvakrát Ratajová ani následně pálící Klapitová branku nedaly.

Přesto se Vítkovice vrátily do dvoubrankového vedení: přesilovku totiž dělovkou pod břevno využila Ferenčíková. Bohužel ale téměř vzápětí faulovala Ratajová a krásnou ranou se nemýlila ani Södergen. Do třetí části se tak šlo za stavu 3:2 pro Vítkovice.

Úvodní pasáž třetí periody přinesla totální ofenzívu Pixba. Lenka Kubíčková se za míčky pomalu nestačila otáčet, přičemž ještě dokázala famózně vychytat Walinder s Krantz. Domácí hráčky se dočkaly až v čase 45:14 zásluhou Ahlstrand.

Po inkasované brance se chvíli zdálo, že se Vítkovice dostanou více do hry, ale po minutě už to byla opět Kubíčková, kdo musel předvádět zákrok za zákrokem. V padesáté minutě byla vyloučena Halfarová, ale ubránily se.

Územní převahu si ale přenesly hráčky Pixba do dalšího průběhu a v čase 53:33 poprvé vedly, branky se totiž dočkala nešťastná hrdinka první třetiny Fylke. Vítkovice poté vrhly všechny síly do vyrovnání, nedokázaly si ale vytvořit tlak, potažmo šance.

Po porážce 3:4 tak na Champions Cupu končí, můžou ale odejít se vztyčenou hlavou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • jarda napsal:

    Na tohle se dalo dívat. Takticky na úrovni, typickcých ženských zmatků a nesmyslů málo. Fyzicky to už připomínalo mužský florbal. Kubíčková famozní výkon, celkově solidní výkon. (A to bych jinak ženský florbal snad i zakázal)

  • ADALBERT napsal:

    Přesně jak napsal jarda. Byl to velmi dobrý zápas na velmi vysoké úrovni. Ženský florbal bývá jinak hrozná trma vrma, ale tohle mělo takticky, rychlostně, technicky, fyzicky velmi vysoké parametry. Oceňuji Vítkovice za předvedený výkon, opravdu se na to dalo koukat. Nevím jak to dělají, když v české extralize se na takové zápasy prakticky nedá připravit. Pixbo bylo jen o kousek lepší.

Napsat komentář

*