Denisa Ferenčíková říká, že její tým se za rok vrátí. Foto: Flickr IFF
1. 10. 2016 Ženský florbal (4) KOMENTÁŘŮ

Mám slzy v očích, ale jsem na baby hrdá, hlesla Ferenčíková. Za rok se vrátíme, vyhlásila

 



Bylo to pro Denisu Ferenčíkovou hodně těžké. Svůj tým vedla do statečné bitvy proti Pixbu, kterému sama dala dvě branky. Nakonec ale v mix zóně plakala: rytířky sice zahrály na samotné hranici možností, Pixbo ale ve třetí třetině zápas otočilo a vyhrálo 4:3. Ferenčíková ale už spřádá plány na příští rok a vyhlásila, že její tým na elitní klubovou akci vrátí.

Bezprostředně po utkání vyhověla žádosti novinářů v mix zóně. „Po tomto zápase je to těžké hodnotit, myslím si ale, že každá baba odehrála maximum a co se týče výsledku, tak jsme prohrály 3:4, možná to bylo blízko, možná daleko, to se těžko říká,“ pokrčila rameny.

Hned se ale snažila myslet pozitivně. „Mám slzy v očích, ale na baby jsem hrdá a věřím, že za rok se na Champions Cup vrátíme ještě silnější než teď a do finále se nám povede postoupit,“ vyhlásila bojovně.

Přitom první minuty vypadaly nadějně: Vítkovice vedly po deseti minutách 2:0. „Začátek jsme měly celkem dobrý, byly jsme aktivní, protože Pixbo hrálo to, co jsme očekávaly,“ hodnotila kapitánka, která ve Vítkovicích začala sedmou sezonu. „Potom změnilo styl a začalo nás vysoko napadat, přičemž my jsme míčky odpalovaly a nehrály příliš konstruktivně, v tu chvíli Pixbo přebralo otěže hry,“ měla střízlivý pohled na věc.

Opět ale našla slova chvály. „Každá jedna zápas odjezdila, Pixbo dnes bylo porazitelné, my jsme navíc využily snad každou možnost ke skórování,“ podotkla.

Samostatnou kapitolou byla zase jednou Lenka Kubíčková. „Lego měla famózní zákroky, vychytala tam neskutečné věci, klobouk dolů před ní,“ pochválila brankářskou jedničku.

Vítkovice se tak s Pixbem utkaly potřetí a potřetí prohrály 3:4. „Je to takový zakletý výsledek, Pixbo ale neproměnilo dost šancí, stejně tak já jsem sama mohla vyrovnat v závěru, to mě hodně mrzí,“ smutnila.

Co dala Vítkovicím účast na Champions Cupu? „Viděli jsme, jak hraje florbalová elita a že se máme ještě co učit,“ nemá kapitánka Vítkovic růžové brýle. „Je škoda, že naše liga má takovou kvalitu jakou má, kompetentní osoby by se nad tím měly zamyslet – těšíme se jen na zápasy s těmi elitními soupeři, doufám, že ta utkání budou mít stejnou kvalitu jako tady,“ uzavřela.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    byl bych moc rád, kdyby si holky Vítkovic přečetli mojí pochvalu, hrály opravdu bezva florbal, předvedly výborné výkony uplně všechny. Jsem rád, že týmy v česku ví jak na to. Tak doufám, že je aspoň trošku moje pochvala potěší 🙂

  • enenkelova napsal:

    Potěší 🙂 děkujeme…

  • ADALBERT napsal:

    Tak z toho nebuďte smutný 😉 podle mě je předvedená hra rozhodně úspěch.

  • Kerim napsal:

    Vítkovické holky, byla radost se na vás dívat. Teda nejen na vás, ale i na vaši hru. Chyběl jenom malý krůček k postupu, nevadí, příště to vyjde! Rozhodně se nemáte za co stydět.

Napsat komentář

*