Hráčky Pixba začínají slavit primát na Champions Cupu. Foto: Flickr IFF
5. 10. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Holky perfektně ubránily moje vyloučení, a to nás nastartovalo, hlásí Eliška Krupnová

 



Eliška Krupnová není první českou vítězkou Champions Cupu, tou je nesmazatelně Tereza Urbánková po loňském vítězství Mory. Eliška Krupnová ale letos s Pixbem získala jiný primát: je první Českou, která vlastní zlato z nejvyšší švédské ženské soutěže a Champions Cupu. Po utkání vyzdvihla spoluhráčky, které ubránily její poměrně zbytečné vyloučení.

V průběhu dvaceti čtyř hodin čekaly Pixbo dva zápasy. Nejprve semifinále s Vítkovicemi a poté finálový duel s Classicem. „Byl to pro mě úplně jiný zápas, ve finále jsem cítila, že mnohem více pracuji do obrany než do útoku, myslím si, že jsem ani tolik nestřílela, měla jsem nějaké čtyři, pět střel, ale takové rány z dálky, takže jsem spíše dělala tvrdou práci do obrany a góly byly na ostatních holkách,“ porovnávala oba duely.

O osudu utkání prakticky rozhodla pětiminutová přesilovka, ale Eliška Krupnová viděla klíčový moment ještě pár minut předtím. „Chtěla bych říct jednu věc: ještě před pětiminutovým vyloučením Classicu jsem byla vyloučená já a holky odehrály oslabení naprosto perfektně, skoro nepůjčily Finkám míček a já jsem byla neskutečně šťastná, že moje vyloučení nebylo potrestáno, protože to byla opravdu hloupost,“ kála se po trestu za hru vysokou holí na polovině hřiště.

Spoluhráčky mimo jiné předvedly jeden z nejlepších momentů, kdy dobrou minutu vůbec nepůjčily spoluhráčkám míček a vše zakončily kombinací na jeden dotek, která vedla k vyložené – leč neproměněné – šanci. „Myslím si, že to nás rozjelo, pak jsme měly nájezd a získaly přesilovku, takže také kontrolu míčku a uklidnily jsme se na hokejce, což je strašně důležité a nakonec nám tam začaly padat branky,“ usmála se.

Výhrou tak pomstily své mužské kolegy. „S chlapy se moc nesrovnáváme, už od posledního play off jsme lepší a oni sami to asi moc nechtějí. My prostě chtěly vyhrát a už je úplně jedno, jestli bychom hráli proti IKSU, Švýcarkám nebo Classicu,“ říká Krupnová.

Krupnová, ročník 1993, je poměrně úspěšnou florbalistkou, s Herbadentem vyhrála české tituly, pohárovou soutěž, s Pixbem zase švédskou ligu a nyní Champions Cup. Kam ve své sbírce nejnovější primát řadí? „To je velice dobrá otázka,“ rozesmála se šťastná vítězka.

Za chvíli už ale odpovídala seriózně. „Myslím si, že je to na stejné úrovni jako výhra švédského ligového zlata,“ odpověděla. „Přeci jen vyhrát ženskou SSL je něco, co se někomu nepovede za celou kariéru ani některým švédským hvězdám se to nepovedlo a mě se to podařilo hned na začátku angažmá v Pixbu, takže to byla neskutečná euforie,“ vrátila se myšlenkami do dubna.

O víkendu prý potvrdily svou dominanci. „Teď jsme se fakticky staly nejlepším týmem na světě, což potvrzuje naši kvalitu a jsem strašně šťastná,“ vyznala se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*