Alicia Fylke našla pro Vítkovice uznání. Foto: Flickr IFF
2. 10. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice nás překvapily agresivitou v rozích, přiznala střelkyně Fylke

 



Ještě po dvou třetinách to vypadalo, že by mohla být smutnou hrdinkou semifinálového zápasu Vítkovic proti Pixbu. Útočnice Alicia Fylke neproměnila několik vyložených šancí a svým způsobem tak paradoxně držela Ostravanky, hrající jeden ze svých nejlepších zápasů, ve hře. Nakonec ale přeci jen vstřelila vítěznou branku a mohla se radovat z postupu do finále.

Utkání se mladé útočnici nehodnotilo snadno. „Byl to zápas plný zvratů, na začátku jsme byly trochu líné, ale postupně jsme se zlepšovaly a ve třetí třetině už jsme měly zápas plně pod kontrolou,“ říkala Alicia Fylke.

Nepodcenily hráčky Pixba Vítkovice, se kterými už dvakrát vyhrály na Czech Open? „Ne, věděly jsme, že je to opravdu dobrý tým, co nás překvapilo bylo to, jak tvrdé byly hráčky Vítkovic v rozích, tomu jsme se musely přizpůsobit, to bylo celkem těžké,“ přiznala hráčka s číslem 30 na dresu.

Postupem času ale Pixbo začalo utkání vládnout. „Tolik jsme se nestresovaly, byly jsme klidnější,“ přemítala nad receptem. „Na začátku utkání jsme nebyly dobré, ale na konci už ano, tam jsme dokázaly dostat Vítkovice do situací, kdy moc nevěděly, co s míčkem,“ hodnotila.

Samotné hráčce se nedařilo, už v první třetině mohla ve velkých šancích minimálně třikrát skórovat. „Teď už je to dobré, ale někdy v polovině utkání jsem přemýšlela nad tím, kolik jsem už mohla dát gólů, ale neproměnila jsem, přitom někdy už to stačilo vyloženě zasunout do brány…,“ pokrčila rameny. „Ale teď je to fajn, jak pro mě, tak samozřejmě pro tým,“ usmála se na závěr Alicia Fylke.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*