Hráči Chodova mají důvod k radosti. Foto: Facebook Florbal Chodov Patrik Dóža a Martin Koutný se podíleli na demolici Kladna. Foto: Facebook Florbal Chodov
13. 10. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov rozstřílel Kladno, Sýkora se zaskvěl 6 body

 



Dohrávku 4. kola mužské Superligy jasně ovládl pražský Chodov. Nováček Kladna se na domácí půdě dlouho držel statečně, v poslední třetině však obhájci titulu ukázali svou kvalitu a zvítězili 12:5. Tři góly a stejný počet asistencí zaznamenal kapitán vítězů Tomáš Sýkora.

Kladenskou halu BIOS si během čtvrtečního večera naprosto podmanila první formace chodovských. Obhájci titulu se rozjížděli pomaleji a po dvaceti minutách vedli pouze o gól. I proto, že Patrik Dóža na svou přesnou trefu nedokázal navázat při trestném střílení těsně před pauzou.

Těsně po ní ale hrdina utkání Sýkora vybídl ke zvýšení Martina Koutného a do konce třetiny sám dvěma přesnými trefami završil hattrick. Za Kladno korigoval skóre těsně po skončení přesilové hry chodovský odchovanec Michal Klápa, Středočechům to ale nakonec nebylo nic platné.

Hned půl minutu po zahájení závěrečného dějství se ze sedmého gólu Chodov radoval poslední člen hvězdné elitní pětky Miloš Tyl. A teprve pak přišli ke slovu i příslušníci ostatních formací. Trefil se úspěšný střelec z nedávného Poháru Mistrů Filip Chmelíček, navrátilec po zranění ruky Marek Vávra a také mladík Ondřej Vošta, pro nějž to byl vůbec první zásah v nejvyšší soutěži.

Střeleckou tečku za utkáním obstaral opět Klápa, který si vteřinu před koncem vychutnal v samostatném úniku Jana Baráka. Obrovského gólmana to ale mrzet nemuselo. Při výhře 12:5 nakonec první pětka Chodova obstarala 9 gólů, Kladnu nebyli nic platné ani 4 kanadské body Tomáše Nusharta.

Kanonýři Kladno – FATPIPE Florbal Chodov 5:12 (1:2, 2:4, 2:6)

Branky: 10. Nushart (Riebauer), 25. Klápa (Nushart), 35. Slivka (T. Richtr), 50. Nushart (Riebauer), 60. Klápa (Nushart) – 8. Sýkora (Tyl), 16. Dóža (M. Koutný), 21. M. Koutný (Sýkora), 30. Sýkora, 31. Pražan (Dóža), 37. Sýkora (M. Koutný), 41. Tyl (Dóža), 43. Chmelíček (Pražák), 48. Pražan (Sýkora), 50. M. Koutný (Sýkora), 55. M. Vávra (Strachota), 56. Vošta (T. Vávra). Rozhodčí: Milan Baloun – Roman Šuvada. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 127.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*